GREJ TIL WEEKENDTUREN

7 x udstyr til tur

 

Omtaler_Weekendturen.jpg
Skrevet af: Redaktionen
Opdateret den 13. dec 2021
Læst af: 4378

 

Foråret er perfekt til weekendture – de korte ture, der byder på fantastiske oplevelser, som kun bliver bedre, hvis du har udstyret i orden.

Vi har samlet en lille bunke grej, der gør weekendturen endnu bedre.

Og der er selvfølgelig ingenting i vejen for, at grejet ikke også fungerer glimrende på såvel kortere som længere turen.  
09385 msr trailshot water fVandrens på 153 gram

MSR Trailshot Micro

Der var engang, hvor et vandfilter fyldte og vejede nok til, at man måske lod det blive hjemme. De dage er forbi.

Det her lille, smarte filter med indbygget pumpe vejer blot 153 gram, men fjerner 99,9999 % af alle bakterier og 99,9 % af protozoer, f.eks. giardia, samt urenheder. Du kan bruge filteret til at drikke direkte af en sø eller et vandløb, at fylde din drikkeflaske eller dit drikkesystem, eller du kan bruge det på ture, hvor du ikke stoler på vandet, der kommer ud ad vandhanen.

Filteret kan filtrere 2000 liter vand og kan udskiftes, hvis man en dag skulle få behov for det. MSR Trailshot Micro har et smart enhåndsbetjent pumpesystem, som gør, at du kan pumpe vand direkte op i din drikkeflaske, og det kan den gøre med ca. en liter vand i minuttet.

Åbningen på slangen passer til de fleste drikkesystemer, så du har også mulighed for at pumpe vand direkte ned i slangen på dit drikkesystem. Du kan selvfølgelig også bare have filteret liggende i lommen og hive det frem og drikke, når muligheden byder sig.

449 kr. / www.msrgear.com 


SOGLille & praktisk

SOG Powerpint multitool

Et multitool bør være fast inventar i rygsækken, hvad enten man er ude på weekendtur eller langfart. Den her lille, praktiske sag fra SOG er 12,5 centimeter lang og vejer 119 gram, så det er hverken vægten eller størrelsen, der holder én fra at putte den i lommen eller rygsækken; klar til brug, når behovet pludselig opstår.

PowerPint har 18 funktioner plus en magnetisk bit-holder: Knivblad i rustfrit stål, syl, dåseåbner, griber, spidstang, vinkelmåler, saks, skruetrækkere, soft wire cutter, hard wire cutter, fil, flaskeåbner, Kniv med takket klinge og lineal.

559 kr. / www.eventyrsport.dk 

HabwagLow
Ren komfort til foden

Hanwag Banks Low

Vi har tidligere testet Hanwag-støvlen Banks GTX med stor begejstring, og nu er de tyske fodtøjseksperter klar med nyt: Banks Low.

Her er tale om tilføjelsen til Banks-familien i form af en sko i nubucklæder og ruskind, der har fået en ny og meget behagelig sål samt en ny pløs, der sikrer, at du nemt kommer ind og ud af skoen, og at den ikke slår folder og den slags, når du vandrer. Kort sagt: Den sikrer, at skoen sidder behageligt.

Hanwag Banks Low fås i flere forskellige versioner: Banks GTX har en Gore-Tex-membran, som sikrer, at skoen er vandtæt; Banks Low har en blød læder-lining; Banks Low Bunion særligt for folk med knyster.

Uanset hvilken af de tre, du vælger, er du sikret en sko i absolut topkvalitet, der er velegnet til alt fra vandreturen gennem skoven over bjergturen til de helt lange ture, hvor du gerne vil være lettere til fods end i en støvle.

Skoen er ovenikøbet ‘Made in Europe’.

1.599 kr. / www.hanwag.com 

ForestiaVarm frokost uden ild eller brænder

Forestia Bøf Stroganoff

Forestil dig lige den her: Det er frokosttid, og du bliver sulten. Det er lidt koldt, så du tænker, at et varmt måltid mad ville være perfekt. Men du gider ikke til at finde brænderen frem.

Det gør dog ikke spor.

Du finder en pakke Forestia frem. Åbner den. Hælder lidt vand derned. Inden længe damper posen, og snart spiser du varm bøf stroganoff.

Og hvordan går det så til?

Jo, når man hælder lidt vand i posen, så starter der en såkaldt eksoterm proces, som varmer maden op. Efter ca. 12 minutter er der serveret.

Du kan også få Forestia i smagsvarianter som grønne linser med karry, chili con carne og karrykylling. Alle retter er fri for transfedtsyrer, GMO, kunstige konserveringsmidler og aromaer. Papemballagen består af 80% genanvendte materialer.

Forestia Bøf Stroganoff vejer 350 gram.

89 kr. / www.eventyrsport.dk 


Morakniv GarbergPerfekt til bålet

Mora Garberg Black Carbon Kniv

Vil du have en kniv, der stort set kan tåle hvad som helst, så kast et blik på den her Mora-kniv. Hele knivbladet på Garberg Black Carbon er, som navnet antyder, lavet i karbon-stål og støbt så kraftigt ind i skæftet, at du uden problemer kan flække brænde med kniven.

Og det er ikke den eneste fordel, når det kommer til bålmageriet: Knivens stejle profil gør det let at snitte spåner, der krøller sig sammen og er perfekte til at få gang i ilden, og ryggen på kniven er retkantet, så du med et ildstål kan trække en regulær regn af gnister.

Hele kniven er 229 millimeter lang, bladet er på 109 millimeter, og vægten ligger på 272 gram.

1.149 kr. / www.eventyrsport.dk 


KomperdellLet, kompakt og lækker

Komperdell Carbon Expedition FPX.4 Vario Compact

Der er masser af fordele ved at have sig en vandrestav på tur, og med sagen her, der blot vejer 210 gram og kan foldes sammen i tre led til superkompakte 38 centimeter, er det i hvert fald ikke vægten, der trykker.

Vandrestaven er lavet i karbon og passer ekstra godt til turene, hvor der er lidt fart på. Skumhåndtaget og de bløde remme gør vandrestaven behagelig at vandre med, og låsefunktionen gør det hurtigt og enkelt at justere staven, så den passer perfekt.

Stavens gålængde kan justeres mellem 105 og 125 centimeter, så den passer de fleste, men er især oplagt til de fleste folk under 170 centimeter.

Spidsen er i "tungsten-carbide" (wolframcarbid), der er hårdt, stærkt og bider godt på alle underlag.

Vær opmærksom på, at stavene sælges enkeltvis.

559 kr. / www.friluftsland.dk 

 


KleankanteenVarm i 28 timer – kold i 90 timer

Klean Kanteen TKPro 750 ml

Hvad er en turen uden en kop dampende varm kaffe? Den er måske okay, hvis du er mere til te eller varm kakao, men uanset hvad du foretrækker, vil du finde glæde i at fiske den her elegante, robuste termokande i rustfrit stål op ad rygsækken.

Klean Kanteens Climate Lock-vakuum-isolering og den nye TK Closure-lukning giver glimrende isolering: varme drikke holdes varme i helt op til 28 timer og iskolde drikke kølige i op til 90 timer.

For selvfølgelig holder den også drikkevarerne kolde, hvis den kølige efterårsdag er udskiftet med sveddryppende solskin.

Man kan hælde fra alle sider af termoflasken uden at tage låget helt af. Låget fungerer desuden som termokop. Bortset fra den lille silikonering i låget, der får den til at slutte tæt, er hele kanden i rustfrit stål, der ikke afgiver smag eller skadelige stoffer og holder til hård brug i evigheder.

Termokanden vejer 620 gram.

469 kr. / www.friluftsland.dk 

Redaktionen anbefaler

Andre spændende artikler


Pakkelisten på 10,5 kilo

Pakkelisten på 10,5 kilo

Rejser med Karen og Dino i vildmarken

Rejser med Karen og Dino i vildmarken

Slut med miljøsvin på Everest

Slut med miljøsvin på Everest