Du er her:

Bjergbestigning af Irian Jayas højeste bjerg i Indonesien


Min drøm begyndte for knap seks år siden, da jeg sammen med min gode ven Søren, til min kones store fortvivlelse, kravlede rundt på stuegulvet og bredte kort ud fra hele verden for at finde verdens mest isolerede område. Vi fandt det på Ny Guinea og i tilgift også det højeste bjerg. Fra da af havde vi kun én tanke: At nå målet - Mount Carstensz Pyramid. (4.884m.)

Det var sommeren 1996, da Søren og jeg endelig satte fødderne på Irian Jayas rødbrune lerjord. Vi havde været nødt til at forberede en alternativ plan, fordi området omkring Mt. Carstenz Pyramid var hærget af uro. OPM (Organisasi Papua Merdeka = Papuas frihedsbevægelse), kæmper en ulige kamp mod det indonesiske militær. Papuaernes bedste våben er guerillakrig fra junglen og de bjergrige områder. Det viste sig efter utallige forsøg umuligt at få den nødvendige tilladelse, men jeg var dengang så opsat på at nå frem til bjerget, at jeg ville forsøge at forcere junglen alene. Heldigvis faldt jeg lidt ned igen - jeg ville aldrig være kommet ud med livet i behold. I stedet blev opholdet udnyttet til at besøge halvnomadefolket, Korowa-stammen, også kendt som “trætop-folket”.

Læs alle artikler
i én måned for 1 kr.

Herefter betaler du 29 kr.
om måneden (uden binding)

Allerede medlem?

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind