tr?id=1356109654439775&ev=PageView&noscript=1 Dykning - Storbritannien - Storbritanniens 10 bedste dykkerspots | Opdag Verden

Storbritanniens 10 bedste dykkerspots

Soestjerne.jpgSelvom vandet er koldt, kan det sagtens gemme på smukke undervandslandskaber og fascinerende skabninger. Det er Storbritannien et godt eksempel på.


Og kryber man blot i en våddragt, er der intet, der bør holde en fra at kaste sig ud i dykning eller snorkling ved de britiske øer.

Times Online har fået Stuart Kirby, der er forfatter til Britain’s Top 100 Beaches, til at pege på øernes 10 bedste spots til en oplevelsesrig dukkert. Listen ser ud som følger:

 1. The Menacles, Cornwalls Lizard-halvø. Om sommeren kan man være heldig at svømme med delfiner.
 2. Scapa Flow, Orkney-øerne. Her gemmer vandene på et 180 meter langt og 36.000 ton tungt tysk krigsskib fra Anden Verdenskrig. Kanonerne er stadig at finde på vraget.
 3. Challaborough Beach, South Devon. Her finder man endnu et vrag fra Anden Verdenskrig. Der er tale om et belgisk skib på 30 meter dækket i koraller.
 4. Scomer Island, Pembrokeshire. Byder på noget af Storbritanniens mest spektakulære kystsceneri. I vandet er der delfiner, sæler og koraller. På 40 meters dybde finder man vraget af et skib, der sank I 1962.
 5. Lundy Island, Bristol Channel, Devon. Den bilfri ø er et marinereservat og en stor del af vandene, hvor der er god mulighed for at svømme med sæler, er beskyttede.
 6. Farne Islands, Northumberland. Øen er bedst kendt for sine store havfugle, men under vandet er der meget mere at komme efter. Man kan blandt andet svømme side om side med gråsæler.
 7. Isles of Scilly er det tætteste Storbritannien kommer på at have tropiske øer. Her er sigtbarheden fremragende, og der er flere end 100 dykkersites, masser af vrag og endnu flere sæler.
 8. Bowleaze Cove, Weymouth, Dorset. Fra den helt almindelige sandstrand kræver det blot nogle få skridt ud i vandet og et dyk, og man er midt i en undervandsskov med bregnelignende planter. 
 9. Drawna Rock, Porthkerris, Cornwall. Gå på opdagelse blandt klipperne og de mange fisk samt blæksprutter og enorme vandmænd. 
 10. Boscombe, Bournemouth. På denne snorkeldestination er man ved at konstruere et kunstigt rev, hvor man regner med, at koraller vil komme til at blomstre, og fiskestimer vil komme til at trives.

www.bsac.org og www.padi.com finder du de lokale dykkercentre i Storbritannien.

Kilde: www.timesonline.co.uk

Find den aktuelle udgave af Opdag Verden her

Skrevet af: Daniel Duvald, Skrevet Tirsdag, 09 september 2008, opdateret 13 juni 2016, læsninger: 4218

Log ind

Log ind