Du er her:

Legende omkommer i Himalaya


GurjaNi bjergbestigere er omkommet i Himalaya, efter en særdeles voldsom snestorm ramte deres lejr i Nepal. Blandt dem var sydkoreanske Kim Chang-Ho, der er en af de få klatrere i verden, der har besteget alle de 14 bjerge i verden på over 8000 meter. Uden brug af ilt på flaske. Hurtigere end nogen anden. 

Ud over ham døde også fire andre sydkoreanske bjergbestigere samt fire nepalesiske guider. De var på en ekspedition, hvor de forsøgte at bestige 7193 meter høje Mount Gurja, som kun 30 mennesker har besteget – til sammenligning har mere end 8.000 mennesker besteget Mt Everest – og ingen har været på toppen af siden 1996. 

De ventede på bedre vejr, så de kunne sætte af sted mod, toppen, da stormen ramte. Holdet blev blæst ned fra en klippe på bjerget. Det meddeler det sydkoreanske udenrigsministerium lørdag.

Ekspeditioner i Nepal har været ramt af en række store dødsfald i de seneste år, og den her ulykke er den mest dødelige siden 2015, da et jordskælv startede en lavine, som dræbte 18 mennesker på Mt Everest.

Verdensrekordholder på de 14 højeste bjerge
Kim Chang-ho havde besteget alle de 14 bjerge i verden, der er over 8000 meter høje rekordhurtigt i en periode på 7 år og 10 måneder, som sluttede i 2013. Han havde gjort det uden at bruge ilt på flaske – en vild præstation. 

Han var blandt andet også kendt for en miljøvenlig tilgang til sine ekspeditioner. Mens langt, langt de fleste bjergbestigere, der prøver kræfter med Mt. Everest, flyver til Lukla dybt inde i Himalaya og vandrer i en uges tid derfra, brugte han 60 dage i kajak, på cykel og til fods for at nå frem til base camp.

Han var i gang med at finde en ny rute til toppen af Mt Gurja, da snestormen ramte. Det var planen, at ruten skulle døbes Korean Way: One Korea — Unification of North and South Korea.

Der er 40 mennesker, der har besteget de 14 bjerge på mere end 8000 meter, og kun 19 af dem har gjort det uden at bruge ilt på flaske. 

Den første til at gøre begge dele var Reinhold Messner.

Skrevet af: Tore Grønne
Den 13. okt 2018
Senest opdateret den 14. maj 2021

Andre spændende artikler


Trekking i Bolivia! Titicaca og toppen af Andes

Trekking i Bolivia! Titicaca og toppen af Andes

10 myter om Everest

10 myter om Everest

20 år efter katastrofen i 1996

20 år efter katastrofen i 1996

25,3 meter kappet af Denali

25,3 meter kappet af Denali

30 år i Himalaya

30 år i Himalaya

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind