Du er her:

Vinterekspedition i Sylan

13 dage med ski, pulk og nordlys


182 kilometer gennem grænselandet mellem Norge og Sverige byder på vilde vinterlandskaber, iskolde morgener og nordlys i natten – samt store kontraster, nye rutiner og masser af tid til refleksion.

 Vækkeuret ringer, og min sidekammerat vender sig søvnigt. Jeg gnider øjnene. Der ligger små iskrystaller på min sovepose lige ud for, hvor jeg har åndet.

Det må have været -20 grader igen i nat, tænker jeg, mens jeg fra soveposens varme rækker armen ud og lyner inderteltet op og tænder multibrænderen, som står klar med snefyldt gryde i “køkkenet” i den ene apsis.

Jeg kan lige nå den.

Vi kalder det store Terra Nova-telt for Taj Mahal, for her er god plads til os tre og vores grej. Lyden af brænderen, som ihærdigt tryller sne om til kogende vand til morgenkaffe og havregrød, er blevet den vante morgenvækning, mens vi hver især kommer ud af soveposen, strækker os og med efterhånden rutinerede bevægelser kommer i tøjet og gør klar til endnu en dag med mange kilometer gennem vinterlandskaberne.

Vi ved, at gode turrutiner er et essentielt fundament for at skabe en god tur. Alting tager dog længere tid på vinterture. At smelte sne og koge vand tager snildt 10-20 minutter, og da det som oftest er koldt i teltet, skal alle handlinger koordineres, så man ikke kommer til at fryse.

Med andre ord: man bliver god til at planlægge og tænke fremad – selv når man skal have tøj på.

Efter morgenmadsritualet og nedpakning af teltet pakker vi pulke og mødes til en fælles briefing om dagens etape, uddelegering af dagsansvarlige samt en opvarmningsaktivitet for at få gang i blodcirkulationen. Efter det tager vi skiene på, spænder selen med den 40-45 kilo tunge pulk på og sørger for at have kort og kompas let tilgængelig.

På én lang række bevæger vi os ud i det åbne, hvide landskab.

Læs alle artikler
i én måned for 1 kr.

Herefter betaler du 29 kr.
om måneden (uden binding)

Allerede medlem?

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind