Du er her:

Kom til tops på Kilimanjaro


Afrikas højeste bjerg troner sig mere end 5800 meter op over det afrikanske højland og er dermed verdens højeste fritstående bjerg. Kilimanjaro er egentlig et bjergmassiv, der dækker over de uddøde vulkaner, Kibo, Mawenzi og Shira. Kibo’s Uhuru Peak er Afrikas højeste punkt med sine 5895 meter og er dermed også målet for langt de fleste besøgende, der kommer til Kilimanjaro.Bestigningen af Kilimanjaro tager dig med gennem fem klimazoner og byder derfor på meget varieret terræn. Starten går gennem den tætte regnskov ledsaget colobusabernes særegnes brøl og fortsætter indtil omkring 3000 meters højde, hvor skydækket penetreres og moorlandets lavere bevoksning tager over. Herfra åbner landskabet sig op, og udsynet til Kibos sneklædte top giver et sug i maven på de fleste. Fra omkring 4000 meters højde er bevoksningen kun sporadisk, og den alpine ørken, som fortsætter resten af vejen til toppen, er iøjefaldende. Samtidig begynder højdesymptomerne at sætte ind, men til trods for ubehaget kan de fleste fortsat nyde den fantastiske udsigt til Mount Meru mod vest og Mawenzis næsten katedralske top. De cirka 11.000 år gamle gletsjere rejser sig som enorme isbjerge på den golde vulkanske jord, og kulminationen på de forgangne dages strabadser belønnes i daggryets røde og lilla nuancer med en udsigt over den afrikanske slette på toppen af Afrikas højeste punkt – en oplevelse, der er euforisk overvældende for de fleste. Ruten mod toppen:Der findes mere end 10 forskellige ruter til toppen af Afrika. Herunder er listet de mest almindelige samt én rute, som kun erfarne klatrere bør overveje: Marangu Route (coca-cola-ruten): er sammen med Machame Route den mest populære rute. Ruten anses for at være en af de letteste ruter, og der overnattes i hytter under hele bestigningen. Kan ikke anbefales, på grund af dårlige akklimatiseringsbetingelser og den samme rute op og ned. Samtidig har ruten den dårligste succes-rate. Typisk fem-seks dage. Machame Route: meget populær rute, som skyldes en god akklimatisering og ikke mindst, fordi det er en af de mest sceniske ruter. Mere fysisk krævende end Marangu Route med længere vandredage og mere stejlt terræn. Populær rute og derfor kan der være mange mennesker. God succesrate. Seks-syv dage. Rongai Route: er den eneste rute nordfra og betragtes som en relativ nem rute. Gode muligheder for at få ”bjerget for sig selv”, da ruten er den mindst benyttede. Desuden er der gode chancer for dyreliv de første to dage. Meget lang og hård bestigningsnat. Fem-seks dage. Shira Route/Lemosho Route: To længere ruter, der begge møder Machame Route på tredje- eller fjerdedagen, og der kan derfor være mange mennesker i højsæsonerne. Ruterne er fantastisk sceniske og har rigtig god akklimatisering. Til gengæld er det typisk en dyrere tur, da ruten kræver flere dage. Syv-ni dage. Western Breach Route (Arrow Glacier): har været lukket i flere år, men den er nu genåbnet. Kan nås via Machame, Shira, Lemosho og...

For 1 krone kan du læse denne artikel

PRØV et Opdag Verden medlemskab i 30 dage for en krone, herefter
betaler du 29 kroner om måneden (uden binding)

Du får rabat i Eventyrsport og Friluftsland, læs magasinet hver anden måned,
medlemsture, foredrag og meget mere

Den 29. dec 2016
Senest opdateret den 13. jun 2018
Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind