Den spanske del af Pyrenæerne har selvfølgelig deres helt egne kulinariske traditioner og retter. De er generelt rustikke, består ofte af supper og gryderetter og er fyldt med såvel smag som lokale råvarer. Prøv f.eks. den fyldige gryderet Civet de jabalí, hvor vildsvin marineres i vin og krydderier og simrer i flere timer, inden det bliver serveret. Trinxat er lavet af kartofler og kål, der moses sammen og steges på panden og tit serveres med bacon eller pølse. Den kraftige suppe Olla Aranesa er en slags alt-i-en-ret lavet med grøntsager, bønner, ris, nudler og forskellige typer kød som oksekød, svinekød og fjerkræ. Den traditionelle catalansk pølse, butifarra serveres ofte grillet sammen med hvide bønner, men findes i flere varianter, herunder frisk og tørret.
Skal det være uden kød, kan man smage på en gang garbanzos con espinacas, som er simpel og nærende og består af kikærter og spinat, som ofte er smagt til med hvidløg og paprika. Når hovedmåltidet er spist, kan man passende afslutte med en frisk ost, mató, som er typisk for den catalanske del af Pyrenæerne, har en cremet konsistens og ofte kommer med honning og nødder. Velbekomme!
Prøv de næste 3
Opdag Verden magasiner
Direkte i din postkasse
i 6 måneder for 99 kr.
Du kan annullere, når du vil. Der er ingen binding.
Allerede eller tidligere medlem?
Spanien er et slaraffenland, når det kommer til vandreture, og som noget ret specielt, finder man glimrende steder at vandre året rundt. Landet byder nemlig på alt fra zigzaggende ruter under de himmelstræbende tinder i de høje Pyrenæerne over uforglemmelig pilgrimsvandring på Caminoen til lun vintervandring på de Kanariske Øer og Mallorca.
Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.
Send os mail: Klik her...
© 2020 Opdag Verden ApS
Bliv inspireret og hold dig opdateret. Du får spændende artikler, aktuelle nyheder og eksklusive tilbud direkte i din indbakke.
Få indsigt i kommende aktiviteter, ture og foredrag med Opdag Verden – og få mulighed for at være blandt de første til at tilmelde dig.