Du er her:

5 uforglemmelige vandreture i New Zealand

Vandring på Sydøen


Maria Frandsen har i seks måneder vandret på langs og tværs af New Zealands sydø. Her kommer hun med fem bud på ture, der alle har ubegrænset adgang til fortryllende natur med vilde bjergkæder, klare søer og dybe dale i et land, der virker endeløst og uspoleret. Du kan gå alle ruterne fra hytte til hytte eller med telt.


Gillespie Pass

Dalenes mester
Hvis du er til at vandre i dale, så er Gillespie Pass creme de la creme. Fra Gillespie Pass i 1640 meters højde har man Mt. Awful lige i nakken og panoramaudsigt over bjergkæder og dale i alle former og farver.

Efter en stejl nedstigning venter Siberia-dalen, som på sin mest spektakulære facon får én til at føle sig lille. En time gennem dalen ligger Siberia Hut. Det er nu ikke det værste at vågne op her, se disen løfte sig i dalen og solen stå op bag bjergene.

Tag to nætter i Siberia Hut og en dagstur op til Crucible Lake. Trærødderne danner en stejl trappe op til den glaciale, krystalklare og pivkolde sø. En skjult skat.

Tag en bog med og nyd roen. Som på alle andre vandredage i New Zealand kommer man ikke let til de belønnende udsigter, men dalene, Crucible Lake og udsigten fra Gillespie Pass, er hver en sveddråbe værd. Hytterne kan være fyldte fra december til april, så tag underlag og gerne telt med.

Længde: 4 dage / 58 km
Info: 45 minutters kørsel nord for Wanaka ligger Blue Pools, hvor du kan parkere din bil og starte turen. Ruten slutter ved en tankstation 10 minutters kørsel tidligere. Start og slut er langs hovedvejen, så man kan uden problemer blaffe tilbage til ens bil eller tilbage til Wanaka. Det er muligt at tage en jetbåd ud fra Kerin Forks med Wilkin River Jets, www.wilkinriverjets.co.nz, eller flyve ud fra Siberia Valley med Southern Alps Air, www.southernalpsair.co.nz. Besøg Visitor Center og køb mad i Wanaka.


Læs alle artikler
i én måned for 1 kr.

Herefter betaler du 29 kr.
om måneden (uden binding)

Allerede medlem?

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind