AK-tur 277x156

ak-magasin 277x156

ak-medlem 277x156

AK-ipad 277x156

Wiki

2 x jorden rundt

Route map-Der er mange måder at rejse jorden rundt på. Med fly. Båd. Bil. Endda cykel. Og så er der måden sydafrikanske Angelo Wilkie-Page planlægger at rejse jorden rundt på. Han stiller sig nemlig ikke tilfreds med blot at krydse samtlige klodens længdegrader, han vil også krydse samtlige breddegrader. 

Ny rundrejse i Sudan

shutterstock 149752532 MartPenguin Travel har udviklet en ny grupperejse til Sudan – et spændende rejsemål i det nordøstlige Afrika. Efter mange års krig mellem nord og syd blev det tidligere Sudan splittet og opdelt i to lande, Sudan og Sydsudan, i 2011, men på trods af landets turbulente historie, så byder Sudan på en uforglemmelig rejseoplevelse. 

Jorden rundt for 9995 kr.

shutterstock 136693079 MariHvad med at rejse jorden rundt? Undervejs kunne du jo for eksempel indånde den friske luft, når du trekker i Himalaya; mærke roen i de buddistiske templer; suset i maven, når du dykker blandt farverige fisk i Sydøstasien; møde orangutangerne og andre vilde dyr på Borneo; smage på frisklavet sushi i Japan og opleve spændingen ved at møde en bjørn i de amerikanske nationalparker.

SE VIDEO: Klatrelegende om tragedien på Everest

Ed-ViesteursKlatresæsonen på sydsiden af Everest var i år forbi, inden den rigtig kom i gang, da 16 sherpaer mistede livet i en lavine på Khumbu-isfaldet den 18. april.
Ed Viesteurs kender om nogen bjergbestiger Everest. Han har været på 11 ekspeditioner til verdens højeste bjerg, har stået på toppen 7 gange, og som en af de få i verden har han besteget alle de 14 toppe i verden på over 8000 meter. Det gjorde han som den første amerikaner nogensinde.

Vibe Sørensen

OPDAG VERDENS UDSTYRS TESTER

Vibe har en bachelor i Nordisk friluftsliv, og natur og friluftsliv har altid været en stor del af Vibes liv. De sidste ti år har hun især brugt tiden på havet, hvor diverse udlprodukter er blevet sat på en hård prøve. Vibe elsker friluftsliv med højt til loftet og er til alle aktiviteter fra vandring og ski i fjeldet til kajakture og ikke mindst det stille lejrliv væk fra civilisationen. 

Familieeventyr i Bulgarien

shutterstock 134293466 JacePenguin Travel udbyder nu en aktiv rejse for hele familien til Rila i Bulgarien. Rila er en skøn familiedestination, hvor både store og små kan være med. Denne aktive rejse byder på masser af aktiviteter og underholdning.

Den ukendte vej til Europas top

Kipling Travel Kaukasus ElbNej, det er IKKE Mont Blanc. For at stå på Europas højeste punkt skal du længere mod øst og en helt del sydligere – nærmere bestemt til bjergkæden Kaukasus.

Cykling på egen hånd i Slovenien

shutterstock 59509591 Dan-TPenguin Travel tilbyder nu en cykeltur i Slovenien, hvor du triller af sted på egen hånd. Der er tale om en klassisk rute med historiske seværdigheder, smuk natur, og hyggelige småbyer undervejs.

De 10 bedste adventurefilm i 2013

Opening-DPS-Kemple Honnold Endnu et år er gået, og det betyder som altid lister over det bedste fra årets løb. Her er amerikanske Outside Magazines liste over de bedste adventurefilm i 2013:

Årets 10 eventyrere

shutterstock 143743315 RaphIgen i år har National Geographic peget på de 10 skikkelser, de mener, er årets eventyrere. En broget skare med vidt forskellige fokus, der ser således ud:

Mangler du en julegave på falderebet, som du kan bruge lige med det samme?

ÅRETS JULEGAVE!

Gavekort0800Giv et abonnement på Opdag Verden til en ven eller et familiemedlem der interesserer sig for friluftsliv og eventyr.

Bestil:

Årsabonnement, 8 udgaver, Kr. 396

Halvårs, 4 udgaver, Kr. 198.

60 nye arter opdaget i Surinam

shutterstock 138700142 DirkUnder en ekspedition ind i Surinams regnskove har en gruppe forskere fundet ikke mindre end 60 nye dyrearter. Det skriver Expedition News. ”Jeg har været på ekspeditioner over hele verden, men jeg har aldrig set så jomfruelig regnskov så uberørt af mennesker,” siger Leeanne Alonso, der var en af ekspeditionslederne for Global Wildlife Conservation.

Øen ud for Yemen

shutterstock 143530819 alexDu kan nu rejse til Socotra – den lille ø, der tilhører Yemen og er på UNESCOs verdensarvsliste – med Penguin Travel. Over en tredjedel af den lokale fauna findes kun her på øen, der er 132 km lang og cirka 50 kilometer bred.

 

Alle 8000+ meter bjerge på to år

Nick Cienski

shutterstock 137136896 PatrDer er kun 31 mennesker i historien, der har sat fod på samtlige 14 bjerge i verden på over 8000 meter. Det har taget dem alle adskillige år, men det lader dog ikke til at påvirke 47-årige Nick Cienski.

Ultraløber til tops

shutterstock 59571826 JuriaDen rekordsættende (og nærmest overmenneskeligt udholdende) ultraløber og superatlet Kilian Jornet har sat gang i et projekt, han kalder Summits Of My Life. Idéen bag projektet er simpel, omend vovet: I løbet af de næste fire år vil den 25-årige spanier løbe til tops på en række af verdens mest spektakulære bjerge, nemlig Mont Blanc, Matterhorn, Elbrus, McKinley, Aconcagua og Mt. Everest. 

Rejse til det oversete Afrika

shutterstock 130306973 PincPenguin Travel tilbyder nu en rejse til et af de mere oversete hjørner af Afrika, nemlig Guinea, Sierra Leone og Liberia. Bag den skinnende tropesol i landene gemmer sig en mørk og dramatisk fortid med slavehandel, og langs den atlantiske kyst finder man fæstninger, hvor menneskehandelen fandt sted. 

Top 10 episke ekspeditioner

shutterstock 117501778 SnvvHistorien er fuld af episke ekspditioner, hvor mennesker har nået nye højder og udforsket ukendte territorier. Msn Entertainment har lavet en liste over det, de mener, er de 10 mest episke ekspeditioner i historien: 

De 16 værste ’rejsebivirkninger’

shutterstock 108488324 Tom-Den glimrende amerikanske blog adventure-journal.com har lavet en liste over de 16 ting, du bestemt ikke bryder dig om at blive udsat for på eventyret ud i verden. Øverst på listen ligger giardia (maveondet, hvor det føles som om, du har slugt en pude fyldt med rådne æg, og diarréen bogstaveligt talt sprøjter ud), slem solskoldning, malaria og højdesyge.

2013’s bedste ture

shutterstock 47784625 AnthoAmerikanske Outside Magazine har igen i år uddelt deres Travel Awards og samlet dem på en liste over det, de kalder ”42 nye ture, der med garanti vil ændre dit liv.”

Conrad Anker

Conrad Anker Meru 1032

Født d. 27.11.1962 og er en af klatringens mest anerkendte skikkelser. Conrad Ankers søgen efter teknisk og ekstremt udfordrende steder at klatre har taget ham fra bjergene i Alaska og Antarktis til Pantagoniens og Baffin Islands store vægge og videre til Himalayas massive bjergtoppe. Hans bedrifter tæller blandt andet førstebestigninger i Nordamerika, Sydøstasien og Antarktis. 

Conrad Anker - Mod toppen af universets centrum

20111101 Meru-1518Det er blevet kaldt en af verdens vanskeligste bestigninger, som over et dusin vovehalse forgæves har prøvet at besejre. Læs den eventyrlige historie om hvordan, på trods af to tidligere mislykkede forsøg, Conrad Anker opnåede sit livs triumf, da han som den første nåede toppen af bjerget Meru Central via den teknisk svære Shark’s Fin-rute.

Ranulph Fiennes opgiver iskold ekspedition

RanVi har tidligere skrevet om Sir Ranulph Fiennes episke vinterekspedition, hvor han med et hold hårdføre mænd ville krydse Antarktis på ski hen over den forrygende kolde vinter, hvor temperaturen falder til minus 90 grader. Desværre kommer ekspeditionen på over 3000 kilometer til at foregå uden den mere end hårdføre brite.

 

Få styr på bålet

intro3For omkring 300.000 år siden blev menneskehedens tilværelse revolutioneret: Her lærte mennesket at kontrollere ilden. Inden for friluftsliv har bålet også altid haft en fast plads. Ikke kun som et hyggeligt samlingspunkt, når mørket falder på, men også som en praktisk foranstaltning, hvor man kan tørre sit tøj, tilberede mad, få varmen og i alvorlige situationer kan det være den livsforsikring, der kan redde dit liv. Læs her, hvordan du øger dine chancer for at lave et godt bål.

Vandring i Liechtenstein

shutterstock 126004973 MinoTURFORSLAG. Med et samlet areal på sølle 162 km² skulle man ikke tro, der var meget at komme efter i diminutive Liechtenstein, men faktisk har fyrstedømmet ikke mindre end 400 kilometer vandrestier. Og med sin beliggenhed mellem Østrig og Schweiz er landskaberne bjergrige og imponerende.

Hyggecykling i Belgien

Bryggerier og jernheste

shutterstock 111572738 JuanTURFORSLAG. Det er ikke meget, man hører om Belgien eller belgierne for den sags skyld. Der er dog to ting, de er særligt glade for: cykler og øl. Så hvorfor ikke kombinere de to på en cykeltur med gamle trappistbryggerier undervejs?

Vandring på Heksestien gennem Harzen

shutterstock 112417361 ClauTURFORSLAG. 1970’er campingvognens monopol på Harzen er et overstået kapitel, og kan man komme ud over det blakkede grillpølsery, så er der fin vandring at finde ikke langt mod syd. Prøv for eksempel kræfter med den fem dage lange Heksesti, der går gennem småbjerge, over stille enge og gennem dybe skove.

Rundrejse i kannibalernes land

shutterstock 115233232Der er ikke mange uspolerede steder tilbage i verden, men langt ude i Sydøstasien finder du et sted, hvor tiden synes at have stået stille i mange hundrede år. Papua Ny Guinea. Verdens næststørste ø er i dén grad en eventyrlig destination, hvor mangfoldigheden kun overgås at stammernes forskelligartede traditioner (det siges, at der stadig findes stammer med kannibalske traditioner).

 

Ny rejsekammerat

shutterstock 126113003 FotoEr du til arktiske rejser, vil denne nyhed vække opsigt. Et par garvede drenge fra adventure- og rejsebranchen har netop lanceret rejsewebsitet www.arcticfriend.dk; et projekt der har specialiseret sig i arktiske destinationer med rejser til blandt andet Grønland, Canada, Alaska, Chile og Antarktis.

 

Sluk lyset

LWWF Earth Hour1ørdag den 23. marts klokken 20.30 kan du blive en del af verdens største klimakampagne, når flere hundrede millioner mennesker slukker lyset i en time. 

7 år i menneskehedens fodspor

shutterstock 126019208 HorePaul Salopek, der har vundet Pulitzer-prisen to gange, er sat ud på en rejse til fods, man kun kan betegne som ambitiøs. Utrolig. Episk. Til fods vil han ‘genskabe’ menneskehedens rejse, som vi spredte os på kloden på sin ekspedition, han kalder Out of Eden Walk – A Journey Through Time. 

 

Rundt i Oman

shutterstock 79353259 SalimPenguin Travel udbyder nu en rejse til Oman med de høje bjerge og vidtstrakte ørkener, historiske forter og strålende moskeer, beduiner, kameler og en fantastisk stjernehimmel.

Første mand på 8000’er død

shutterstock 66305446 ZzvetDen 13. december 2012 døde franske Maurize Herzog 93 år gammel. Sammen med Louis Lachenal nåede han toppen af 8091 meter høje Annapurna i 1950 og opnåede dermed noget, ingen andre havde gjort før dem: De besteg et af de 14 bjerge i verden på over 8000 meter.

Lonely Planets topti-lande for 2013

shutterstock 86278096 EleonTraditionen tro har Lonely Planet peget på ti lande, de mener, er de bedste rejsedestinationer i 2013. Øverst på listen ligger Sri Lanka, som rejsebogsgiganten beskriver som et lavpris-paradis, der nu er tilbage på kortet efter tsunami og borgerkrig, med kultur og oplevelser væk fra alfarvej. 

Kvinder ud over kanten

shutterstock 55262248 JakubHvor er kvinderne, der klater svimlende klipper og dingler i enkelte fingre over enorme fald? Kvinderne, der står på ski ned ad umuligt stejle bjergsider og laver hop, der giver én et sug i maven, bare man kigger på det? Kvinderne, der surfer gigantiske bølger, laver vilde base jumps og kører onde ruter downhill på mountainbikes?

Til fods gennem Kaukasus

Kaukasus-og-kildevandKaukasus og kildevand – Historier fra en rejse til fods er Bjørn Harvigs bog om sin tre måneder lange rejse til fods gennem Kaukasus’ bjerge, fra Sortehavet til Det Kaspiske Hav – områder, der i århundreder har været præget af krig og konflikt – og om de mange skæbner, han møder på sin vandring fra by til by.

Polarforsker i det lykkelige Arabien

8702120653John Andersen er primært kendt for sine eventyr og ekspeditioner i Grønland, men han er også en stor kender af de arabiske lande, hvor han har rejst i mere end 30 år.

Vi har flyttet community over på facebook

facebookVi har valgt at "lukke" opdagverden.dk´s community og i stedet sat gang i Opdag Verdens Facebook side, som vi håber at du vil bruge www.facebook.com/opdagverden

Lonely Planets største eventyr

Xgreat-adventures-2I Lonely Planets nye Great Adventures peger forlaget på et væld af spændende, eventyrlige oplevelser verden over. Bogen er inddelt i ni kapitler med hver deres tema: Hike, Dive, Bike, Above & Below, Climb, Ice & Snow, Animals, Water og Dive.

Klodens vildeste eventyrere

shutterstock 70269238 JamesNational Geographic har kåret årets eventyrere anno 2013, og det kommer vel næppe som en overraskelse, at det er en stribe exceptionelle mænd og kvinder, der igen i år indtager listen.

Lars Gejl - Naturfotograf

Lars Gejl bjoernehiI 2013 vil Opdag Verden sammen med de to dygtige, professionelle naturfotografer, Uri Golman og Lars Gejl, kaste os ud i en omfattende fotoskole.

Vi starter her med at tegne et kort portræt af Lars Gejl, Du kan læse i Opdag Verden nr. 41 - Januar, hvordan du mentalt forbereder fototuren og planlægger det perfekte skud.

Jorden rundt på 92 dage – på cykel

shutterstock 73914538Det er en kliché af de helt slidte, at verden er blevet et mindre sted. Alligevel kan man ikke undgå, at den dukker op i ens hoved, når man hører, at briten Mike Hall har cyklet jorden rundt – 30.000 kilometer – alene og unsupported på bare 92 dage.


Det er et gennemsnit på 321 kilometer om dagen. Og hvorfor? Jo, for at sætte en ny verdensrekord i den tiltagende populære disciplin, der hedder noget lignende ”Jorden rundt på cykel så hurtigt som muligt” (det er femte gang på fire år, at rekorden er blevet slået).

Selvom det er en fascinerende bedrift, der må have givet den kære Mike en del syre i lårbasserne, så kan vi her på Opdag Verden dog ikke lade være med at ønske, at der var en anden disciplin – den, man kunne kalde ”Brug al den tid, der er i verden, på at cykle jorden rundt” – der blev sat rekorder i.

For er hele formålet med at rejse ud på cykel, eller for den sags skyld til fods eller i kajak, ikke, at man kan tage sig god tid, suge verden til sig og møde dens folk?

Sådan rejser du med børn

shutterstock 47095231-SurkoDet kan være en pine, men med små fif kan turen i fly med børn gå ganske smertefrit. Personalet i British Airways kommer her med deres bud på, hvordan du får en nem flyvetur med dine børn:


 1. Øv dig med barnet hjemme i sofaen. Sæt en pude op imellem jer, og forklar, hvordan det bliver på flyet.
 2. Tag barnets yndlingsbamse/-dukke/-bil med ombord. Det skaber tryghed med noget kendt. En favoritpude eller -tæppe er også godt.
 3. Ventetid er kedeligt – måske især for børn. Hav en lille pose snacks med tørret frugt og nødder med til dem til at fordrive ventetiden med.
 4. En bærbar DVD-afspiller eller en iPod med historiefortælling er også gode ting til tidsfordriv under flyveturen.
 5. Er der tidsforskel, så have et par dage efter hjemkomsten, inden barnet skal begynde i skole eller børnehave igen, så de kan vænne sig til døgnrytmen.

Ny redningshytte flyves på plads

HANWAG Biwakschachtel 9 JoSDet er altid besværligt at bygge noget i højderne. Så da et af Tysklands mest berømte bjerge for nyligt skulle have en ny redningshytte oppe i højderne, blev der taget en helikopter i brug. Selve hytten blev fløjet ind i samlet tilstand, og så var det bare at sætte den ned på rette sted og fastgøre hytten til klippesiden.

HANWAG Biwakschachtel 1 JoS

HANWAG Biwakschachtel 6 JoS

Se lemuren på Madagaskar

shutterstock 80304196-Eric-Hvis du vil opleve Madagaskars smukke natur og rige dyreliv, så er oktober en oplagt måned at tage af sted i. Her er temperaturen og luftfugtigheden nede på et niveau, der er til at holde ud. Et af de helt store trækplastre er den krølhalede lemur, der netop på denne årstid får unger.


Synet af sådan en nybagt lemurfamilie med små, søde lemurunger er helt fantastisk, og det er helt sikkert en oplevelse, du ikke må snyde dig selv for, hvis du tager til Madagaskar på denne årstid. Af andre højdepunkter på en tur til Madagaskar kan nævnes miniflodheste, det rige fugleliv, de store, frodige skovområder samt de bjerge, du finder ned langs den naturskønne ø i det Indiske Ocean.

Hvordan rejser du?

shutterstock 75758650-MaximDer er mange måder at arrangere sin rejse på. Opdag Verden gennemgår her fordele og ulemper ved de forskellige rejseformer.


Gør-det-selv-rejsende

Nogen foretrækker at arrangere deres tur selv. Her gør de fleste intensiv brug af bøger, internet og andre informationskanaler, inden afrejse, da det er nødvendigt at indhente al information selv. Flybilletter, overnatning, visumregler og transport er ofte blandt de ting, der skal bruges mest tid på at sætte sig ind i.

Fordele:

 • Stor følelse af selvstændighed
 • Mulighed for at sammensætte individuelt program og ændre i det undervejs
 • Billigere end andre rejseformer, da du har mulighed for at vælge de helt billige løsninger og du samtidig undgår fordyrende mellemled.

Ulemper:

 • Stort behov for informationssøgning og research før afrejse
 • Ingen hjælp, hvis du møder problemer undervejs eller hvis din research viser sig ikke at holde stik
 • Det tager ofte længere tid at komme rundt, da mange vælger offentlig transport for at holde prisen nede
 • Besværligt at bevæge sig væk fra områder uden for alfarvej, hvor der ikke er offentlig transport

Individuelle rejser

Mange af de danske rejsebureauer arrangerer individuelle ture. Her kan du få sammensat en individuel rejse lige efter dit hoved og samtidig trække på rejsebureauernes erfaring og viden om de enkelte destinationer. For det meste med lokale, engelsktalende guider undervejs.

Fordele:

 • Mulighed for individuelle rejseprogrammer
 • Ofte billigere end grupperejser
 • Du slipper for at lave alt forarbejdet selv og kan få fif fra de erfarne rejsebureauer
 • Mulighed for hjælp, hvis der opstår problemer undervejs
 • Dækning af Rejsegarantifonden

Ulemper:

 • Ofte en smule dyrere end hvis du arrangerer det hele selv
 • Hvis du vil holde prisen nede er du stadig overladt til offentlig transport, selv om du her kan trække på rejsebureauernes viden og erfaring om infrastrukturen
 • Som ved gør-det-selv-rejser er det svært at bevæge sig ud i områder, hvor der ikke er offentlig transport

Grupperejser

På de færdigpakkede grupperejser fra de danske rejsearrangører skal du kun udføre et minimum af forarbejde selv. Her vil du ofte rejse i en gruppe med andre danskere, med dansk guide, og I vil følge et fast program. 

Disse ture er ofte en smule dyrere end både backpacking og de individuelle rejser.

Fordele:

 • Du skal ikke planlægge noget selv, og du kan blot vælge det rejseprogram, der passer dig bedst
 • Fordi I rejser mange sammen er det muligt at have egen transportmiddel og bevæge sig ud i områder, hvor andre rejsende har svært ved at komme ud.
 • Du trækker på rejsebureauernes store erfaring med destinationerne og vil ofte kun få de bedste oplevelser med i pakken
 • Fordi I rejser mange er det muligt for rejsearrangøren at handle hotelpriser, transport og andre udgifter ned under det, du som gør-det-selv-rejsende kan handle dig frem til
 • Der er ofte godt socialt samvær mellem de rejsende, der her følges ad på hele turen
 • Dækning af Rejsegarantifonden

Ulemper:

 • Det er ikke rigtigt muligt at individualisere programmerne, så du må vælge blandt rejsearrangørernes udbud
 • Disse rejser er ofte den dyreste rejseform, selv om det er muligt at få grupperabat. Det skyldes blandt andet, at komfortniveauet ofte ligger højere end det backpackere og individuelt rejsende vælger

Verdens koldeste rejse

shutterstock 95577478 VolodRanulph Fiennes har for længst bevist, at han er gjort af et andet stof end mange andre mænd. Den 68-årige brite, der blandt andet har besteget Mt. Everest, vandret til Sydpolen og Nordpolen og løbet syv maratonløb på de syv kontinenter på bare syv dage, giver sig nu i kast med det, der bliver kaldt ’Den koldeste rejse i verden’. Sammen med et hold på fem andre mænd vil Fiennes nemlig krydse Antarktis på ski – om vinteren.

oplevverden.dk - website om eventyr rejser og friluftsliv

oplevverden.dk hedder rigtigt opdagverden.dk

Hvis du søger efter oplevverden.dk og du leder efter et magasin eller website som handler om friluftsliv og eventyrrejser, så er du kommet til det rigtige sted.

hop til forsiden: www.opdagverden.dk

Oplev Verden - magasin om friluftsliv og eventyr rejser

01-OV35Oplev Verden hedder rigtigt Opdag Verden. Hvis du søger efter magasinet Oplev Verden og du leder efter et magasin som handler om friluftsliv og eventyrrejser, så er du sandsynligvis kommet til det rigtige sted nemlig opdagverden.dk

Du finder selve magasinet under www.opdagverden.dk/magasinet og ellers er det bare at gå på opdagelse på sitet.

Tore Grønne

Redaktør - Ansvarlig for magasinet

Tore GrønneEn cykel og en flybillet er alt, hvad eventyreren og redaktøren på Opdag Verden, Tore Grønne behøver for at tage på opdagelse i verden. Han har cyklet fra Kina til Danmark og fra Mexico til Argentina. Rejselivet er blevet hans levebrød – en karriere, der til tider byder på fængselsophold og lange afhøringe

Lærke Søndergaard Stewart

OPDAG VERDENS UDSTYRS TESTER

Lærke er 26 år gammel. Hun har været aktiv friluftslivsudøver hele sit liv. Lærke er PhD-studerende i biologi (arktiske planter på Grønland) og er uddannet friluftslivsvejleder fra Norge. Hun har en aktiv hverdag med alt fra vandreture, løbeture, klatring, kano, kajak og sejlads, men elsker også det stille friluftsliv med bålhygge og flotte solnedgange.