Du er her:

Kilimanjaro skridt for skridt

Til tops på Afrikas højeste bjerg


Jan Marshall og Peter Nordestgaard Andersen trekkede i begyndelsen af sommeren til tops på Kilimanjaro. Her genoplever de to kollegaer fra Jysk Rejsebureau turen til tops skridt for skridt.

Jan: ”Det var første gang på Kilimanjaro for os begge to. Det er Afrikas højeste bjerg. Det kan bestiges af alle, og det er et bjerg, alle kender. Det tager ikke lang tid, og der er ikke stor tidsforskel, så når man lander i Danmark igen, er man udhvilet. Det er tiltrækkende. Jeg synes, at bjerget bliver undervurderet lidt, men jeg skal love for, at jeg blev lidt fysisk presset. Alle de her ting gør, man gerne flyver helt til Afrika for at bestige et bjerg.”
Peter: ”Det er et mål, man sætter sig. I et halvt år har jeg visualiseret mig på Kilimanjaro, når jeg trænede. Jeg har to små drenge, så det er ikke sådan bare at rive tre uger ud af kalendere, så det er en gave, at turen kan gøres på en uges ferie. Men det er ikke en vare, man bare tager ned fra hylden. Bjerget kræver, at du tager det seriøst. Vi var overraskede over, at vi blev savet midt over.”

PORTEN TIL AFRIKAS TOP

Jan: ”Man kører en time til porten, hvor trekket starter. Der var syv bærere, en kok, en hovedguide og en hjælpeguide til Peter og jeg. Bærerne må maksimum bære 15 kilo hver. Man går i regnskov den første dag. Vi så ikke aber, men vi hørte dem. Der var masser af lyde fra skoven.”
Peter: ”Dag ét er en forløsning. Der er gået et halvt år med at glæde sig, og nu står man der. Det første skridt, vores guide tog, var så langsomt, at jeg tænkte: ’Hvad laver du? Gider du ikke flytte dig?’ Vi var fyldt med energi, og så ser man én, der begynder at moonwalke op ad bjerget. Men der er så mange, der får højdesyge på bjerget, og det har de kæmpe respekt for. Det er virkelig en fordel, at man har guiderne med.”
Jan: ”Efterfølgende kunne vi kun trykke dem i hånden og sige tusind tak for, at de gik så langsomt fra starten. Det var helt, helt bevidst og uhyggeligt vigtigt, selv når det går stille og roligt op ad. Vi spiste frokost i skoven. Regnskoven er så tæt, at du næsten ikke kan se himlen. Normalt kan man dog se bjerget i små glimt, men det kunne vi ikke, for det var overskyet, og det regnede. Da vi kom frem til lejren, var teltene slået op, og vi fik popcorn. Det gjorde vi næsten hver dag.”

Læs alle artikler
i én måned for 1 kr.

Herefter betaler du 29 kr.
om måneden (uden binding)

Allerede medlem?

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind