Du er her:

Årets friluftskommune 2018: Og vinderen er…


FriluftskommuneHvert år kårer Friluftsrådet årets friluftskommune. Prisen går til en kommune, der yder noget særligt for borgerne, når det kommer til muligheder for at dyrke friluftsliv.

Frederikshavn Kommune er blevet kåret til årets Friluftskommune af Friluftsrådet i konkurrencen, hvor årets tema var friluftsliv for børn og unge.

Juryen fremhæver Frederikshavn Kommune som et glimrende eksempel på, hvordan en målrettet indsats kan skabe et stærkt grundlag for friluftsliv. 

”Det er stærkt, at Frederikshavn kommune ikke alene har en dedikeret Natur- og Friluftspolitik, men at tankerne omkring børn og unges friluftsliv også optræder i Børne- og ungepolitikken og Sundhedspolitikken. Frederikshavn Kommune viser tydeligt i ansøgningen, at de vil skabe noget helt særligt med friluftsliv specielt målrettet børn og unge,” lyder vurderingen fra konkurrencens bredt sammensatte jury.

I Frederikshavn bliver nyheden om den fornemme titel modtaget med stolthed: 

“Friluftrådets pris giver os en status, som vi er stolte af. I Frederikshavn Kommune bruger vi nemlig vores natur på en måde, der favner bredt; lige fra friluftsdagplejere og vinterbadere til mountainbikere og vandrelaug. Vores natur er mangfoldig, både i sin rå og i sin opdyrkede form, og vores aktiviteter og projekter i naturen ligeså. Derfor understøtter den nye titel en af vores vigtigste arbejdsområder; at passe på naturen og samtidig sørge for, at så mange som muligt bruger den,” siger Birgit S. Hansen, borgmester i Frederikshavns Kommune. 

Bredt friluftsliv for børn og unge
Juryen er specielt faldet for Frederikshavns store bredde i typen af aktiviteter og projekter. Faciliteringen af friluftsliv går lige fra MTB-spor, der bruges af skolerne, via fuglestationen ved Skagen Grå Fyr til kommunens havne, der skal have et løft til børn og unges friluftsliv. 

”Der bliver tænkt bredt i en stor kommune, og det er juryen meget imponeret over. Frederikshavn Kommune har tænkt på uddannelse i naturformidling både til voksne og unge: Isfuglene, der er pædagoger i daginstitutioner, mens Junior Rangers er unge naturambassadører, der frivilligt formidler kommunens natur. Det har stor værdi, at børn møder naturformidlingen flere steder og på mange måder," siger Thomas Bach, der er formand for juryen og medlem af Friluftsrådets bestyrelse.

Friluftsrådet har uddelt prisen Danmarks Friluftskommune siden 2009. 

Foto: javarman3 / www.iStockphoto.com

Skrevet af: Redaktionen
Den 07. sep 2018
Senest opdateret den 17. maj 2021

Andre spændende artikler


Fjällräven Classic Danmark

Fjällräven Classic Danmark

Friluftsliv med småbørn

Friluftsliv med småbørn

10 vandreruter i Danmark

10 vandreruter i Danmark

10.000 ulovlige skilte langs danske kyster

10.000 ulovlige skilte langs danske kyster

15 tips & tricks til vandring i mørke

15 tips & tricks til vandring i mørke

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind