3 uforglemmelige dagsture i Norge

Det er vildt, hvad man kan nå på en dag i det norske. Vi har fundet tre dagsture, der har det til fælles, at de byder på belønninger, der er svære at ryste af sig.

Romsdalseggen.jpg
Skrevet af: Redaktionen
Opdateret den 25. maj 2022
Læst af: 16399

Det er vildt, hvad man kan nå på en dag i det norske. Vi har fundet tre dagsture, der har det til fælles, at de byder på belønninger, der er svære at ryste af sig.

Norge har masser af fantastiske muligheder for at svinge en rygsæk på skuldrene og sætte ud i fjeldet i adskillige dage, men mindre kan også gøre det.

Faktisk er der masser af dagsture i Norge, der byder på belønninger i form af udsigter, de fleste ikke ville have noget problem med at vandre i dagevis for at nå frem til.

Vi har funder tre dagsture i den sydlige del af Norge, som aldrig skuffer.

Gaustatoppen

Ikke nok med, at det er nemt at komme til Gaustatoppen fra Danmark; fra toppen kan du også se en sjettedel af det ganske Norge på en klar dag. Bjerget ligger nemlig mere eller mindre for sig selv, og det betyder, at du kan skue vidt og bredt ud over landet, til kysten og til Sverige.

Turen til toppen, der ligger i 1883 meters højde, tager omtrent tre timer og starter ved parkeringsområdet ved Stavro mellem Rjukan og Tuddal. Regn med at bruge cirka to timer på at vandre ned igen.

Det giver god tid til at nyde toppen.

Og kan du ikke løsrive dig fra udsigten, har du mulighed for at titte inden for i en over 100 år gammel bemandet hytte, der bliver drevet af Den Norske Turistforening. Her kan du købe kaffe, drikkevarer, mad og såmænd tage natten med og vågne op til den mest fantastiske udsigt.

Læs mere på www.gaustatoppen.no

Romsdalseggen

I Norge er det velkendt, at turen på Romsdalseggen er blandt de såvel lettest tilgængelig som smukkeste i det ganske land. Her får du udsigter til spidse tinder, kig ned i dybe dale og på en klar dag kan du se havet i det fjerne.

Vandreturen kan tilmed tilpasses efter niveau, da der er tre forskellige sværhedsgrader.

’Normalruten’ er velmarkeret på en fin sti, og da man går hen langs fjeldryggen, er der rigeligt med luft omkring én – har man tendens til højdeskræk er det fint med en turkammerat at støtte dig til.

Den middelhårde rute går nogle gange over mere krævende terræn, og der er flere højdemeter at tackle, mens den ekstreme rute for de flestes tilfælde vil kræve, at man slår følgeskab med en guide.

Alt efter form og hvilken rute, man vælger, tager turen på omtrent 10-12 kilometer normalt et sted mellem 5 og 8 timer at gennemføre.

Læs mere om ruten på Romsdalseggen

Preikestolen

Norges største naturattraktion? Det svimlende plateau 604 meter over Lysefjordens blå vande er uden tvivl en af kandidaterne til den titel, og udsigten fra toppen er uforglemmelig.

Turen til toppen er ikke super krævende, men da stien til tider er stejl, skal man alligevel sætte fire til fem timer af til den – plus masser af tid til at opleve plateauet og mærke suset, når man kigger ned i dybet.

Vandreturen starter ved Preikestolen Fjellstue og er på omtrent 6 kilometer.

Læs mere om vandreturen op på Preikestolen

Skulle du være nysgerrig på at opleve fjeldene i området omkring Lysefjorden, kan du tage med Opdag Verden på vandretur i området. Her kommer du selvfølgelig også til tops på Preikestolen.

Foto: Olga Danylenko / www.shutterstock.com

Find din næste tur her


Ruteforslag
Skarvheimen (Massiv 3)

Skarvheimen (Massiv 3)

Ruteforslag
Jotunheimen

Jotunheimen

Ruteforslag
Breheimen (Massiv 1)

Breheimen (Massiv 1)

Andre spændende artikler


Efterårsvandring i Rondane Nationalpark

Efterårsvandring i Rondane Nationalpark

Forlænget weekend i fjeldet

Forlænget weekend i fjeldet

12 Tips til fjeldturen

12 Tips til fjeldturen

Log ind