Beklædning til foråret

Nye jakker, bukser & handsker til turen

Foråret ligger på lur, og det er tid til at komme på tur. Og turen bliver bare bedre, hvis du har beklædningen til det.

Beklaedning_til_foraaret.jpg
Skrevet af: Redaktionen
Opdateret den 12. apr 2022

Foråret ligger på lur, og det er tid til at komme på tur. Og turen bliver bare bedre, hvis du har beklædningen til det.

Her er bukser, jakker og handsker, der gør turen i foråret lidt bedre.

Odin 9 Worlds Infinity JackMiljøvenlig & praktisk prisvinder

Helly Hansen Odin 9 Worlds Infinity 3L Jacket

Vil du aldrig skulle bekymre dig om at genimprægnere din skaljakke, så den beholder sine vandtætte og åndbare egenskaber, så tag et kig på den her jakke.

Jakken vandt i 2020 såvel en ISPO Award som en Red Dot Award for teknologien, der er brugt, og kan bruges til alt fra vandring over bjergbestigning til skiløb.

Jakkens vandtætte, åndbare membran samt det vandskyende, beskyttende lag stof udenpå er nemlig skabt uden kemikalier – som ellers er standarden i skaljakker – og består af Helly Hansens lette og vandskyende LIFA®-fibre af polypropylen.

En dejlig miljøvenlig løsning, der betyder, at jakken samtidig med at have et vandsøjletryk på 20.000 mm bevarer sin åndbarhed, så man kan skrue op for tempoet ude i naturen og stadig komme af med sveden.

Faktisk lever Odin 9 Worlds Infinity op til Helly Hansens højeste niveau inden for vandtætte og åndbare konstruktioner og er desuden ”Solution-dyed”; farvet med en metode, som nedsætter mængden af spildevand, og som holder farverne friske i årevis. Jakken vejer 524 gram i en medium.

3.699 kr. / www.eventyrsport.dk 

 

40293001 1100% vindbeskyttelse

Outdoor Research Gripper Sensor Gloves

I ydersæsonerne, hvor vejret hurtigt kan skifte, og man pludselig kan få brug for noget varme til hænder og fingre, er det med at have handskerne klar.

De her 100% vindtætte fleecehandsker er noget af en legende, har en tæt og præcis pasform og beskytter på alt fra langrendsture i sneen over vandreture i højderne til skovturen herhjemme. Og selvfølgelig også på den daglige cykeltur til og fra arbejde.

Det er en Gore Winstopper-membran, der holder vinden ude, og inden i handsken mærker man, hvordan den er formsyet med let bøjede fingre.

Håndledsmanchetten sørger for, at handsken slutter behageligt tæt til rundt om håndleddet. ’Sensor’ i navnet henviser til, at du kan bruge handsken på touchscreens og ikke skal have dem af, når du får brug for mobilen.

Vægten er på 88 gram.

449 kr. / www.friluftsland.dk 

 

VICTORY LS ZIP men jethtrh Trøjen til det hele

Icebreaker Victory LS Zip

Skal du have en lækker, blød trøje at være aktiv i – vandre, cykle, løbe, træne, hverdag – så er det svært at slå en lækker merinotrøje.

Sagen her fra Icebreaker er sammensat, så de 86% merinould giver isolering og blødhed, de 10% nylon giver slidstyrke og formstabilitet, og de 4% lycra gør trøjen strækbar, så den sidder tæt til kroppen.

Merinoulden har en række fortrinlige kvaliteter, der gør den perfekt til et aktivt liv: det er temperaturregulerende, isolerer selvom det bliver fugtigt, og det er naturligt antibakterielt, så du ikke behøver at vaske trøjen så tit.

Det sparer på vand, strøm og sæbe – og så slides trøjen heller ikke så hurtigt. Victory LS Zip har høj hals og håndlommer med lynlås. Tykkelsen på materialet er 200 gram/m², og trøjen fås til både kvinder og mænd.

1.199 kr. / www.eventyrsport.dk 

 

Highline Stretch Shell Men 360 grams vejrbeskyttelse

Black Diamond Highline Stretch Shell

En god skaljakke er nærmest uundværlig i enhver god friluftsgarderobe. Den holder vind og vand væk fra kroppen og tillader én at få pulsen op, uden man bliver klam og svedig, da den samtidig ånder godt.

Highline Stretch Shell Men er en spændende 3-lags-jakke, der har indbragt Black Diamond en ISPO Outdoor Award. Jakken er strækbar, nem at pakke ned og fremstillet af vandtæt, vindtæt og åndbart BD.dry-materiale med slidstærk nylon.

Alle sømme er tapede, så der heller ikke trænger vand ind ad den vej, og materialet har et vandsøjletryk på 20.000 mm.

Den PFC-fri imprægnering giver nogle fantastiske vandafvisende egenskaber, som bevarer jakkens åndbarhed, bliver siddende og aldrig skal fornys. En dejlig detalje.

Hætten er justerbar, ærmerne kan justeres ved håndleddet, og under hvert ærme sidder der en ventilationslynlås.

Alle lommer har vandafvisende lynlåse. Vægt: 360 gram i en medium.

2.399 kr. / www.eventyrsport.dk 

 

39013001 1Softshellbukser til hele året

Tierra Lite Track Pant

Er du på jagt efter et par komfortable bukser, du kan trække i året rundt, hvad enten du skal vandre på fjeldet, ud i skoven eller shelteret herhjemme i Danmark eller udforske langrendsløjperne mod nord, så tag et kig på de her alsidige softshellbukser.

Bukserne er formsyede (og du kan få dem til såvel kvinder som mænd) og fremstillet i et dobbeltvævet softshellmateriale med en glat, slidstærk yderside og en blød inderside, der er komfortabel direkte mod huden.

Bukserne ånder godt, og der er forstærkninger i vandtæt materiale på bagdelen og underbenene, hvor man har mest brug for det.

Andre detaljer er bæltestropper i livet, to håndlommer med lynlås, lårlomme med lynlås og kile i skridtet for bedre bevægelsesfrihed. Benafslutningerne har lynlås, justering og krog, der kan fastgøres til vandrestøvlerne eller -skoene.

Og så er der tænkt på miljøet: Bukserne er Oeko-Tex- samt Bluesign-certificeret.

De vejer 475 gram.

1.399 kr. / www.friluftsland.dk 

 

38213010 1Alsidig fuldblodsjakke

Tierra Nevado Jacket Gen.2

Hvad enten du skal vandre, klatre, løbe på ski eller kæmpe dig mod bjergtoppen, så får du brug for en skaljakke, der kan holde dig tør og beskyttet fra elementerne, derude hvor de kan gøre livet surt for dig, hvis du ikke er forberedt.

Tierra Mens Nevado Jacket Gen.2 er en let og stærk Gore-Tex-jakke, der klarer skærene.

Jakken er vind- og vandtæt, og det kraftige ydermateriale er kombineret med en blød, let inderside. Du er således beskyttet mod alt fra slagregn til snestormen, samtidig med komforten er i top.

Der er ventilationslynlåse under armene, så du kan lufte ud, hvis pulsen stiger, og du skal af med noget varme.

Hætten er justerbar, der er to rummelige lynlåslommer på fronten, en inderlomme med lynlås, en lomme til liftkort, velcrojustering i ærmeafslutningerne og indsnøring ved hoften.

Jakken vejer 430 gram og fås såvel i en dame- som i en herremodel.

3.549 kr. / www.friluftsland.dk 
 

 

MPTT1008 Live Free Field 10 x så strækbare

Duer Live Free Field Pant Men 32''

Duer er et canadisk mærke med en håndfuld år på buksebagen, som søsatte en mission om at kombinere mode med funktion i bukser, der kan klare nogle tæsk og samtidig se godt ud. Den målsætning lever Live Free Field Pant op til.

Bukserne er inspireret af militærbuksers fit og er såvel vand- som olie- og skidtafvisende. De er lavet i en kombination af 52% bomuld, 28% tencel, 19% polyester og 1% spandex – og de er 10 gange så strækbare som traditionelt vævede bukser.

Bevægelsesfriheden er altså garanteret, når du trækker i dem til turen ud i det fri. Stoffet er samtidig let og holdbart, afviser fugt og forebygger ophobning af bakterier.

Bukserne er justerbare i livet, og der er en D-ring fastgjort til bæltestropperne, hvor man sikkert kan hænge en karabin eller et sæt nøgler.

Bukserne er hurtigtørrende og vejer 272 gram.

1.099 kr. / www.eventyrsport.dk PatagoniawmsbettersweaterVarm & miljøvenlig

Patagonia Better Sweater Jacket

Når kulden kradser en smule, så kan man få varmen med fleecen her, som samtidig giver en god smag i munden, da der er tale om en ganske bæredygtig sag.

Den er nemlig lavet i 100% genanvendt polyester, og materialet er farvet under en skånsom proces, der reducerer vand-, energi- og kemikalieforbruget.

Som prikken over i’et er jakken syet på en Fair Trade-certificeret fabrik, og så har den fået Friluftslands egen mærkning: ’Et grønnere valg’.

Alt i alt får man en langtidsholdbar jakke, der kan bruges på såvel turen som i hverdagen som et varmt mellemlag eller for sig selv.

Der er to håndlommer med lynlås, lynlåslomme på ærmet, en høj krave samt elastik omkring håndleddet og ved hoften.

Vægten ligger på 451 gram.

999 Kr. / www.friluftsland.dk 

 

Andre spændende artikler


Nationalparker foræret til Chile

Nationalparker foræret til Chile

Vandring på Tenerife i Spanien

Vandring på Tenerife i Spanien

Ninja i naturen

Ninja i naturen

Log ind