Du er her:

Trekking i Burma


Med landsbynavne skriblet ned på et stykke papir tager Signe og Jonathan på trekking i Burmas fjerne bjerge. De har intet kort, de ved ikke, hvor langt der er mellem byerne eller hvor de skal overnatte. Men på de gamle handelsruter mellem landsbyerne ligger eventyret på lur.
"Dette er Burma, og det er ikke som noget andet land, du kender," skrev den engelske junglebogs-forfatter Rudyard Kipling engang om Burma. Jeg ved ikke noget om landet, der nu i snart en menneskealder har været styret af diktatoriske generaler, og som jeg nu er på vej til.  Mit pas duftede af røgelse, da det dumpede ind af brevsprækken, efter det havde opholdt sig flere måneder på den burmesiske ambassade i Berlin. Indeni var trykt et visum til Burma. Jeg var lettet, for der var ikke lang tid til afrejse. Burma dufter af røgelse og tropiske frugter, af forår og forandring. I gaderne i hovedstaden Yangon bærer folk badges med billeder af demokratiforkæmperen Aung San Su Kyi. I de små, snuskede restauranter langs byens fortove smiler hun til kunderne fra fedtede lampeskærme, der kaster lys ned over lunkne risretter. For bare et halvt år siden var nobelprismodtagerens smukke ansigt ingensteder at skue i sit eget hjemland. For to år siden ville det have været vanskeligt at rejse til Burma. Nu strømmer turisterne til hurtigere end driftige burmesere kan nå at bygge nye hoteller. Barberen i bjergeneBarberen i landsbyen Namhsan barberer og fortæller om forandringerne, der med ét har ramt hans lille, fjerntliggende bjerglandsby. Han fortæller og barberer, barberer og fortæller, mens lange kolonner af soldater marcherer forbi:Burmas militærdikatur holder øje med oprørerne, der befinder sig i bjergene omkring landsbyen, forklarer han. "Bare rolig," siger barberen, mens han...

For 1 krone kan du læse denne artikel

PRØV et Opdag Verden medlemskab i 30 dage for en krone, herefter
betaler du 29 kroner om måneden (uden binding)

Du får rabat i Eventyrsport og Friluftsland, læs magasinet hver anden måned,
medlemsture, foredrag og meget mere

Skrevet af: Signe Ravn-Højgaard - Foto: Jonathan Mathiesen og Signe Ravn-Højgaard
Den 01. mar 2015
Senest opdateret den 07. maj 2021

Andre spændende artikler


Burma The Golden Land

Burma The Golden Land

Myanmars unikke tempelby

Myanmars unikke tempelby

Trekking og kultur i Burma

Trekking og kultur i Burma

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind