Du er her:

3 oversete treks i Himalaya


ToreGroenneZanskar

Zanskar: Til buddhistiske klostre i Indisk Himalaya

Et af de mest afsidesliggende områder i den indiske del af Himalaya hedder Zanskar. Området ligger omgivet af massive bjergkæder, den eneste vej ind i området sner til mere end halvdelen af året, og ude i landsbyerne må de lokale klare sig selv.

Også når temperaturen falder til minus 40 grader om vinteren.

Området er tibetansk-buddhistisk, men da der ikke har været nogen indblanding i folks levevis, traditioner, kultur og religion, som det har været tilfældet med den kinesiske tilstedeværelse i Tibet, oplever man en traditionel, tibetansk kultur i områder, der kan være svær at finde andre steder.

Der er adskillige treks i Zanskar, men et af de fineste går over passet Shingo La og ind i dele af Zanskar, man året rundt kun kan vandre til. Her vandrer man fra den ene landsby efter den anden, som ligger omgivet af gyldne bygmarker.

Det 1000 år gamle Phugtal-kloster er den lille omvej værd. Det ligger på en næsten lodret klippevæg, og her bor 70 munke, der gladeligt inviterer nysgerrige gæster indenfor.

Trekket slutter i Zanskars gamle hovedstad, Padum, hvor fra man enten kan fortætte en uges tid nordpå til klosteret Lamayuru, eller begive sig ud på de ekstremt øde stier, der leder én til Leh i Ladakh.

I sæsonen kan man overnatte hos lokale og i simple tehustelte. Man kan også trekke med eget telt.

 


Trek247326457

Mustang: Det uberørte Nepal

Mustang er et område i Nepal, der ligger nord for Himalayas højeste tinder. Her er tørt med små buddhistiske landsbyer, der ligger som grønne oaser i en højlandsørken, hvor de hvide tinder minder én om, a man vandrer rundt på verdens tag.

Det kræver en særlig tilladelse af trekke i Mustang, og det har på mange måder været med til at holde de store horder af vandrere på afstand. Men gør man sig ulejligheden og får organiseret en tur ind i den her del af Himalaya, bliver man belønnet med såvel en natur- som en kulturoplevelse af de ganske særlige.

Mustang var ind til ikke så lang tid siden et af de små kongedømmer, der lå spredt rundt i de mere afsidesliggende dele af Himalaya, og vandrer man til den gamle hovedstad, Lo Manthang, kan man være heldig at komme i audiens hos kongefamilien.

Man kan overnatte med tag over hovedet i tehuse på hele trekket.


ToreGroenneSikkim

Sikkim: Til foden af verdens 3. højeste bjerg

Den indiske delstat Sikkim ligger klemt inde mellem Nepal og Bhutan. Her kan man drage ud på trekkingstier i en del af Himalaya, der ikke ser mange vandrere – for eksempel trekket til passet Goecha La, der ligger tæt på verdens tredje højeste bjerg, Kangchenjunga.

Sikkim er primært buddhistisk, og da de lokale buddhister tilbeder bjergene, bliver flere af dem anset for at være hellige.

Trekket til Goeche La starter i den lille landsby Yuksom, hvor farverige bedeflag blafrer langs stien, inden man bevæger sig ind i tæt, frodig skov og væk fra civilisationen.

Senere venter enorme rododendron-skove, inden man når op over trægrænsen til en verden, hvor hvide tinder mod en blå himmel dominerer. Heroppe vandrer man i dagevis. Et par steder kan man sove i primitive hytter, men det er en fordel at have teltet med.

Hele trekket tager omtrent en uge, og oplevelsen af Himalaya er lidt som den, man får i Everest-området. Forskellen er blot, at man i Sikkim kan have stierne stort set for sig selv.

Foto 1: Tore Grønne
Foto 2: Yongyut Kumsri/www.shutterstock.com
Foto 3: Tore Grønne

Skrevet af: Rasmus Bech
Den 20. feb 2018
Senest opdateret den 14. maj 2021

Andre spændende artikler


3 af verdens vildeste cykelruter

3 af verdens vildeste cykelruter

5 fantastiske treks i Indien

5 fantastiske treks i Indien

Cykling og vandring i Zanskar i Indien

Cykling og vandring i Zanskar i Indien

De sidste næsepropdamer

De sidste næsepropdamer

Det Gyldne Tempel i Amritsar

Det Gyldne Tempel i Amritsar

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind