Du er her:

Underjordisk ekspedition i Vietnam

I verdens største grotte


For næsten 25 år siden søgte en lokal vietnameser tilflugt fra et kraftigt tordenvejr i en grotte. Junglen i bjergene er dog så tæt, at det tog 18 år, inden han fandt stedet igen. Grotten viste sig at være verdens største. Vi har haft en mand nede i dybet.

Grotten Son Doong i Vietnam blev først opdaget af en lokal fyr, Ho Khanh, der ofte brugte uger på at søge efter kostbart træ i den enorme jungle, der danner et bredt, ufremkommeligt tæppe i området Phong Nha mellem Vietnam og Laos.

Området er hjemsted for store formationer af kalkbjerge, og en dag i 1991 søgte Ho Khanh ly i en grotte under et kraftigt tordenvejr. Han mødte senere Howard og Deb Limbert, to engelske grotteeksperter, der var flyttet til Phong Nha for at udforske den massive jungle i håbet om at finde uudforskede grotter.

Ho Khanh forklarede, at der kom skyer ud af grottens munding, en stærk vind blæste, og han kunne høre en brusende flod dybt nede i mørket

. Howard og Deb var fascinerede. Hvad Ho Khanh beskrev, gav dem håb om, at der her var tale om en stor, dyb grotte. De havde dog ingen idé om, at det var intet mindre end verdens største grotte, de nu satte jagten ind på.

Læs alle artikler
i én måned for 1 kr.

Herefter betaler du 29 kr.
om måneden (uden binding)

Allerede medlem?

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind