Du er her:

10.000 ulovlige skilte langs danske kyster


”Privat strand””Adgang forbudt for uvedkommende” En ny rapport fra Københavns Universitet viser, at der findes op imod 10.000 ulovlige skræmmeskilte med tekster som disse ved private strande langs Danmarks ca. 8500 kilometers kystlinje. Friluftsrådet vil have fjernet skiltene, der begrænser adgangen til vores fælles danske kystlinje. For selvom stranden er privat, må du ifølge dansk lov gerne besøge og benytte de private strande. ”Alt for mange ved ikke, at de godt må bevæge sig ind på en strand, selv om den er privatejet. At de må sætte sig ned og spise deres frokost og sågar overnatte på en privat strand, så længe det er mere end 50 meter fra nærmeste bebyggelse. Og for mange husejere, lodsejere og sommerhusudlejere sætter skilte op for at få stranden for sig selv. Det er nu engang bare ikke sådan loven i Danmark er, strande og kyster må vi alle benytte, ” siger Niels-Christian Levin Hansen, der er formand for Friluftsrådet.
Friluftsrådet opfordrer derfor til, at ejerne fjerner de ulovlige skilte selv – og til at kystkommunerne tager ansvar og sætter ind over for skræmmeskiltning. Det er undersøgelsen ”Barrierer for offentlighedens adgang til naturen” udarbejdet af Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning på Københavns Universitet, der anslår antallet af ulovlige skræmmeskilte til at være 10.000. ”Skræmmeskilte er hovedproblemet i forhold til barrierer for adgang til naturen, fordi de giver en usikkerhed og utryghed. Folk kan nemmere forstå et konkret forbud, for eksempel ”Motorkørsel forbudt” eller ”Ridning forbudt”. Men når man støder på skilte som ”Privat vej”, ”Adgang forbudt” og ”Hunden bider”, så føler man sig utryg, usikker og uvelkommen. Det vil kræve, at man kender reglerne fuldstændig til bunds for at kunne vurdere, om man kan være ”ligeglad” og går turen alligevel,” siger Frank Søndergaard Jensen, professor på Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning på Københavns Universitet og medforfatter på undersøgelsen. Læs mere om regler for at færdes i den danske natur på www.oplevmere.nu

For 1 krone kan du læse denne artikel

PRØV et Opdag Verden medlemskab i 30 dage for en krone, herefter
betaler du 29 kroner om måneden (uden binding)

Du får rabat i Eventyrsport og Friluftsland, læs magasinet hver anden måned,
medlemsture, foredrag og meget mere

Skrevet af: Tore Grønne
Den 01. jun 2020
Senest opdateret den 02. apr 2021

Andre spændende artikler


12 nye 'Signatur-ruter' i Sverige

12 nye 'Signatur-ruter' i Sverige

10 fredelige fjeldhytter til norsk nytår

10 fredelige fjeldhytter til norsk nytår

10 myter om Everest

10 myter om Everest

10 pilgrimsture i Europa

10 pilgrimsture i Europa

11.000 km-ruten ingen kender

11.000 km-ruten ingen kender

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind