I Kajak mellem Hundred Islands

Strandet på en øde ø

Filippinerne byder på masser af muligheder for outdoor-oplevelser. Foruden billedskønne risterrasser og trekkingstier på landets mange vulkaner er der uanede muligheder for kajakture. Vi smed et Telt i en lejet Kajak og padlede ud i Hundred Islands National Park.

Filippinerne-043.jpg
Skrevet af: Mads Pedersen - Foto: Randi Brun Christiansen
Opdateret den 07. maj 2021
Læst af: 7470

Filippinerne byder på masser af muligheder for outdoor-oplevelser. Foruden billedskønne risterrasser og trekkingstier på landets mange vulkaner er der uanede muligheder for kajakture. Vi smed et Telt i en lejet kajak og padlede ud i Hundred Islands National Park.

”vores smil siger det hele; det her bliver godt.”

Som paddehatte i en skovbund skyder de 123 øer op i horisonten. Vandet har spist sig ind under øerne her i Hundred Island National Park, så de rent faktisk ligner enorme svampe, der skyder op over vandet.

Vi er på vej i en af de lokale både, bangka, med vores lejede tomandskajak hængende på den ene side. Motoren skaber et overdøvende lydinferno, der gør det umuligt at tale sammen. Men vores smil siger det hele; det her bliver godt.

Vi styrer direkte mod en af de få øer, som rent faktisk har en sandstrand, og hvor det derfor er muligt at komme ind på land. Motoren slukkes, så vi nu kun kan høre bangkaen, der glider gennem vandet. Det giver et ryk i båden, da den støder på grund i sandet. Vi lænser kajakken og slæber vores grej ind på stranden.

”Welcome to Hundred Islands," siger en af bådførerne, inden vi aftaler at blive hentet her igen godt halvandet døgn senere.

Vi er blevet sat af på Govenor Island, hvor man som det eneste sted i hele nationalparken kan købe drikkevarer og snacks. Det er også her mange af dagstursturisterne bliver losset af, så de kan nyde deres madpakke, inden de sejles tilbage til land.

Vores mål er dog at finde vores helt egen ø, hvor vi kan slå lejr for natten, og hvorfra vi kan nyde nationalparkens unikke natur i vores kajak. Så vi pakker hurtigt kajakken og padler videre.

ikon hængelås

Prøv de næste 3
Opdag Verden magasiner

Opdag Verden Magasinet

Direkte i din postkasse
i 6 måneder for 99 kr.

Du kan annullere, når du vil. Der er ingen binding.

Allerede eller tidligere medlem?

Andre spændende artikler


Buddhas tand-festival på Sri Lanka

Buddhas tand-festival på Sri Lanka

”Jeg rejser ikke efter døde ting”

”Jeg rejser ikke efter døde ting”

Hyggekrydstogt i Filippinerne

Hyggekrydstogt i Filippinerne