Du er her:

10 drømmetreks


Værsgo! Her er 10 treks med bjerge, kyster og ørkener, med kultur og uforstyrret natur, tæt på og så langt væk, man kan komme. 10 treks, der hver især opfylder alle drømme om en uforglemmelig tur.

1 Nordkalotruten

På toppen af Skandinavien går en 800 kilometer vandretur gennem storslået, vidtstrakt natur, hvor landskaberne synker mere og mere ind for hvert skridt, time og dag, og muligheden for at lægge hverdagens banaliteter på hylden for en stund ligger lige så åben og frit for, som vildmarken der ligger forude.

Nordkalotruten starter i Sulitelma og slynger sig 380 kilometer gennem de åbne, nordnorske landskaber, inden den i løbet af 350 kilometer i Sverige blandt andet går gennem Abisko. Til sidst venter 70 kilometer gennem Finland. Hele turen foregår, hvor midnatssolen skinner sommeren igennem, og med sin placering nord for Polarcirklen er det samtidig Europas nordligste langdistancevandrerute.Her er søer, floder, bjerge, plateauer og gletsjere. For det meste er der uforstyrret kig til horisonten, men på enkelte strækninger er der birke- og nåletræsskove.

Alt i alt byder turen på et formidabelt indblik i vores naboers høje nord, så ved du ikke lige, hvordan du skal få sommeren til at gå, så snør støvlerne og begiv dig ud på Nordkalotruten. Det bliver en oplevelse, du fortæller børnebørnene om.

HVEM: Folk i god form med erfaring i at færdes i fjeldet og kræfter til at bære en tung rygsæk. Vandstanden i floder kan være høj, så vær klar til at vade.
HVORNÅR: Om sommeren.
HVOR LANG TID: Cirka 30-45 dage.
HVORDAN: Hele ruten er markeret. Der er hytter (mest ubemandede) undervejs, men der kan være langt mellem dem, så overvej at medbringe telt.


Læs alle artikler
i én måned for 1 kr.

Herefter betaler du 29 kr.
om måneden (uden binding)

Allerede medlem?

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind