GREJ TIL FJELDTUREN

TLT, Fjällräven, Grayl & Mystery Ranch


Der er fantastisk på fjeldet, men dagevis i den eksponerede vildmark kræver, at man har grejet i orden.

Her er fire stykker grej, du vil få glæde af på vandreturen i fjeldet.

Grej_fjeldturen.jpg
Skrevet af: Redaktionen
Opdateret den 13. dec 2021


Der er fantastisk på fjeldet, men dagevis i den eksponerede vildmark kræver, at man har grejet i orden.

Her er fire stykker grej, du vil få glæde af på vandreturen i fjeldet.

Snork Insulated Lux ghostgrBlød nattesøvn

TLT SNORK Airbed Lux

Der er nogle ting, det ikke er værd at gå på kompromis med på fjeldturen, og én af dem er den gode nattesøvn.

Her er underlaget selvfølgelig en vigtig faktor, og når det kommer til SNORK Airbed Lux fra TLT, er der god plads at brede sig på.

Underlaget måler 195 x 66 x 8 centimeter, og inde i madrassen er der stabilisatorer, der er med til at holde på faconen. De lodrette sider sørger for fuld bredde helt ud til kanten, og mønsteret på toppen betyder, at fyldet i din sovepose kan fylde fordybningerne ud.

Fyldet bliver dermed ikke trykket fladt, fordi du ligger på det, men tjener sit formål: at holde dig varm. R-værdien ligger på 1,8, hvilket svarer til en komforttemperatur på ca. +4°C.

For at undgå at madrassen skrider, hvis jorden hælder, og at man selv glider rundt på toppen af den, er der silikoneprint både oven på og nedenunder. Ventilen er stor og designet, så luften ikke suser ud, når du pumper madrassen op, men lader luften sive ud på ingen tid, når du skal pakke den sammen.

Du kan eventuelt bruge en TLT Dry Pump Sack til at puste madrassen op med.
Underlaget kommer med en pakpose, en pakstrop og tre lapper; den ene er selvklæbende og beregnet til akut hjælp. De to andre er lavet af samme stof som top og bund og til mere permanente lappeløsninger.

Vægt: 1.090 gram.

899 kr. / www.eventyrsport.dk  
 

abisko shorts m 82833 042 aTekniske vandreshorts

Fjällräven Abisko Shorts

Er du så heldig, at fjeldturen falder sammen med blå himmel og høj sol, så kan det hurtigt blive en varm affære at vandre af sted i de åbne landskaber. Her er det ikke nogen dårlig ide at have et par shorts at trække i.

Abisko her fra Fjällräven er et par stærkt funktionelle, tekniske vandreshorts. De er yderst komfortable, klarer skærene på vandreturen og kan samtidig sagtens bruges i en aktiv hverdag og på rejsen.

Abisko Shorts er syet i strækbar nylon, der er forstærket med G-1000® Original, hvilket giver såvel høj komfort som dejlig bevægelsesfrihed. Taljen er lidt skrå, så den sidder lidt lavere fortil og lidt højere på ryggen, så man ikke skiller, når man bukker sig.

Der er desuden et godt udvalg af lommer: to håndlommer med lynlås, der sidder, så de er tilgængelige selv med et bærebælte, en stor lårlomme med klap og knap, en inderlomme i net samt en lomme til telefon eller GPS.

899 kr. / www.eventyrsport.dk 


GRAYL ULTRALIGHT COMPACT PUKompakt & superlet

Grayl Ultralight Compact Purifier

Det er ofte svært at stole fuldstændig på vandet i elve og søer på fjeldet, og her kan et vandfilter spille en afgørende rolle for en tur uden mavebøvl.

Og heldigvis betyder det hverken en stor udskrivning eller masser af ekstra vægt i rygsækken at tage det her kompakte filter, der er en superlet version af det smarte Grayl Geopress-filter, med på tur.

Det indbyggede filter renser op til 473 ml drikkevand ad gangen og fjerner vandbårne virusser, kemikalier, pesticider, tungmetaller, mikroplast og andre uvelkomne partikler. Det letanvendelige pressesystem leverer altså frisk drikkevand fra selv de mest tvivlsomme kilder.

Det udskifteligt rensefilter er integreret i inderflasken, og man bruger filteret ved at skille yderflasken fra inderflasken, som man fylder med vand. Herefter placeres inderflasken (med låg og rensefilter skruet på) ned i yderflasken - og man presser nedad.

På den måde skubber man det beskidte vand op igennem filteret, hvor molekylære magneter og aktivt kulstof fjerner virus og partikler. Kulstoffet er også med til at modarbejde dårlig smag og lugt fra vandet.

Det er nemt, hurtig og effektiv – og der skal kun presses én gang per filtrering. Filterets levetid er testet til 300 cyklusser (dvs. ca. 150 liter), hvorefter det anbefales at skifte det ud. Filteret måler 24,5 x 6,8 centimeter.

Vægt: 309 gram.

599 kr. / www.friluftsland.dk


MysteryRanchRobust til eventyr

Mystery Ranch Glacier

Står den på eventyr i vildmarken, hvor der skal pakkes godt med grej i rygsækken, og man måske også vil vandre uden for stierne og gennem krat og buskads, så skal der en solid sag på ryggen.

Og det er Mystery Ranch Glacier, der kommer i såvel en version til kvinder som til mænd.

Rygsækken rummer 71 liter, har et stærkt bæresystem og hårdføre materialer, der kan tage nogle tæsk. Rygsækken er nemlig fremstillet i 500-denier Lite Plus Cordua; et langtidsholdbart, slidstærkt nylon-materiale, som gør rygsækken praktisk talt uopslidelig.

Det samme gælder den interne ramme. Den er lavet af hele fire vertikale komposit-afstivere kombineret med XPE-skum mellem afstiverne. Det giver en solid kombination af lang holdbarhed, god vægtfordeling og fleksibilitet i forhold til hoftebevægelser og gangmønster.

I bunden er der lynlåsadgang til soveposerummet, og lynlåse i siden giver nem adgang til hovedrummet.

Toppen af rygsækken kan afmonteres og bruges som en dagstursrygsæk. På ydersiden er der daisy chains, loops, sidelommer og to store frontlommer.

Ryglængden er justerbar, og der er elastisk sidelomme til vandflasken.

Vægt: 3.400 gram

3.499 kr. / www.friluftsland.dk 

Andre spændende artikler


Verden er altid ny

Verden er altid ny

Tema: Vindjakker til vandreturen

Tema: Vindjakker til vandreturen

Verdens grimmeste dyr

Verdens grimmeste dyr

Log ind