Du er her:
  • ARTIKLER
  • Miniguide til hotspots i Rajasthan

Miniguide til hotspots i Rajasthan

4 anderledes oplevelser

Et virvar af traditionsrig kultur, stærke farver og en særegen natur kendetegner Rajasthan – og det gør det svært at vælge. For hvem ved, hvor den bedste oplevelse befinder sig? Her giver Adventure World dig en miniguide til oplevelser, der ikke nødvendigvis står forrest i guidebøgerne, men måske vil fylde mest blandt minderne.

298206.jpg
Skrevet af: Andreas Røll Larsen
Opdateret den 18. maj 2021

Et virvar af traditionsrig kultur, stærke farver og en særegen natur kendetegner Rajasthan – og det gør det svært at vælge. For hvem ved, hvor den bedste oplevelse befinder sig? Her giver Adventure World dig en miniguide til oplevelser, der ikke nødvendigvis står forrest i guidebøgerne, men måske vil fylde mest blandt minderne.

Mount Abu

AlexanderGudernes oase
Bjerget i Rajasthans sydlige Sirohi distrikt kaldes en oase i ørkenen – og med god grund. I højderne er der grønne skove, søer, vandfald og floder. Her har gamle vismænd fundet ro til at meditere gennem århundrede. Og ifølge legenden har mere end 330 millioner guder og gudinder slået sig ned i de fredfyldte omgivelser. De mange guder har med stor sandsynlighed givet anledning til det store antal templer, som for eksempel Gomukh templet to kilometer fra Mount Abu. Her er både Krishna og Rama, der begge er inkarnationer af guden Vishnu, afbilledet. Områdets højeste punkt er Guru Shikhar og med sine 1722 meter er der være en god udflugtsmulighed.
Den nærmeste togstation er Abu Road, der ligger 27 kilometer fra bjerget. Stationen ligger på strækningen fra Delhi til Ahmedabad, og er en del af det vidt udbredt netværk af togskinner i Indien. Lige ved siden af stationen findes busserne, der kører derfra til Mount Abu og til alle større byer i Rajasthan.


Rajsamand Lake

veraTørkens beskæftigelsesprojekt
Asiens næststørste kunstige sø ligger nær byen Rajsamand i distriktet af samme navn, nordøst for Sirohi og nord for Udaipur. Søen er næsten tre kilometer bred og seks en halv kilometer lang. Den blev bygget i 17. århundrede af Rana Raj Singh som et beskæftigelsesprojekt, da en særligt kraftig tørke gav mangel på arbejde i landbruget. Med en dæmning samler søen vand fra de tre floder: Gomati, Kelwar og Tali.
For at komme hen til søen – der med den 335 meter brede hvidstenstrappe bygget af enorme marmortrin, der leder ned til vandets overflade – kan man køre med tog fra Udaipur mod Jodhpur. Det er den eneste togstrækning i distriktet på kun 104 kilometer. Ellers kan man tage Den nationale hovedvej nummer 8, der går igennem Rajsamanddistriktet fra Delhi til Mumbai. Der er gode muligheder for bus eller anden kørselslejligheder på de i alt 1758 kilometer vej. Hvis man vælger fly er nærmeste lufthavn i Udaipur.


Ghans Bheru Festival

vera2Et ukendt tilløbsstykke
Farverne får frit spil, når høsten er i hus og skal fejres. Det oplever man i den lille landsby Bharodia 10 kilometer nordøst for byen Bundi. I oktober og november fejres høsten ved en festival til ære for den hinduistiske gud Ghans Bheru – Ghans Bheru Festival. Festivalen er stort set ukendt for de fleste turister, men det betyder ikke, at der ikke er gang i den. Den vellykkede høst får en glædelig begivenhed med på vejen, når festivitasen tiltrækker tusinder af lokale fra hele Bundidistriktet.
Den nærmeste by, hvortil man kan flyve, er Jaipur. Kun 37 kilometer fra Bundi ligger byen Kota, hvor man finder en større togstation. Herfra går blandt andet toge til Jaipur og Agra, hvor Taj Mahal venter. Mellem Kota og Bundi køre busser og taxier, som tilbagelægger distancen på omkring en time. Herfra kører desuden busser til de fleste større byer i Rajasthan.


Sariska Tiger Reserve:

eminTruet på turismen
Den er væk. Eller det er der i hvert fald flere der mener. Tigeren, som Sariska Tiger Reserve skulle beskytte, har været offer for snigskytter, og i dag er der måske kun 18 tilbage – måske ingen. Men mange andre dyr og naturen er tilbage. Og derfor byder reservatet i det nordøstlige Rajasthan fortsat på en speciel oplevelse blandt plette rådyr, vildsvin og leoparder. En del turister bliver væk nu, fordi trækplasteret – tigeren – er væk, og det er synd.
Nærmeste by er Alwar, som ligger næsten lige mellem Delhi – 170 kilometer væk – og Jaipur – 150 kilometer væk. Byens togstation siges at være en af de reneste i Indien og er lavet i lyserød sandsten. Herfra går et have af eksprestog til byer som Varanasi, Ajmer, Jodhpur og selvfølgelig Delhi. Den nærmeste lufthavn er i Delhi, hvorfra også busser går til Alwar og de firbenede oplevelser i pitoræske Sariska Tiger Reserve.

Denne artikel er blevet bragt i Adventure World/Opdag Verden nr 79 i Indien

Andre spændende artikler


Rickshaw Run i Indien

Rickshaw Run i Indien

Holi festival

Holi festival

Sådan prutter du om prisen i Indien

Sådan prutter du om prisen i Indien

Log ind