Du er her:

15 tips & tricks til vandring i mørke

15 tips & tricks til vandring i mørke


Har du nogensinde vandret gennem natten? Set landskaberne i månens skær? Hørt lydene i mørket? Vil du opleve et anderledes eventyr, så spænd støvlerne til en nat på stierne.Du kender fornemmelsen af mørket, der sænker sig over lejren. Verden, der lukker sig ind omkring dig. Stilheden, der først kommer snigende, inden lydene bliver forstærket i takt med, at øjnene ikke længere kan se, hvad der foregår derude. Men har du nogensinde vandret i mørket? Ikke bare det sidste lille stykke vej, inden du slår lejr, fordi dagslyset løb fra dig, men sådan virkelig vandret om natten? Med fuldt overlæg. Hvis ikke, så giv det et skud. Det er en stor oplevelse, hvor selv velkendte stier og landskaber tager en helt ny form. Og den danske sommer er jo en god årstid at prøve det af. Det bliver aldrig mørkt helt for alvor, og sommeren kan være indgangsport til en verden af oplevelser, der ligger og lurer lige uden for døren året rundt.
5 grunde til at vandre om natten Du har stierne for dig selv. Mens der kan være godt med folk i løbet af dagen (særligt i år), så er det de færreste, der finder på at vandre om natten. Du oplever landskaberne på en helt anden måde. Du ser helt åbenlyst ikke landskaberne på samme måde, men du oplever dem på en anden. Silhuetter, skygger og konturer kommer frem. Fantasien kommer i spil. Du ser måske dyreliv, der aldrig kommer frem i løbet af dagen. Hvem ved, hvad der gemmer sig derude? Du har stjernerne over dig. Vandrer du i flere timer, når månen er ny og blot en lysstreg på himlen, har du en helt anden verden over dig; universet. Du kan se konstellationerne bevæge sig over himlen. Få øje på planeter. Måske give nattefotografering et skud. Du øver dig i at vandre i mørke. Det forbereder dig, hvis du engang i fremtiden ender i mørket på tur, og skaber ro og tryghed 10 tips til nattevandring Start ud på en sti, du allerede kender. Der er tryghed i det velkendte, men du får stadig en helt anden oplevelse, end du er vant til. Sæt ud inden solen går ned; du kan lige så godt få det smukke lys og solnedgangen med, inden det bliver helt mørkt. Tjek op på månen, inden du sætter ud. Vil du vandre i totalt mørke, så sæt ud, når månen er helt ny og næsten ikke giver noget lys. Vil du til gengæld bevæge dig gennem natten i månens skær, der kaster klare skygger, så drag ud omkring fuldmåne. Her har du slet ikke brug for pandelampen, hvis vejret er klart, og du holder dig ...

For 1 krone kan du læse denne artikel

PRØV et Opdag Verden medlemskab i 30 dage for en krone, herefter
betaler du 29 kroner om måneden (uden binding)

Du får rabat i Eventyrsport og Friluftsland, læs magasinet hver anden måned,
medlemsture, foredrag og meget mere

Skrevet af: Tore Grønne
Den 01. jun 2021
Senest opdateret den 02. jun 2021

Andre spændende artikler


11 af verdens længste vandreruter

11 af verdens længste vandreruter

12 nye 'Signatur-ruter' i Sverige

12 nye 'Signatur-ruter' i Sverige

Fjällräven Classic Danmark

Fjällräven Classic Danmark

Friluftsliv med småbørn

Friluftsliv med småbørn

Over passet til regnbuebjerget

Over passet til regnbuebjerget

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind