Legendarisk dansk eventyrer er død

Becker Larsen
Klavs Becker-Larsen døde den 19. marts.

Selvom navnet Klavs Becker-Larsen måske ikke klinger velkendt i den brede befolkning, så stod han bag en af det 20. århundredes største danske eventyrlige bedrifter.

Han tilsluttede sig BOPA allerede som 15-årig og deltog i den væbnede kamp mod den tyske besættelsesmagt under Anden Verdenskrig. I slutningen af 1940’erne strejfede han i flere år rundt på motorcykel i Afrika, ind til han slog sig ned som skosælger i Congo.

Det var her, han hørte om de store britiske ekspeditioner, der havde alle havde fejlet, på Mount Everest, som endnu aldrig var blevet besteget. Han blev med egne ord besat af tanken om at bestige verdens højeste bjerg – også selvom hans eneste bjergerfaring var skiløb i de norske fjelde.

Becker-Larsen satte alt ind på at komme til tops på Everest.

Han rejste til Indien og sneg sig ind i og gennem Nepal, der dengang i 1951 var lukket land for udlændinge. Han var den første udlænding, der vandrede over det berømte pas Nangpa La, der forbinder Nepal med Tibet, og på den nordlige side af Mount Everest nåede han op i 6800 meters højde. En helt utrolig bedrift taget i betragtning at hans udstyr blandt andet bestod af en sweater, hans mor havde strikket til ham.

Klavs Becker-Larsen nåede ikke toppen af Everest, men hans fantastiske forsøg står stadig som en af de helt store bedrifter på Everest, inden det to år efter blev besteget af Edmund Hillary og Tenzing Norgay.

Klavs Becker-Larsen blev 91 år.

Ære være hans minde.

Becker Larsen2Klavs Becker-Larsen i Nepal 1951

Skrevet af: Tore Grønne, Skrevet Lørdag, 07 April 2018, opdateret 20 Januar 2019, læsninger: 7030

Log ind

Log ind