Du er her:
  • Asien
  • Nepal
  • Er du klar til at bestige Mount Everest?

Er du klar til at bestige Mount Everest?


shutterstock 124897411 Dani

Har du nogensinde tænkt på, hvad der skal til for at bestige Mount Everest? Om du ville kunne klare det, hvis muligheden bød sig? I løbet af de seneste par årtier er kommercielle ekspeditioner til toppen af verdens højeste bjerg blevet mere og mere normale, og der florerer hvert år historier om folk, der ikke burde være på bjerget, men som alligevel gør sig forsøget på at nå til tops.

Bill Allen, som har besteget Mount Everest tre gange, har skrevet en artikel om, hvad det kræver at bestige Mount Everest. Det har han gjort for Mountain Trip, der guider klienter op i den tynde luft. Han skriver, at det at bestige Everest ikke nødvendigvis er en øvelse i lidelse og afsavn, da man spiser fint, har komfortable telte og en semiluksuriøs base camp, men at det stadig er en monumental opgave, der kræver, at man kan bide tænderne sammen og er ekstremt målrettet over en lang periode.

Han skriver, at det som minimum er forventet, at man tidligere har besteget Aconcagua i Sydamerika og Denali i Alaska. Toppen af Aconcagua er næsten lige så høj, som de 7000 meter, hvor man under Everest-ekspeditionerne begynder at benytte sig af ilt på flaske, og Denali er på mange måder hårdere end Everest, da man bærer en langt større rygsæk på bjerget.

Bill Allen skriver desuden, at du ikke behøver være professionel atlet for at bestige Everest, men du bør træne, som de gør. De sidste seks måneder inden afgang mod bjerget bør du fokusere benhårdt på målet, der ligger forude. Og til sidst er der det vigtige spørgsmål: Er Everest overhovedet noget for én? Det er en fysisk og psykisk kraftanstrengelse, hvor du skal sætte meget, stort set alt, andet til side i din jagt på de 8.848 meter.

Skrevet af: Redaktionen
Den 11. dec 2017
Senest opdateret den 28. nov 2017
Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind