Du er her:

The Colorado Trail

Højt i The Rockies

Skrevet af: Tore Grønne
Opdateret den 03. aug 2017

Det er USA’s mægtigste bjergkæde, og selvfølgelig går der en langtraver gennem hjertet af den. Den højest beliggende tur på denne liste strækker sig 782 kilometer på tværs af Colorado og Rocky Mountains fra foden af bjergene nær statshovedstaden Denver til Durango, der ligger klemt inde i et aldeles spektakulært hjørne af bjergstaten.

Undervejs skal der forceres 27 vertikale kilometer, og man kommer sjældent under 3000 meters højde. Men tal yder selvfølgelig ikke herlighederne, man oplever på stien, retfærdighed. Hver en højdemeter har sin berettigelse.

Læs denne artikel gratis

Få et Basismedlemskab og
læs alle artikler og
få E-posten helt gratis.

BASIS Medlemskab

Indtast dine oplysninger herunder for at tilmelde dig BASIS Medlemskab.

Log ind, hvis du allerede har eller har haft et medlemskab


Opret ny profil

Ved oprettelse af dette medlemskab, accepterer du vores privatlivspolitik, og at opdagverden.dk gemmer dine informationer.

Allerede eller tidligere medlem?

Ruten starter ganske bogstaveligt, hvor den langstrakte prærie, der spreder sig ud over store dele af Midtvesten, stopper, og hvor bjergene rejser sig. Og når man først er vandret op, bliver man oppe. Stien, der også er åben for heste og mountainbikes, snegler sig op og ned over bjergpas, over vidtstrakte plateauer, gennem alpine skove og op over trægrænsen i åbne landskaber af klippe og sten med udsigter til sne og is.

I løbet af de fire til seks uger, de fleste vandrere bruger på at tilbagelægge hele stien, passerer man gennem otte forskellige bjergkæder, der alle er en del af Rocky Mountains. I hele 378 kilometer har man også fornøjelsen af at følge The Continental Divide Trail – monsterruten på 5000 kilometer, der krydser USA fra den canadiske grænse mod nord til den mexicanske grænse mod syd.

Guldfeber og westernbyer
Undervejs får man også et indblik i, hvad Colorado er for en størrelse og den spændende historie, staten byder på. Der er småbyer fra dengang guldfeberen rasede, som stadig i dag har masser af kant, og hvor man på de lokale barer stadig kan støde på folk, der er draget til bjergene i håbet om helt bogstaveligt at støde på guldåren, der sikrer dem det søde liv.

Den amerikanske drøm er stadig i live. Man passerer også forbi charmerende, små westernbyer, der tiltrækker outdoorfolk fra nær og fjern. Når man nærmer sig slutningen i Durango, slynger stien sig gennem San Juan-bjergene – Colorados mest takkede, forrevne bjergformationer.

Her er højt til himlen, dybt ned til dalbunden og langt til forstyrrelser. I alt garanterer Colorado Trail en uforglemmelig sommer med alpine landskaber fra øverste hylde.

Andre spændende artikler


Ozark Highlands Trail

Ozark Highlands Trail

Slå teltet gratis op over hele USA

Slå teltet gratis op over hele USA

Vandring under verdens højeste træer: 8 vilde facts

Vandring under verdens højeste træer: 8 vilde facts

Log ind