Bjergbestigning

Er du vild med bjergbestigning og topture? Læs om danske bjergbestigere, bliv inspireret til din næste bjergtur, og kom op på din næste bjergtop eller få ideer til din kommende klatretur. Du finder test af udstyr og masser af tips til din kommende bestigning. Få svar på dine spørgsmål vedr. bjergbestigning, klatring og udstyr. Opdag Verden er en medlemsklub som udspringer af magasinet Opdag Verden. Klubben tilbyder vandreture, kurser i friluftsliv, og andre medlemsaktiviteter.

 

Er du klar til at bestige Mount Everest?

shutterstock 124897411 Dani

Har du nogensinde tænkt på, hvad der skal til for at bestige Mount Everest? Om du ville kunne klare det, hvis muligheden bød sig? I løbet af de seneste par årtier er kommercielle ekspeditioner til toppen af verdens højeste bjerg blevet mere og mere normale, og der florerer hvert år historier om folk, der ikke burde være på bjerget, men som alligevel gør sig forsøget på at nå til tops.

Bill Allen, som har besteget Mount Everest tre gange, har skrevet en artikel om, hvad det kræver at bestige Mount Everest. Det har han gjort for Mountain Trip, der guider klienter op i den tynde luft. Han skriver, at det at bestige Everest ikke nødvendigvis er en øvelse i lidelse og afsavn, da man spiser fint, har komfortable telte og en semiluksuriøs base camp, men at det stadig er en monumental opgave, der kræver, at man kan bide tænderne sammen og er ekstremt målrettet over en lang periode.

Han skriver, at det som minimum er forventet, at man tidligere har besteget Aconcagua i Sydamerika og Denali i Alaska. Toppen af Aconcagua er næsten lige så høj, som de 7000 meter, hvor man under Everest-ekspeditionerne begynder at benytte sig af ilt på flaske, og Denali er på mange måder hårdere end Everest, da man bærer en langt større rygsæk på bjerget.

Bill Allen skriver desuden, at du ikke behøver være professionel atlet for at bestige Everest, men du bør træne, som de gør. De sidste seks måneder inden afgang mod bjerget bør du fokusere benhårdt på målet, der ligger forude. Og til sidst er der det vigtige spørgsmål: Er Everest overhovedet noget for én? Det er en fysisk og psykisk kraftanstrengelse, hvor du skal sætte meget, stort set alt, andet til side i din jagt på de 8.848 meter.

Skrevet af: Redaktionen, Skrevet mandag, 11 december 2017, opdateret 28 november 2017, læsninger: 3579

Log ind

Log ind

Cron Job Starts