Du er her:

Ueli Steck omkommet i Himalaya


UeliSteck 207 Edit.Credit.D

Den 30. april 2017 døde en af verdens bedste bjergbestigere. Schweiziske Ueli Steck var i gang med en af de ambitiøse ekspeditioner, han var så kendt for, da han styrtede ned af en bjergside tæt på Mt. Everest i Nepal. Ekspeditionens mål var en dobbeltbestigning af Mt. Everest og verdens fjerde højeste bjerg, Lhotse, hvor Steck ikke gik tilbage til base camp mellem de to toppe, men lavede en såkaldt traverse. 

Samtidig var planen at bestige Mt. Everest af den ekstremt vanskelige rute på bjergets West Ridge. Præcis, hvad der gik galt, står ikke klart, da Steck klatrede alene, som han havde for vane at gøre.

Ueli Steck skabte sig et navn som en formidabel bjergbestiger, der ofte klatrede med minimalt udstyr for at kunne fare op og ned ad selv de mest krævende bjergsider i Himalaya og Alperne blandt andet. Blandt hans vildeste bedrifter var en solobestigning, den første og eneste af sin slags, af Annapurnas berygtede sydside, hvor voldsomme laviner har for vane at brage ned ad bjerget. Han klatrede alene i alpin stil i 28 timer.

Han satte også rekord på Eigers berømte nordside, som han besteg på blot to timer, 22 minutter og 50 sekunder. Blandt mange andre imponerende bedrifter var, da han i 2015, for sjov, besteg alle de 82 toppe i Alperne på over 4000 meter på blot 62 dage. Mellem bjergene tog han sin cykel, når han ikke løb eller brugte sin paraglider.

Stecks enorme talent på lodrette klippevægge og iltfattige tinder sammenholdt med den ubegribelige fart, han klatrede med, gav ham tilnavnet ’Den schweiziske maskine’, men som den britiske journalist Ed Douglas, der i løbet af årene har skrevet om Stecks bestigninger, noterede på Twitter: ”En ting Ueli Steck ikke var, det var en maskine. Varm og til tider overraskende skrøbelig. Men ikke en maskine.”

Ueli Steck blev 40 år.

Skrevet af: Redaktionen
Den 16. jul 2017
Senest opdateret den 12. nov 2017
Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind