Du er her:

På eventyr i Phukets baghave

Et helt andet Thailand


Kajakture ved morgengry på stille junglesøer, flaksende flagermus i skumringen og besøg hos lokale familier i tømmerflådehuse. Gibbonaber, næsehornsfugle og idylliske solnedgange over øde sandstrande. Ikke langt fra turist-øen Phuket, ligger et uberørt og overset Thailand, der skriger på at blive udforsket, oplevet og aldrig glemt igen.

Med ét stopper larmen, og nu hører vi kun lidt bølgeskvulp, mens båden hurtigt mister farten. Motoren på vores longtail-båd er sat ud, og styrmanden går straks i gang med at pille ved den store motor, der er fastspændt oven på det fem meter lange piskeris, der udgør både ror og skrue. Det er sidst på dagen, og vi har kun sejlet et kvarter. Jeg når lige at tænke:

”Ah nej, nu når vi ikke frem i dag og må overnatte i det lille fiskerleje, vi lige har forladt,” men heldigvis bliver min tankerække afbrudt af motoren, der med et vældigt brøl bliver vækket til live igen.

Efter en times sejlads ser vi kokospalmerne og den smukke lagune ved øen Ko Phra Thong. Et par mænd står i vandkanten, og vi sejler direkte op på stranden til dem. Det viser sig, at de bare venter på os, så de kan slæbe vores bagage over i landroveren, der holder i vandkanten. Vi får også et lift, selvom der ikke er langt at gå.

100 kilometer borte
Tidligere på dagen landene vi i Phuket. Vi kørte i to en halv time mod nord, sejlede halvanden time i longtail-båd, og nu er vi ankommet på Golden Buddha Beach.

Stranden er flere kilometer lang, og vi indkvarterer os i en af de omtrent tyve hytter, der har hver deres karakteristiske islæt og er bygget i den utroligt charmerende thai-stil, hvor der er lagt vægt på teaktræ. Området er så tæt bevokset, at vi føler, vi bor midt i junglen.

Efter at have pakket ud, sidder vi i skumringen på vores terrasse og ser både aber og næsehornsfugle, mens solen forsvinder ned bag det tilsyneladende endeløse ocean.

At vi tidligere i dag befandt os midt i Thailands mest udbyggede turistområde virker helt uvirkeligt. Vi føler os 1000 kilometer væk fra alle de andre turister i Thailand, da vi går til ro akkompagneret af cikadernes summende aftenkoncert.

Jeg padler langsomt af sted gennem vandet og ser snart de første næsehornsfugle glide majestætisk hen over trætoppene.

Læs alle artikler
i én måned for 1 kr.

Herefter betaler du 29 kr.
om måneden (uden binding)

Allerede medlem?

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind