Du er her:

Mount Kenya


Kun 16 km syd for ækvator findes Afrikas næsthøjeste bjerg, der i modsætning til naboerne Mount Meru og Kilimanjaro skiller sig ud ved ikke at have den klassiske kegle-form. Oprindeligt var bjerget næsten 7000 meter højt, men gletsjererosion over mere end to millioner år har frarøvet Mount Kenya titlen som Afrikas højeste bjerg.Det har dog skabt et smukt og komplekst bjerg, der tilbyder helt enestående og alsidigt trekking. Målet for de fleste besøgende er Point Lenana i 4985 meters højde, mens de højeste toppe, Peak Batian (5199 meter og Peak Nelion 5188 meter), kun kan bestiges af erfarne klatrere, da det involverer teknisk klippe- og isklatring. Bjerget er omkranset af regnskov og bambus, hvor der blandt andet lever næsehorn, elefanter, løver, antiloper og leoparder. På bjergets lavere skråninger har man derfor gode muligheder for at spotte vildt dyreliv på vej mod toppen. Efter regnskoven er mødet med de stejle og ofte snedækkede tinder meget dramatisk, og man forstår pludselig godt, hvorfor kun 50 klatrere om året klarer turen hele vejen til Peak Batian. Det bør dog ikke afskrække nogen, fordi vandreruterne er fantastiske og udsigten til kraterets Lake Michaelson er en belønning i sig selv. Ruten mod toppenDer er i alt otte trekking ruter til Point Lenana. Herunder beskrives de tre mest almindelige, da de andre ruter kræver specielle tilladelser. Fælles for alle ruterne er, at de leder op mod toppen til den såkaldte Summit Circuit Path, som går rundt om krateret og dermed giver adgang til Mount Kenyas mange forskellige toppe. Samtidig er det muligt at kombinere de forskellige ruter, så man ikke går op og ned samme vej. Summit Circuit Path er 10 kilometer lang og har omkring 2000 højdemeters fald/stigning og kan klares på én (lang) dag. Summit Circuit Path kræver ikke erfaring med teknisk klatring. Naro Moru Route: er den korteste rute til Point Lenana og samtidig udgangspunktet for de fleste pakketure. Ruten er relativ stejl og derfor uhensigtsmæssig i forhold til akklimatisering og er i øvrigt ikke særlig scenisk. Ruten kan derfor ikke anbefales, med mindre du har travlt og bare vil op til Point Legana hurtigst muligt. Ruten er dog fin som nedstigningsrute. Chogoria Route: er kendt som den flotteste af alle ruter på Mount Kenya og tilbyder spektakulært sceneri og fantastisk natur kombineret med varieret terræn. Den eneste ulempe ved denne rute er længden på den første vandredag (29 kilometer), som afskrækker de fleste. Men har man tiden (normalt fem dage), er det den mest anbefalesværdige rute. Sirimon Route: har en jævn højdestigning og derfor god akklimatisering. Ruten har sit udgangspunkt fra nord, hvor risikoen for regn er mindre, og går gennem flotte skov- og bambusområder. Meget scenisk med flotte udsigtspunkter til Peak Batian og Lake Michaelson undervejs. Bedste bud på en opstigningsrute og så bruge Chogoria Route som nedstigning. Det fantastiske ved Mount Kenya er potentialet i at sammensætte sin egen...

For 1 krone kan du læse denne artikel

PRØV et Opdag Verden medlemskab i 30 dage for en krone, herefter
betaler du 29 kroner om måneden (uden binding)

Du får rabat i Eventyrsport og Friluftsland, læs magasinet hver anden måned,
medlemsture, foredrag og meget mere

Den 29. dec 2016
Senest opdateret den 06. feb 2017
Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind