Du er her:

Til tops på Mount Meru


Tanzanias næsthøjeste bjerg Mount Meru er måske bedst kendt som Kilimanjaros lillebror, men bjerget fortjener mere opmærksomhed end en fodnote i forberedelserne til den ”rigtige bestigning” af Kilimanjaro. Den nærmest perfekt udformede keglevulkan rejser sig potent op over den afrikanske savanne, og bestigningen er på mange måder mere dramatisk end sin storebror og bør ikke undervurderes.Mount Meru er en del af Arusha National Park, og dyrelivet på de bjergets lavere skråninger får de første vandredage til at minde om en game walk (gående safari). Det er derfor påkrævet, at bruge nationalparkens ranger som guide – ikke for at vise vej, men simpelthen for beskyttelse mod specielt bøfler og elefanter. Ellers byder dyrelivet på en masse fugle, aber, gazeller, zebraer, giraffer og måske en leopard, hvis du er heldig. I kontrast til regnskovens fantastiske fauna er mødet med vulkanens eksponerede bjergkam nærmest frygtindgydende, men cementerer Mount Meru som et rigtig bjerg og ikke som en safari-skovtur. Fra den hestesko-formede kraterkant er der et dramatisk 1500 meter vertikalt fald ned til bunden af krateret, hvor nyere eruptioner (sidste udbrud for cirka 100 år siden) har skabt den mindre kegle-vulkan ”The Ash Cone”. Turen på den smalle og eksponerede kam mod toppen er episk og er langt mere udfordrende og dramatisk end krateret på Kilimanjaro. Fra toppen er der udsigt til en spektakulær solopgang bag Kilimanjaros sneklædte top og Masaii Steppens uendelige vidder. Ruten mod toppen:Der findes kun én rute til toppen af Mount Meru; Momela Route.Ruten starter ved Momela Gate (1500 meter), hvorfra der er to stier til Miriakamba Hut (2514 meter). Vælg den længere rute (cirka 10 kilometer mod fem ved den korte.), da den er mere scenisk og chancen for at se dyreliv er langt bedre. Hvis der er tid og overskud til det, kan man vandre via Njeku Hill i selve krateret og beundre vulkanen nedefra samt flere fantastiske udsigtspunkter undervejs. Turen tager cirka to-tre timer ekstra, men den er hele ”omvejen” værd. Fra Miriakamba Hut går ruten mod nordvest gennem moorlandets lave buske til Sadle Hut i 3566 meters højde. Det er en kortere vandredag, og om eftermiddagen er der mulighed for at bestige toppen af Little Meru (3820 meter), som optimerer akklimatiseringen og desuden kan byde på en smuk solnedgang. Topnatten starter med en stejl opstigning, indtil man når den smalle og eksponerede bjergkam, som fortsætter resten af vejen mod toppen. Turen ned fra toppen går samme vej tilbage, hvor der overnattes i Miriakamba Hut. Tid: Det tager normalt fire dage/tre nætter, men det er muligt at gøre det på tre dage/ to nætter, hvis du går hele vejen fra toppen ned til gaten, men det er en lang tur, der kræver god form og udholdenhed. Pas på højdesyge Drik vand: Kroppen akklimatiseringsproces kræver meget væske, så sørg for at drikke nok væske (4-5 liter om dagen). I ni ud af ti tilfælde af højdesyge er personen også dehydreret Max 500 højdemet...

For 1 krone kan du læse denne artikel

PRØV et Opdag Verden medlemskab i 30 dage for en krone, herefter
betaler du 29 kroner om måneden (uden binding)

Du får rabat i Eventyrsport og Friluftsland, læs magasinet hver anden måned,
medlemsture, foredrag og meget mere

Den 29. dec 2016
Senest opdateret den 06. feb 2017
Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind