The Adventure Festival 2023

Ny eventyrlige festival rammer Danmark

Festivalen her minder ikke om nogen frilufts-, outdoor eller adventurefestival, vi tidligere har set i Danmark. Den er i stedet som eventyrets svar på en musikfestival: Hver dag har sit eget spændende program. Danmarks lysende stjerner inden for outdoor og ekspeditioner gæster den store hovedscene, hvor programmet er spækket med fascination, inspiration og levende paneldebatter. 

taf2.jpg
Skrevet af: Redaktionen
Opdateret den 01. jul 2023

Festivalen her minder ikke om nogen frilufts-, outdoor eller adventurefestival, vi tidligere har set i Danmark. Den er i stedet som eventyrets svar på en musikfestival: Hver dag har sit eget spændende program. Danmarks lysende stjerner inden for outdoor og ekspeditioner gæster den store hovedscene, hvor programmet er spækket med fascination, inspiration og levende paneldebatter. 

Du kan se en lang række eventyrlige film, sælge dit brugte grej, købe nyt udstyr, deltage i workshops og afprøve nye aktiviteter. Der er kajak, yoga, SUP, bouldering, båltænding, birkebarksværksted, smagsoplevelser med vild mad, cykel- og vandreture, kreativ kunst, åndedrætsøvelser og meget mere. Kort sagt: Der er lagt op til en kæmpe fest for såvel store som små, hvor eventyret bliver omfavnet i alle dets herlige afskygninger.


INFO OM THE ADVENTURE FESTIVAL

Hvornår: 5.-7. maj 2023.

Hvor: Halvandet på Refshaleøen i København.

Pris for alle tre dage: 275 kr. per voksen / 150 kr. per barn under 16 år / gratis for børn under 6 år.

Parkering: Gratis parkering for biler (begrænset), motorcykler og cykler.

Overnatning: Det er muligt at booke plads til sit telt på det 5.500 m² store campingområde lige ved siden af festivalen.

Mad og drikke: Der er masser af muligheder for at købe mad og drikke.

Billetter & mere info: www.adventuroussouls.net


PROGRAM FOR HOVEDSCENEN

FREDAG DEN 5. MAJ 2023

Velkommen til Adventure Festival: Åbning af Morten Kirckhoff efterfulgt af et par ord fra The Adventure Festivals grundlæggere: Mikkel Dal Hende og Sophie Vartan.

Morten Kirckhoff

13.00: Passion for eventyr med Morten Kirckhoff. Den første af en 3-delt eventyrdrama-serie.

HenrikFedriksen PCT

13.45: Vandring på Pacific Crest Trail – en solo-eventyrhistorie af Henrik Frederiksen.

Bikepackers 111

14.30: Cykling fra Patagonien til Alaska. Marie Stoubæk og Kenneth Bruun Jørgensen fortæller om deres 30.500 km lange cykeltur.

15.15: Cykeleventyrere live fra Guatemala. Marie og Kenneth får selskab af de cyklende eventyrer Martin Lohmann Møller & Katja Nørgaard i et live feed fra Mellemamerika.

15.45 Hunt & Hike. Tvillingerne Trine og Rikke Wagner Jacobsen fortæller om deres tid som jagtguider i den canadiske ødemark. Vilde billeder, anekdoter og humor.

16.30: Den sidste idiot er ikke født endnu. Fra Østersøen til Middelhavet i en fem meter lang båd. Hvordan gennemfører man et eventyr, som alle sagde var umuligt? Af Thomas Veber.

17.15: No Rush to Cross the Ice: Fortælling af Tonni Frandsen om ekspeditioner højt mod nord.  

17.45: Musik er mit eventyr. Benedicte Riis disker op med eventyrlige historier og musik fra sine utrolige rejser rundt om i verden med Tante Andante Adventurous Orches Band.

18.30: Live band ’The Colour’, efterfulgt af cocktailparty, DJ's, ildshow, lejrbål og dansefest til langt ud på natten.

LØRDAG 6. MAJ

09.30: Åndedrætsøvelser. Hovedscenen åbnes af David Owe fra Innercise med sjove åndedrætsøvelser. Start dagen med en opkvikkende oplevelse. Alle er velkomne.

10.00: En rejse til alle verdens lande... med børn. Mette Ehlers Mikkelsen, Danmarks mest berejste kvinde, interviewes af Morten Kirckhoff om sit mål: at blive den første enlige mor til at besøge alle verdens lande.

10.30: Liv og kærlighed til nummer 7. Foredrag af kunstneren Lars Kræmmer – manden bag kunstprojektet Artmoney og det åbne kunstnerfællesskab Copenhagen Art Club.

HenrikFedriksen Amazon

11.15 På tømmerflåde gennem Amazonas. Henrik Frederiksen bliver interviewet af Bjørn Harvig om at bygge en bambusflåde og flyde ned ad den mægtigste flod på planeten i fem måneder.

Billede: JacobUrth

12.00 Jacob Urth fra Mt. Everest: Live video-feed med bjergbestigeren, der bliver interviewet af Morten Kirckhoff.

Helle and Uri Borneo

12.30: Uri og Helle Løvevild Golman. Bjørn Harvig interviewer National Geographic-fotograferne, der har en passion for bevarelse af den vilde natur, de elsker. Efterfølgende hylder, mindes og skåler vi for alle de eventyrlystne sjæle, der ikke længere er blandt os.

13.30: Passion for eventyr med Morten Kirckhoff. Den anden af en 3-delt eventyrdrama-serie.

Mikkel Dal Hende

14.15: På cykel i Afrika. Mikkel Dal Hende bliver interviewet af Bjørn Harvig og fortæller om to unge mænds 10 måneder lange cykeleventyr fra København til Cape Town. 

15.00: Hvordan familierejser kan åbne døre til en ny verden af eventyr. Julie Pio Kragelund bliver interviewet af Bjørn Harvig om familieeventyr. Hun giver også gode tips til at planlægge sit eget.

Adserballe på Bajkal

15.45: Langt ude. Den ekstreme cykeleventyrer Martin Adserballe bliver interviewet af Bjørn Harvig.

Billede: Marie Lau Florin på Camino San Salvador

16.30: Kalder Caminoen på dig? Marie Lau Florin om den magi, der tiltrækker moderne mennesker til det enkle liv som pilgrimsrejsende på Caminoen.

17.15: Et sjæle-eventyr. Hans Erik Rasmussen fortæller om udforskning af sindet med medicinske planter og deler fascinerende oplevelser fra traditionelle planteceremonier i Sydamerika.

18.15: Eventyr på TV: Morten Kirckhoff snakker med Lars Nyhuus (vinder af Alene i vildmarken) og Mikkel Bertelsen (vinder af Robinson Ekspeditionen) som fortæller om deres eventyrlige oplevelser vist på tv.

19.00: Band: Den Sorte Skole – Live show.

20.30: DJ's, ildshow og dansefest. Til langt ud på natten.

SØNDAG DEN 7. MAJ:

09.30: Musik er mit eventyr. Benedicte Riis disker op med eventyrlige historier og musik fra sine utrolige rejser rundt om i verden med Tante Andante Adventurous Orchestra Band.

10.00: Ungdomsidentitet – naturligvis. Paneldebat om unges inspiration, socialisering og trivsel i sammenhæng med naturen.

10.45: Paneldiskussion – inspirerende kvinder. Anna-Caroline (vild livsstil), Mette Fosvald (sneudforsker), Sisse Brimberg (fotograf) og Helle Løvevild (National Geographic-fotograf) fortæller om deres eventyr. Efterfølgende hylder, mindes og skåler vi for alle de eventyrlystne sjæle, der ikke længere er blandt os.

11.15: Passion for eventyr med Morten Kirckhoff. Den sidste del af en 3-delt eventyrdrama-serie.

12.00: Anders Bilgram – Eventyrrejser i åben båd. Om et eventyr fordelt over ni år og hele vejen rundt om Nordpolen.

12.45: Torbjørn C. Pedersen live fra Maldiverne. Manden har i løbet af de sidste 10 år besøgt alle lande i verden – uden at flyve og uden at være hjemme i Danmark.

13.15: Et solo-sneeventyr af Mette Fosvald.

Tore IMG 2910

13.30: Man er aldrig for gammel til et eventyr. Poul Grønne og René Ljunggren bliver interviewet af Morten Kirckhoff.

14.00: Den gamle vej. Marie Lau Florin beretter levende, ærligt og humoristisk om sine oplevelser fra sommerens 645 km lange vandring langs Hærvejen.

IMG 4604

14.45: 50.000 km på cykel. Tore Grønne fortæller historier fra sine 50.000+ km på cykel og historier fra bogen 'VELO - De danske verdenscyklister' om danskere, der er cyklet ud i verden gennem 100 år.

15.15: Sejl over Atlanterhavet. Følg med på 2.100 spændende, sjove og til tider lidt farlige sømil over Atlanterhavet i en 30-fods sejlbåd. Fra Afrika til Caribien. Af Margareta & Thomas Veber.

16.00 Tak fra The Adventure Festival-stifterne. Mikkel Dal Hende & Sophie Vartan takker af.


FILM PÅ FESTIVALEN

I løbet af festivalens tre dage bliver der vist en række spændende, flotte, inspirerende film i Filmhuset. Alle film er inkluderet i billetprisen. Her er, hvad du kan se:

Screenshot 2022 09 06 at 15

My Upside Down World

Med sin partner, Marco, begiver Angelika sig ud på verdens vanskeligste is- og klippevægge. Undervejs møder hun andre kvinder, der inspirerer hende til at udvikle sig som atlet og menneske.

Against the Current

Against the Current

Veiga Grétarsdóttir er den første i verden, der har forsøgt at ro hele vejen rundt om Island i kajak – over 2.000 kilometer mod uret og "mod strømmen".

Billede: Satori

Satori

En gruppe tæt forbundne surfere har viet deres liv til havet og til at surfe på bølgerne ved maleriske Cape Town.

When the Snow Melts

When the Snow Melts

To personer. To forskellige verdener. Han er en eneboer, rensdyrhyrde og kun afhængig af sig selv. Hun bor i Rom og tilbringer næsten al sin tid på arbejde.

RootsRoots

En rejse fra Dolomitternes grotter til Mt. Baker og bjergene i Wyoming. Til mytiske bjergtoppe i Schweiz og Rukas natlandskaber i Finland. Tag med på et fantastisk freeride-eventyr.

SWISSWAY Poster Vertical BD

Swissway to Heaven

Oplev skønhed og ærefrygt ved fem ikoniske bjergtoppe og bjergkæder fortalt gennem Cédric Lachats særlige humor og uhæmmede entusiasme.

betweengiantsposterweb orig

Between Giants

Amerikanske Maxwell Frost og David Deaton sætter med gode råd fra deres danske kammerat, Tore Grønne, ud på en to måneder lang cykeltur gennem Himalaya. Rigtig meget går galt.

The Sea Decides

The Sea Decides

Grant Rawlinson sætter ud på en rejse i robåd og på cykel – fra Singapore til New Zealand. Det starter fint, men det iskolde vand i Det tasmanske hav venter.

We are as Gods

We Are as Gods

Fra hippie til miljøaktivist og cyber-pioner. 81-årigeStewart Brand reflekterer over det kontroversielle bio-etiske dilemma, verden befinder sig i.

Libanon

På afveje i Libanon

Eventyrerne Bjørn Harvig og Tore Grønne cykler gennem Libanon på et par skramlede lejecykler for at komme tæt på folk langs landevejen.

Billede: Et vintereventyr

Et vintereventyr – mod alle odds

Maria Winther og Lars Bukkehave begiver de sig ud på et eventyr, hvor de fleste mennesker ville give op. Den ultimative partest?


 

WORKSHOPS & AKTIVITETER PÅ FESTIVALEN

Udover at se foredrag og film og besøge en lang række udstilleres boder er der også masser af aktiviteter og workshops at deltage i. Her er et lille udvalg:

Yoga med DoYoga

Deltag i yin, vinyasa og hatha yoga – hvad enten du er erfaren eller prøver det for første gang.

Billede: thomas-top-home

Wild Fooding

Stjernekok Thomas Laursen slow-cooker med vilde råvarer og viser sit bud på turmad frem – og du får nogle store smagsoplevelser.

Kajaksejlads

Prøv en tur i kajakken samt andre vandsportsgrene. Lær noget nyt. Ha’ det sjovt. Hele dagen, alle tre dage.

Ild workshop

Lær båloptænding

Lær at tænde bål med alt fra ildstål over flint til friktionsild samt hvad der egentligt er nødvendigt for at lave et godt bål.

fleamarket1

Loppemarked for brugt udstyr

Køb og sælg dit og andres brugte udstyr hele weekenden. Reserver en gratis plads til dit bord.

stemmingsbillede 1

Markedspladsen

Se de mange uafhængige kunst- og håndværksprodukter, særlige godbidder indsamlet på eventyrlige ture og meget mere.

Knivfremstilling

Lær nemt og enkelt at lave et håndtag til din egen kniv og en skede i birkebark.

Åndedrætsøvelser med Innercise

Introduktion til effektivt, let tilgængeligt åndedrætsarbejde. Valgfri nedsænkning i koldt vand, hvor man oplever virkningen på sind og krop.

Introduktion til ayahuasca

Hans Erik Rasmussen skaber en kulisse, der minder om en sydamerikansk ayahuasca-ceremoni og fortæller om psykoaktive planter som redskab til healing og selvudvikling.


Teamphoto

FOLKENE BAG FESTIVALEN

Mikkel Dal Hende har bl.a. vandret i Himalaya, Andesbjergene, Skandinavien og Alperne og cyklet fra Danmark til Cape Town. Som friluftsinstruktør underviser han i kajakroning, klatring, vandring, skiløb, og mountainbiking. Hans motivation for festivalen er at bringe folk sammen og invitere folk til at prøve nye ting, udvide deres horisont (og sind), opleve nye steder og møde nye mennesker.

Sophie Vartan har tidligere grundlagt og drevet store internationale filmfestivaler og musikfestivaler. Hun har også grundlagt og drevet et produktionsselskab i mange år og været executive producer, producent og instruktør for over 150 timers eventyr- og naturprogrammer for BBC, National Geographic, Discovery og Animal Planet.


 

thomas top home

UDENDØRS MADLAVNING

I grillhytterne er der under hele festival gang i gryder og smagsoplevelser.

FREDAG DEN 5. MAJ 2023

11.00-13.30: Thomas Laursens Wild Foraging Show-køkken. Interessante råvarer og mulighed for at smage på dem.

13.30-16.00: Danske kokke – udendørs madlavningsdemoer og smagsprøver. Prøv dig frem med forskellige opskrifter og madlavningsworkshops

16.00 - 18.00: Miguel Santos om udendørs portugisisk madlavning.

 

LØRDAG 6. MAJ

Kl. 09.00 - 13.45: Nikolaj Juel fortæller om vild mad, madlavningsteknikker og sine rejser og eventyr, mens han laver mad. Publikum kan smage og stille spørgsmål.

13.45 - 15.00: Trine og Rikke i samarbejde med Ofyr-drengene. Trine og Rikke fra Hunt & Hike lærer dig, hvordan du flår og parterer et stykke vildt efter at have trykket på aftrækkeren. Ofyr-drengene laver smagsprøver over åben ild.

16.00 - 18.00: Miguel Santos om udendørs portugisisk madlavning.

 

SØNDAG DEN 7. MAJ

09.00 - 13.00: Gordon Henriksen – fisker, kok, tv- og radiovært. Gordon fisker i havnen og tilbereder hornfisk over åben ild. Mulighed for at deltage og smage.

well-known angler and cook, TV and radio host does some fishing with you in harbour waters and brings a Garfish to cook over an open fire, with demos and tastings.

13.30 - 15.00: Trine og Rikke i samarbejde med Ofyr-drengene. Trine og Rikke fra Hunt & Hike lærer dig, hvordan du flår og parterer et stykke vildt efter at have trykket på aftrækkeren. Ofyr-drengene laver smagsprøver over åben ild.


INFO OM THE ADVENTURE FESTIVAL

Hvornår: 5.-7. maj 2023.

Hvor: Halvandet på Refshaleøen i København.

Pris for alle tre dage: 275 kr. per voksen / 150 kr. per barn under 16 år / gratis for børn under 6 år.

Parkering: Gratis parkering for biler (begrænset), motorcykler og cykler.

Overnatning: Det er muligt at booke plads til sit telt på det 5.500 m² store campingområde lige ved siden af festivalen.

Mad og drikke: Der er masser af muligheder for at købe mad og drikke.

Billetter & mere info: www.adventuroussouls.net


PROGRAM FOR HOVEDSCENEN

FREDAG DEN 5. MAJ 2023

Velkommen til Adventure Festival: Åbning af Morten Kirckhoff efterfulgt af et par ord fra The Adventure Festivals grundlæggere: Mikkel Dal Hende og Sophie Vartan.

Morten Kirckhoff

13.00: Passion for eventyr med Morten Kirckhoff. Den første af en 3-delt eventyrdrama-serie.

HenrikFedriksen PCT

13.45: Vandring på Pacific Crest Trail – en solo-eventyrhistorie af Henrik Frederiksen.

Bikepackers 111

14.30: Cykling fra Patagonien til Alaska. Marie Stoubæk og Kenneth Bruun Jørgensen fortæller om deres 30.500 km lange cykeltur.

15.15: Cykeleventyrere live fra Guatemala. Marie og Kenneth får selskab af de cyklende eventyrer Martin Lohmann Møller & Katja Nørgaard i et live feed fra Mellemamerika.

15.45 Hunt & Hike. Tvillingerne Trine og Rikke Wagner Jacobsen fortæller om deres tid som jagtguider i den canadiske ødemark. Vilde billeder, anekdoter og humor.

16.30: Den sidste idiot er ikke født endnu. Fra Østersøen til Middelhavet i en fem meter lang båd. Hvordan gennemfører man et eventyr, som alle sagde var umuligt? Af Thomas Veber.

17.15: No Rush to Cross the Ice: Fortælling af Tonni Frandsen om ekspeditioner højt mod nord.  

17.45: Musik er mit eventyr. Benedicte Riis disker op med eventyrlige historier og musik fra sine utrolige rejser rundt om i verden med Tante Andante Adventurous Orches Band.

18.30: Live band ’The Colour’, efterfulgt af cocktailparty, DJ's, ildshow, lejrbål og dansefest til langt ud på natten.

LØRDAG 6. MAJ

09.30: Åndedrætsøvelser. Hovedscenen åbnes af David Owe fra Innercise med sjove åndedrætsøvelser. Start dagen med en opkvikkende oplevelse. Alle er velkomne.

10.00: En rejse til alle verdens lande... med børn. Mette Ehlers Mikkelsen, Danmarks mest berejste kvinde, interviewes af Morten Kirckhoff om sit mål: at blive den første enlige mor til at besøge alle verdens lande.

10.30: Liv og kærlighed til nummer 7. Foredrag af kunstneren Lars Kræmmer – manden bag kunstprojektet Artmoney og det åbne kunstnerfællesskab Copenhagen Art Club.

HenrikFedriksen Amazon

11.15 På tømmerflåde gennem Amazonas. Henrik Frederiksen bliver interviewet af Bjørn Harvig om at bygge en bambusflåde og flyde ned ad den mægtigste flod på planeten i fem måneder.

Billede: JacobUrth

12.00 Jacob Urth fra Mt. Everest: Live video-feed med bjergbestigeren, der bliver interviewet af Morten Kirckhoff.

Helle and Uri Borneo

12.30: Uri og Helle Løvevild Golman. Bjørn Harvig interviewer National Geographic-fotograferne, der har en passion for bevarelse af den vilde natur, de elsker. Efterfølgende hylder, mindes og skåler vi for alle de eventyrlystne sjæle, der ikke længere er blandt os.

13.30: Passion for eventyr med Morten Kirckhoff. Den anden af en 3-delt eventyrdrama-serie.

Mikkel Dal Hende

14.15: På cykel i Afrika. Mikkel Dal Hende bliver interviewet af Bjørn Harvig og fortæller om to unge mænds 10 måneder lange cykeleventyr fra København til Cape Town. 

15.00: Hvordan familierejser kan åbne døre til en ny verden af eventyr. Julie Pio Kragelund bliver interviewet af Bjørn Harvig om familieeventyr. Hun giver også gode tips til at planlægge sit eget.

Adserballe på Bajkal

15.45: Langt ude. Den ekstreme cykeleventyrer Martin Adserballe bliver interviewet af Bjørn Harvig.

Billede: Marie Lau Florin på Camino San Salvador

16.30: Kalder Caminoen på dig? Marie Lau Florin om den magi, der tiltrækker moderne mennesker til det enkle liv som pilgrimsrejsende på Caminoen.

17.15: Et sjæle-eventyr. Hans Erik Rasmussen fortæller om udforskning af sindet med medicinske planter og deler fascinerende oplevelser fra traditionelle planteceremonier i Sydamerika.

18.15: Eventyr på TV: Morten Kirckhoff snakker med Lars Nyhuus (vinder af Alene i vildmarken) og Mikkel Bertelsen (vinder af Robinson Ekspeditionen) som fortæller om deres eventyrlige oplevelser vist på tv.

19.00: Band: Den Sorte Skole – Live show.

20.30: DJ's, ildshow og dansefest. Til langt ud på natten.

SØNDAG DEN 7. MAJ:

09.30: Musik er mit eventyr. Benedicte Riis disker op med eventyrlige historier og musik fra sine utrolige rejser rundt om i verden med Tante Andante Adventurous Orchestra Band.

10.00: Ungdomsidentitet – naturligvis. Paneldebat om unges inspiration, socialisering og trivsel i sammenhæng med naturen.

10.45: Paneldiskussion – inspirerende kvinder. Anna-Caroline (vild livsstil), Mette Fosvald (sneudforsker), Sisse Brimberg (fotograf) og Helle Løvevild (National Geographic-fotograf) fortæller om deres eventyr. Efterfølgende hylder, mindes og skåler vi for alle de eventyrlystne sjæle, der ikke længere er blandt os.

11.15: Passion for eventyr med Morten Kirckhoff. Den sidste del af en 3-delt eventyrdrama-serie.

12.00: Anders Bilgram – Eventyrrejser i åben båd. Om et eventyr fordelt over ni år og hele vejen rundt om Nordpolen.

12.45: Torbjørn C. Pedersen live fra Maldiverne. Manden har i løbet af de sidste 10 år besøgt alle lande i verden – uden at flyve og uden at være hjemme i Danmark.

13.15: Et solo-sneeventyr af Mette Fosvald.

Tore IMG 2910

13.30: Man er aldrig for gammel til et eventyr. Poul Grønne og René Ljunggren bliver interviewet af Morten Kirckhoff.

14.00: Den gamle vej. Marie Lau Florin beretter levende, ærligt og humoristisk om sine oplevelser fra sommerens 645 km lange vandring langs Hærvejen.

IMG 4604

14.45: 50.000 km på cykel. Tore Grønne fortæller historier fra sine 50.000+ km på cykel og historier fra bogen 'VELO - De danske verdenscyklister' om danskere, der er cyklet ud i verden gennem 100 år.

15.15: Sejl over Atlanterhavet. Følg med på 2.100 spændende, sjove og til tider lidt farlige sømil over Atlanterhavet i en 30-fods sejlbåd. Fra Afrika til Caribien. Af Margareta & Thomas Veber.

16.00 Tak fra The Adventure Festival-stifterne. Mikkel Dal Hende & Sophie Vartan takker af.


FILM PÅ FESTIVALEN

I løbet af festivalens tre dage bliver der vist en række spændende, flotte, inspirerende film i Filmhuset. Alle film er inkluderet i billetprisen. Her er, hvad du kan se:

Screenshot 2022 09 06 at 15

My Upside Down World

Med sin partner, Marco, begiver Angelika sig ud på verdens vanskeligste is- og klippevægge. Undervejs møder hun andre kvinder, der inspirerer hende til at udvikle sig som atlet og menneske.

Against the Current

Against the Current

Veiga Grétarsdóttir er den første i verden, der har forsøgt at ro hele vejen rundt om Island i kajak – over 2.000 kilometer mod uret og "mod strømmen".

Billede: Satori

Satori

En gruppe tæt forbundne surfere har viet deres liv til havet og til at surfe på bølgerne ved maleriske Cape Town.

When the Snow Melts

When the Snow Melts

To personer. To forskellige verdener. Han er en eneboer, rensdyrhyrde og kun afhængig af sig selv. Hun bor i Rom og tilbringer næsten al sin tid på arbejde.

RootsRoots

En rejse fra Dolomitternes grotter til Mt. Baker og bjergene i Wyoming. Til mytiske bjergtoppe i Schweiz og Rukas natlandskaber i Finland. Tag med på et fantastisk freeride-eventyr.

SWISSWAY Poster Vertical BD

Swissway to Heaven

Oplev skønhed og ærefrygt ved fem ikoniske bjergtoppe og bjergkæder fortalt gennem Cédric Lachats særlige humor og uhæmmede entusiasme.

betweengiantsposterweb orig

Between Giants

Amerikanske Maxwell Frost og David Deaton sætter med gode råd fra deres danske kammerat, Tore Grønne, ud på en to måneder lang cykeltur gennem Himalaya. Rigtig meget går galt.

The Sea Decides

The Sea Decides

Grant Rawlinson sætter ud på en rejse i robåd og på cykel – fra Singapore til New Zealand. Det starter fint, men det iskolde vand i Det tasmanske hav venter.

We are as Gods

We Are as Gods

Fra hippie til miljøaktivist og cyber-pioner. 81-årigeStewart Brand reflekterer over det kontroversielle bio-etiske dilemma, verden befinder sig i.

Libanon

På afveje i Libanon

Eventyrerne Bjørn Harvig og Tore Grønne cykler gennem Libanon på et par skramlede lejecykler for at komme tæt på folk langs landevejen.

Billede: Et vintereventyr

Et vintereventyr – mod alle odds

Maria Winther og Lars Bukkehave begiver de sig ud på et eventyr, hvor de fleste mennesker ville give op. Den ultimative partest?


 

WORKSHOPS & AKTIVITETER PÅ FESTIVALEN

Udover at se foredrag og film og besøge en lang række udstilleres boder er der også masser af aktiviteter og workshops at deltage i. Her er et lille udvalg:

Yoga med DoYoga

Deltag i yin, vinyasa og hatha yoga – hvad enten du er erfaren eller prøver det for første gang.

Billede: thomas-top-home

Wild Fooding

Stjernekok Thomas Laursen slow-cooker med vilde råvarer og viser sit bud på turmad frem – og du får nogle store smagsoplevelser.

Kajaksejlads

Prøv en tur i kajakken samt andre vandsportsgrene. Lær noget nyt. Ha’ det sjovt. Hele dagen, alle tre dage.

Ild workshop

Lær båloptænding

Lær at tænde bål med alt fra ildstål over flint til friktionsild samt hvad der egentligt er nødvendigt for at lave et godt bål.

fleamarket1

Loppemarked for brugt udstyr

Køb og sælg dit og andres brugte udstyr hele weekenden. Reserver en gratis plads til dit bord.

stemmingsbillede 1

Markedspladsen

Se de mange uafhængige kunst- og håndværksprodukter, særlige godbidder indsamlet på eventyrlige ture og meget mere.

Knivfremstilling

Lær nemt og enkelt at lave et håndtag til din egen kniv og en skede i birkebark.

Åndedrætsøvelser med Innercise

Introduktion til effektivt, let tilgængeligt åndedrætsarbejde. Valgfri nedsænkning i koldt vand, hvor man oplever virkningen på sind og krop.

Introduktion til ayahuasca

Hans Erik Rasmussen skaber en kulisse, der minder om en sydamerikansk ayahuasca-ceremoni og fortæller om psykoaktive planter som redskab til healing og selvudvikling.


Teamphoto

FOLKENE BAG FESTIVALEN

Mikkel Dal Hende har bl.a. vandret i Himalaya, Andesbjergene, Skandinavien og Alperne og cyklet fra Danmark til Cape Town. Som friluftsinstruktør underviser han i kajakroning, klatring, vandring, skiløb, og mountainbiking. Hans motivation for festivalen er at bringe folk sammen og invitere folk til at prøve nye ting, udvide deres horisont (og sind), opleve nye steder og møde nye mennesker.

Sophie Vartan har tidligere grundlagt og drevet store internationale filmfestivaler og musikfestivaler. Hun har også grundlagt og drevet et produktionsselskab i mange år og været executive producer, producent og instruktør for over 150 timers eventyr- og naturprogrammer for BBC, National Geographic, Discovery og Animal Planet.


 

thomas top home

UDENDØRS MADLAVNING

I grillhytterne er der under hele festival gang i gryder og smagsoplevelser.

FREDAG DEN 5. MAJ 2023

11.00-13.30: Thomas Laursens Wild Foraging Show-køkken. Interessante råvarer og mulighed for at smage på dem.

13.30-16.00: Danske kokke – udendørs madlavningsdemoer og smagsprøver. Prøv dig frem med forskellige opskrifter og madlavningsworkshops

16.00 - 18.00: Miguel Santos om udendørs portugisisk madlavning.

 

LØRDAG 6. MAJ

Kl. 09.00 - 13.45: Nikolaj Juel fortæller om vild mad, madlavningsteknikker og sine rejser og eventyr, mens han laver mad. Publikum kan smage og stille spørgsmål.

13.45 - 15.00: Trine og Rikke i samarbejde med Ofyr-drengene. Trine og Rikke fra Hunt & Hike lærer dig, hvordan du flår og parterer et stykke vildt efter at have trykket på aftrækkeren. Ofyr-drengene laver smagsprøver over åben ild.

16.00 - 18.00: Miguel Santos om udendørs portugisisk madlavning.

 

SØNDAG DEN 7. MAJ

09.00 - 13.00: Gordon Henriksen – fisker, kok, tv- og radiovært. Gordon fisker i havnen og tilbereder hornfisk over åben ild. Mulighed for at deltage og smage.

well-known angler and cook, TV and radio host does some fishing with you in harbour waters and brings a Garfish to cook over an open fire, with demos and tastings.

13.30 - 15.00: Trine og Rikke i samarbejde med Ofyr-drengene. Trine og Rikke fra Hunt & Hike lærer dig, hvordan du flår og parterer et stykke vildt efter at have trykket på aftrækkeren. Ofyr-drengene laver smagsprøver over åben ild.

Andre spændende artikler


Tag på Danmarksrejse

Tag på Danmarksrejse

Inspiration & outdoor på Ferie for Alle 2023

Inspiration & outdoor på Ferie for Alle 2023

Tips og tricks til dine støvler

Tips og tricks til dine støvler

Log ind