Du er her:

3 danske kyststier


KyststiUanset hvor i Danmark, du bor, har du aldrig langt til kysten. Her er tre vandreruter langs Danmarks kyster, som du kan kaste sig over eller blot tage bidder af på dagture.

Bornholms kyststi
Turen rundt om Klippeøen er en smuk tur, hvor du kommer gennem flere fine småbyer, men for det meste er du i naturen – og sjældent langt fra en forfriskende dukkert i havet.

Turen er på omtrent 120 kilometer og tager normalt et sted mellem fire dage og en uge at vandre, alt efter hvor mange pauser du lægger ind.

Undervejs kan man spise frokost på røgerier og hyggelige cafeer, og når det kommer til overnatning, kan du tage nætter i teltet, kombinere med fine shelterpladser, eller lade sovegrejet blive hjemme og finde fred på Bed & Breakfast og hoteller undervejs.

Læs mere om de forskellige etaper her.

 

Gendarmstien
84 kilometer kystnær vandring fra Padborg til Als i Sønderjylland. Stien bugter sig langs fjorde, kuperede kyster, flade strande og giver god mulighed for at vaske sveden af i vandet.

Hele vandreruten er inddelt i fem dagsetaper, men turen kan gøres hurtigere, hvis du vandrer til og udnytter de lange sommeraftener.

Undervejs finder du masser af hoteller og lignende, hvis du gerne vil smække fødderne op om aftenen, men der er også glimrende teltning og sheltre undervejs.

Læs mere om Gendarmstien

 

Nordsøstien
Faktisk er Nordsøstien en 5.000 kilometer lang afmærket vandrerute, der slynger sig gennem Holland, Tyskland, Danmark, Norge og Sverige – men hvorfor ikke starte med den utroligt fine del af ruten, der går langs Vesterhavet?

Tag for eksempel den smukke strækning, der går gennem Jammerbugten fra Bulbjerg til Grønhøj i nord og eventuelt helt op til Grenen.

Undervejs er der lange sandstrande, store klitter, fine plantager og sommerstemning. Som på de andre to ruter kan du overnatte med tag over hovedet, i shelter eller telt.

Skrevet af: Redaktionen
Den 22. jul 2019
Senest opdateret den 13. mar 2021
Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind