Fedt Gear og spændende nyheder

Osprey Atmos AG 65 - Tungt læs med fuld ventilation

Vinder af en Guldmedalje til OutDoor INDUSTRY AWARD.

OspreyDet er ikke nyt, at Osprey laver nogle glimrende rygsække, men med Osprey Atmos AG 65 bliver amerikanerne ved med at imponere. 

Hanwag Tatra Bunion Tatra GTX® - Blæs på knysterne

Vinder af en OutDoor INDUSTRY AWARD.

HanwagDet kan være en særdeles ubehagelig oplevelse at tage på vandreture, hvis du har knyster, og støvlen trykker.

App til Danmarks sheltere

320x4803aEn af de smukke ting ved at overnatte i de mange sheltere, der ligger spredt ud over Danmark, er, at du ofte er omgivet af fredelig natur.

Kajak til begynderen

GOD BALANCE OG HYGGE

ISL Bolero Touring LimeGranHvad med en hyggelig tur langs kysten, på søen eller i åen, mens du sipper varm kaffe fra termokoppen, der har sin faste plads i holderen ved sædet? Lyder det godt, så kig i retning af Islander Bolero 14, der er en gedigen begynderkajak med finne, som er let at ro, nem at holde balancen i og lige til at styre. 

Ultralet mikrokompas

5 GRAM VISER VEJ I VERDEN

SuuntoClipperSæt det på din urrem, på ærmet, på stroppen til rygsækken, på kanten af kortet, kasketten, kalotten – sæt det, hvor end du kan komme i tanke om. Når det sidder der, vil du dårligt bemærke det. 

Prijon Marlin Prilite - Stærk kajak i ABS-plast

SOLID SOM EN LEGOKLODS

PriLite MarlinHar du nogensinde sat bisserne i en legeklods? Selvfølgelig har du det, og så ved du også, hvem der bliver den lille i kampen mellem selv det bedste tandsæt og legoklodsen. Marlin Prilite fra Prijon er bygget i plast, men i stedet for at være i det traditionelle PE-materiale, er der brugt det ABS-plast, der også bliver brugt til at lave netop legoklodser, og som stort set ikke kan gå i stykker.

Rebel Greenland T - Kajak med mere plads

GRØNLANDSK REBEL

Rebel Greenalnd-TOPRebel Greenland T er den originale touring-grønlænderkajak, designet af Johan Wirsén, som nu er tilbage på markedet i ny, flot og stærk kvalitet. Det er en sjov og velsejlende kajak for den øvede roer, eller for begynderen der vil have noget at arbejde med. Den egner sig til såvel dagsture som kortere overnatningsture og er perfekt til at lære de grønlandske rul og teknikker. 

Trailer til alskens grej

SLÆB KAJAK, CYKEL OG TAGBOKS

DSC 0014Havkajakken & Friluftsliv har på opfordring af deres kunder fået lavet en lille trailer, hvor du kan spænde en, to eller tre kajakker på. Du kan for så vidt også spænde alverdens cykelholdere og tagbokse på, da traileren er udstyret med en standard tagbøjle/laststang fra Thule, og bruge den til netop det eventyr, der venter i horisonten. 

Zegul Arrow Nuka GT

OPTIMERET TIL TUR

zegul arrow nuka gt topZegul Arrow Nuka GT er en touringudgave af Arrow Kayaks oprindelige Nuka-model. Den har længere vandline og mindre spring i skroget for at give mere fart og lettere acceleration, men har stadig glimrende manøvreegenskaber. For at gøre det lettere at pakke kajakken til tur, er den udstyret med en oval bagluge.

ECCO BIOM HYBRID WALK

YAK PÅ FØDDERNE

BiomHybridWalk AW14ECCO siger selv, at foden passer i BIOM HYBRID WALK, som en hånd passer i en handske. Letvægtsskoen, der fås til såvel kvinder som mænd, har let men stærk yak-læder på toppen, og der er hverken brugt lim eller syninger i produktionen af den.

Nordpol Fagerfjell GII

NY GENERATION NORDPOL

Fagerfjell-GIIFagerfjell-tunnelteltene fra Nordpol har i en lille årrække budt på høj slidstyrke, funktionalitet og god plads i kabine og apsis til en fornuftig pris. 

Økologisk bomuld fra Fjällräven på overkroppen

TIDLØS OG ULDEN

Ovik Sweater 81814-520Du kan hive den over hovedet, når teltet er slået op, temperaturen dykker, og bålet knitrer, og du kan bruge den, når du valser ind mellem civilisationens velduftende, velklædte folk efter dagevis på stierne. Fjällräven Övik er en tidløs sweatshirt i økologisk bomuldsblanding. 

CAMOUFLAGE TIL COMPUTEREN

Stilren beskyttelse

Savotta laptop1Kan du lide tanken om, at din computer blender i ét med naturen, så er det værd at rette blikket mod Finland. 

Gregory Z™ 40 - Til turen fra hytte til hytte

LILLE VEN AF RYGGEN

gregory Z40Småt er godt, men blot fordi du ikke bærer din store rygsæk, skal den stadig sidde godt. Gregory Z™ 40 er til kortere ture uden den helt store oppakning, som for eksempel vandring fra hytte til hytte, hvor du ikke behøver telt og køkkengrej. Netpanelet på ryggen tilpasser automatisk spændingen, efter den vægt du fylder i rygsækken – jo mere vægt du kommer i rygsækken, jo tættere kommer den til kroppen.

Til havs med turkajakken

SuperMalik-1Foretrækker du turkajakker, men længes du dog af og til efter en tur på havet, så skulle du måske tage et kig på en Super Malik. Her er der nemlig tale om en turkajak, der klarer sig fint i havets bølger, da den er næsten uden spring i bunden. 

Helsport Snota 45L - En ny rygsæk er på vej

GLÆD DIG TIL AUGUST

Snota staver Black blueOm det er til vandring, ski eller noget helt tredje er Snota en tro følgesvend. Den er spækket med gode detaljer og har en lynlås, der kan åbnes på så mange måder, at det vil kræve en mellemlang uddannelse at huske alle sammen. 

Helsport Hovden - Lille taske til korte ture

LETVÆGT PÅ HOFTEN

Hovden 8L blackEr turen for kort til dagtursrygsækken, men lang nok til at du gerne vil have en smule med dig, så kig her. Helsport Hovden er en lille, let hoftetaske til de korte ture, hvor du vil have let adgang til de småting, du tager med. 

Beskyt dig imod malaria

67-541Det kan næsten betegnes som en ekstra rejseforsikring at investere i et imprægneret myggenet, inden rejsen går mod sydlige himmelstrøg, hvor den berygtede malariamyg holder til. 

Et must-have i kajakken!

HIKO Paddle float med fast opdrift

Hiko paddle-float-plusEn Paddle float hører til i enhver kajak, så længe du ved, hvordan du skal bruge den. Ved du ikke det, er denne model rigtig god at træne med, da den ikke skal pustes op, hver gang den skal bruges. 

Growers Cup Tea

Gourmet på turen

504369Er du til gourmet på tur, så kender du sikkert allerede Growers Cup, som giver dig mulighed for at få en frisk kop filterkaffe på turen. Nu kan man også få te, som tilberedes på samme måde. 

PALM Luna svømmeves

BA170 Luna PlumMangler du en lidt mere teknisk vest med mange detaljer, er Palm Luna noget for dig. Vesten er designet til at kunne løse de fleste problemer. 

All Round Telt fra The North Face

The North Face Talus 3 EU Tent

TALUS-3-EUThe North Face Talus 3 er et meget alsidigt telt. Det er godt til både at tage med i bilen eller vandreturen på fjeldet. Det er lavet til tre personer og kan bruges i tre sæsoner. 

Todelt hybrid pagaj

Aqua Bound Sting Ray Hybrid

StingRay-Hybrid-PosiLok

Når man bruger mange timer på vandet, er det ikke kun vigtigt at have en god kajak. Pagajen er noget, man skal holde fast i hele dagen og det er derfor vigtigt, at den er rar at håndtere. Med Aqua Bound Sting Ray Hybrid får du en pagaj, der kan bruges til alt. 

Hold dig tør i sommerregnen

PALM Tempo Jacket

AT635 Tempo jacket womens ADu sidder i kajakken. Vandet er varmt, solen skinner fra en skyfri himmel og et øjeblik efter står det ned i stænger. Det lyder som en dansk sommer. Palm har lavet en let løsning, som er hurtig at få frem og på.

Brunton – Heavy Metal 5500

heavy metalAnnonce. Bruntons Powerbank Heavy Metal 5500 er et transportabelt genopladeligt batteri. Den gør det nemt at oplade din mobil uanset hvor du er og er perfekt at have med som backup opladning af din telefon, tablet eller kamera.

Et monster af en elcykel

E-bike Grace One

ONE-1Med en kampvægt på 33 kg lyder det måske ikke som verdens sjoveste cykel. Men når du i løbet af natten har ladet cyklen op og nu drøner af sted med 45 kilometer i timen, uden at få sved på panden, kommer du måske på andre tanker. 

KOKATAT Tropos Light Drift

Let, vandtæt og åndbar rojakke.

jacket tropos light drift cDenne jakke et rigtig godt bud på et vind- og vandtæt lag til din næste kajaktur. 

PLAST NÅR DET ER BEDST

Current Design SQUALL GTS

Squall 3-4roedHvad enten man er til kortere ture, tekniktræning, ture med oppakning eller leg i vilde bølger, er Current Design Squall en super fed kajak. Den giver mulighed for at udfordre de fleste, og dens effektive form gør den velegnet til al slags vand og vejr.

EN GOD REJSEPARTNER

EN GOD REJSEPARTNER

Hold styr på dit pas

Passport Wallet 24220-320Fjällräven har lavet en pung, som har plads til alle de nødvendige papirer på rejsen. Den er lige præcis stor nok til at indeholde pas, kort og valuta. 

DE LETTE HYGGESKO

Til lejren og vadningen

ECCO-Sport-SS14Næste gang du skal vade over en elv på fjeldet, vil du ærgre dig, hvis ikke du har taget et par Ecco Multisport sko med. De er perfekte som sekundært fodtøj på vandreturen. 

4 bøger til sommerturen

91mzXpDKAcL. SL1500 Hvad enten du mangler underholdning til de lange aftener i teltet på sommerturen, eller eventyret kommer til at foregå fra lænestolen, så skulle der være rigeligt med eventyr og underholdning i bøgerne her. Mens Banff Mountain Film Festival mest er kendt for sine film (som festivalens navn mere end antyder), så er der faktisk også en bogkonkurrence. Vi har kastet et blik på sidste års fire finalister, der nok skulle kunne slukke en smule eventyrtørst – eller måske blot få den til at brænde kraftigere, alt efter hvordan man nu er indrettet.

Kokatat Maximus svømmevest

Alle stropper sidder foran

pfd maximus redSvømmevesten Maximus fra KOKATAT er designet, så man kan nå alle stropper, og derfor selv kan justere vesten. 

Häglofs L.I.M Proof jakke og bukser

Et regnsæt for letvægterne

6025012AJ SS14 FW14 L.I.MPRHvor mange gram vejer det at holde sig tør fra top til tå? Häglof L.I.M’s svar er 410 gram (størrelse large), og det er vel og mærke for hele sættet. Alt ved sættet er i sand L.I.M-stil holdt helt simpelt.

Bergans Rondane 6 liter

Forlader aldrig din ryg

503939Bergans har lavet en tætsiddende løbe- og cykelrygsæk med et nyt patenteret bæresystem. Den sidder som støbt på ryggen, og det nye system forhindrer sækken i at hoppe, når du løber. 

Pits & Bits kropssæbe

Vask dig – uden vand

PitsandBits BodyWash 65mlKender du følelsen af at have lyst til et bad, når du er på tur, men der er ikke nogen bruser eller en sø uden piratfisk i miles omkreds? Nu er der kommet en mulighed for at være velsoigneret uden brug af vand.

LED LENSER H14R.2

Hvis du vil have sollys hele døgnet

7399 R H14R 2Er det blevet mørkt omkring dig, så tænd din Led Lenser H14R.2, og du vil igen kunne se. Med imponerende 850 lumen er det en af de kraftigste pandelamper på markedet. 

Icebreaker Departure SS skjorte

En skjorte i merino

Departure SS Shirt Aegean PDesignerne hos Icebreaker i New Zealand viser igen, at de hele tiden tænker nyt. Ved første øjekast ser man nemlig en helt almindelig skjorte, men nej, det vævede stof er ren merinould.

The North Face Cats Meow

Får dig til at spinde i søvne

Cats meowThe North Face Cat Meow er en syntetisk 3-sæsons sovepose beregnet til ture i køligt vejr. Soveposen er lavet af en kombination af materialer (Climashield Apex og Prism-isolering), som giver en god isoleringsevne og holdbarhed. 

Fjällraven Keb fleece jacket

Keb Fleece Jacket 81818-246For de fleste er en god fleece en uundværlig følgesvend, når man er på tur. Keb Fleece Jacket er et varmende mellemlag lavet i elastisk stretch med fokus på fleksibilitet og bevægelse.

LITE MY FIRE PACK’N EAT KIT

Luksus på 105 gram

LMF Packn Eat KitHvem siger, en romantisk friluftstur med kæresten ikke også skal være praktisk? Vil I spare plads og være godt organiseret, er Pack’n Eat Kit en god løsning. I sættet er der to flade og en dyb tallerken, to foldbare kopper og to sporks. 

Stanley Adventure Camp Cook Set

Kompakt kogegrej

Stanley Camp Cook SetEr du på udkig efter et lille kompakt kogesæt til en hurtig gang suppe eller en portion gullash, så er det nok værd at kigge nærmere på dette Adventure Camp Cook Set fra Stanley. 

ECCO BIOM Terrain Sandal Yak

Designer sandal

ECCO OutdoorDer er ikke overladt noget til tilfældighederne med denne sandal. Natural Motion-sålen er lavet ud fra ECCOs prisvindende vandrestøvle, som giver din fod den bedst mulige støtte, når man går i ujævnt terræn. 

Light My Fire Grandpa´s FireGrill

Pimp up your outdoor BBQ

LMF FireGrill 1Svenske Light My Fire udvikler ustandseligt nye idéer og produkter, som skal gøre det sjovere og nemmere at komme ud i naturen. Grandpa´s FireGrill er seneste påfund i viften af produkter til udendørs madlavning. 

Haglöfs L.I.M Mid

En let til hver fod

4970402N2 SS14Less Is More (L.I.M) er temaet på disse vandresko, som er en del af Haglöfs LIM-serie, hvor der er fokus på lav vægt og høj funktionalitet. Men selv om vægten er lav, er der ikke sparet på detaljerne og de fede farver.

Haglöfs runder 100 år

Haglofs old backpackFor 100 år siden begyndte et eventyr, der i dag har udviklet sig til et af de stærkeste outdoor-brands i verden. Året er 1914, hvor den unge Wictor Haglöfs i familiens lille hytte i Dalarna i Midtsverige sætter sig for at lave sine egne rygsække. Wictor køber selv materialerne, og han får nabokonen til at hjælpe med at sy rygsækkene.

Cocoon Air Core Pillow Ultralite

Luksus på 105 gram

AirCorePillowPå tur kan man vælge at gøre det ekstra godt for sig selv. Det kan være de små ting, som gør forskellen, og nu kan man få luksus på 105 gram (samme vægt som en Ritter Sport!) Cocoon-puden er oppustelig, og har en dejlig blød overside. 

SteriPEN Freedom Pack

Undgå dårlig mave på turen

503606Med SteriPEN kan du rense dit drikkevand på under et minut. Med ultraviolet lys fjerner den 99,9 % af vandbårne vira, parasitter og bakterier.

Få en lettere rygsæk

ttcoverSynes du, at du slæber på lidt for meget, når du er på tur? Så kig lige nærmere på denne nye bog Tril Tested: A Thru-Hiker’s Guide to Ultralight Hiking and Backpacking. Bogen giver gode råd til udstyr, pakkelister, reparationer, tips til proviant, førstehjælp samt masser af andre gode råd, der gør det let at fjerne vægt fra din rygsæk og i det hele taget få en bedre tur.

LED LENSER P 7.2

Gå en lys fremtid i møde

LED LENSER P 7 2En af de mest solgte lygter, Led Lenser P 7, er kommet i en ny udgave, hvor lysstyrken er blevet forbedret med hele 60 %. Med en styrke på hele 320 lumens har lygten nu en rækkevidde på 260 meter. 

Bryg din egen vildmarksøl

Det lyder næsten for godt til at være sandt, men nu er det faktisk muligt. Pat’s Backcountry Beverages fra Alaska har udviklet et ølkoncentrat – ja, ølkoncentrat! – så du kan nyde en kold, friskbrygget øl efter en lang dag ude på vandrestierne – og det er uanset hvor i verden, du befinder dig. Koncentratet er på 58 % alkohol, og det svarer til en øl på 6,1 % vol. i en halv liter øl.Pats Backcountry Beverage