Hotspots

3 forslag til vinterture på ski i Norge og Sverige

aw27_turforslag_vinterfjeld_344.jpgJeg læner mig tungt ind over skistavene, mens jeg ser ud over det storslåede vinterfjeld dækket af hvid sne, så langt øjet rækker. Stilheden er nærmest larmende, og jeg kan høre mit hjerte slå og blodet suse i mine øre. Sneen får landskabet til at virke jomfrueligt og uberørt, og man kan sagtens få følelsen af, at her aldrig har været mennesker før. Pionerånden kommer op i mig, og jeg forestiller mig, hvordan det må have været for de første, som gik på ski i fjeldene. Ingen kvistede ruter eller varme hytter. Eventyrlystne og nysgerrige var de - ligesom vi er i dag. Det er derfor vinterfjeldet er så dragende. Her er kilometervis af “urørte” vidder og fjelde, som stort set aldrig besøges om vinteren.

Norge: Vandring i Jotunheimen

Vandring_i_Jotunheimen_Foto_Martin_Mark_Soerensen.JPGJotunheimen har den højeste koncentration af bjergtoppe over 2000 meter i Nordeuropa og byder på helt fantastiske muligheder for at vandre i smukke landskaber med de grønne enge, jomfruelige skovsøer og gletsjerklædte tinder.

Sognefjorden: Norges paradis for vandring

Jostedalsbreen_Martin_Mark_Soerensen.jpgVandringSignal på isbræer eller over grønne fjelde. KajakSignal på Europas længste, verdens næstlængste og Norges længste fjord med lodrette fjelde om ørerne. Cykling, klatring, ridning. En uge ved den norske Sognefjorden kan fyldes med utallige aktiviteter.

Sikkerhed på vinterfjeldet

aw27_sikkerhed_vinterfjeldet_37.jpgEn vintertur på fjeldet byder på fantastiske naturoplevelser, som man ikke kan opleve på andre tidspunkter af året. Det er derfor ikke overraskende, at mange også får lyst til at tage af sted om vinteren. Men før man kaster sig ud i vintereventyret, skal man huske på, at en lang række forhold som eksempelvis vejr og vind optræder i en mere ekstrem form om vinteren end om sommeren. Det er derfor i endnu højere grad vigtigt ved vinterture at forberede sig godt mht. sikkerhed.

Weekend-vandring i Norge

Gaustatoppen_Michael_Jacobsen.jpgOmrådet ved Gaustatoppen i det sydlige Norge egner sig perfekt til en weekendtur, når man har lyst til at opleve herlig vandringSignal på smukke bjerge. Og så kan du drikke vin på toppen. Læs guiden nedenfor.

Aktiviteter på Svalbard

svalbard.jpgSvalbard er et sted man tager til for at være fysisk aktiv og med fysisk aktivitet betyder det ikke ligefrem, at man skal være med i det årlige maratonløb. Der er nogle få kulturelle ting på Svalbard, men det er vel mest for at være aktiv i naturen man tager dertil. Og på den front har Svalbard meget at byde på.

Vandretur i Rago Nationalpark

rago2.jpgRago Nationalpark og de barske områder omkring. Stedet, hvor en af os havde været to år forinden. Tanken om høje bjerge, udfordringer, solen der glimter i den resterende sne, som ligger efter vinterens kulde, lyse nætter og mange udfordringer. Alt dette var noget, som fik os begge til at drage mod det nordlige Norge. En tur, som viste sig at være ekstrem hård, grænseoverskridende og lærerig. En tur vi aldrig vil glemme.

Klatring i norske Molladalen

Tinder i tågen - topbestigning i Jotunheimen

Planen er at spise morgenmad i Gjendebu og så komme op på fjeldet så hurtigt som muligt. Vi er klar over, at turen over Svartdalspiggan mod Torfinnstindene vil blive lang, og ud af vinduet kan vi se tågen hænge over toppene.

På cykel ved Trollstigen