Du er her:

En hyldest til de danske cykelruter

Cykeleventyr på kryds og tværs af Danmark


Danmark var et af de første lande i verden, der etablerede et sammenhængende cykelrutenetværk. De markerede cykelruter er velplanlagte og snor sig gennem den forskelligartede natur, forbi historiske mindesmærker og interessante byer. Så selvom Danmark er lille, skal der cykles mange kilometer for at løbe tør for ruter og eventyr. Kenneth Bruun Jørgensen og Marie Stoubæk gør et forsøg, da pandemien lukker grænserne. Da pandemien lukker grænserne, sætter det en stopper for vores cykeleventyr i de store bjerge, fjerne lande og eksotiske kulturer. Til gengæld giver det os mulighed for at genopdage vores eget land på to hjul og cykle nogle af de mange markerede cykelruter, som Danmark har at byde på. Vi elsker at rejse på cykel, fordi oplevelserne bliver mere intense. Vi rejser langsommere, vi mærker vinden, duften, og det er ofte oplevelserne imellem turistattraktioner, vi husker bedst. Rejsen starter, når vi træder ud ad hoveddøren, og vi er uafhængige af afgangstider, parkering og booking af overnatningssteder. Vi kan godt lide selv at sammensætte ruter og planlægge, hvor vi skal cykle, og vi må indrømme, at vi havde forbehold for de markerede ruter af samme årsag. Efter at have fulgt de danske cykelruter på kryds og tværs af Danmark, er vi blevet klogere.
Den ene rute tager os til den anden sti, og den næste markerede rute er mere interessant end den anden. Underlaget skifter fra asfalt til grus til skovbund. Ruterne fører os til nye egne af Danmark, som vi ikke har besøgt før eller i meget lang tid. Nationalrute 2 tager os til Stevns og Møns smukke natur. Nationalrute 4 fører os fra den fede muld på Sjælland til den sandede hede i Vestjylland med stop på Samsø. Nationalrute 1 tager os til de lange enestående kyststrækninger med klitter og horisont, så langt øjet kan se og et unikt økosystem ved Vadehavet, som er UNESCO verdensnaturarv. Cykelrute 40 til tætte skove med kæmpestore krogede gamle træer i Nationalpark Skjoldungernes Land. Ruterne fungerer som en levende guidebog igennem det danske land. Det er bare at sætte sig op på cyklen, finde et blåt skilt med den rute, vi ønsker at køre, og så starter eventyret. Vi læner os tilbage i sadlen, træder i pedalerne og suger alle indtryk til os. Oplevelserne undervejs har fået os til at skrive den her hyldest til de danske cykelruter, for det synes vi, at de fortjener. Langs den nordsjællandske kyst går regionalrute 47. Vi elsker at tage på tur året rundt, fordi de forskellige årstider giver landskabet et forskelligt udtryk. Det behøver ikke være højsommer for at få en god oplevelse. 11.000 km markerede cykeloplevelser Nogle gange skal vi have andre til at vise os guldet foran vores fødder. Første gang vi for alvor blev nysgerrige på de danske markerede cykelruter er sek...

For 1 krone kan du læse denne artikel

PRØV et Opdag Verden medlemskab i 30 dage for en krone, herefter
betaler du 29 kroner om måneden (uden binding)

Du får rabat i Eventyrsport og Friluftsland, læs magasinet hver anden måned,
medlemsture, foredrag og meget mere

Skrevet af: Kenneth Bruun Jørgensen og Marie Stoubæk
Den 02. jun 2021
Senest opdateret den 04. jun 2021

Andre spændende artikler


20-årige Søren cykler alene til New Zealand

20-årige Søren cykler alene til New Zealand

25 x 1000 miles uden motor

25 x 1000 miles uden motor

3 af verdens vildeste cykelruter

3 af verdens vildeste cykelruter

3000 kilometer på grøn juice

3000 kilometer på grøn juice

Alaskas kulde vs. Australiens hede ørken

Alaskas kulde vs. Australiens hede ørken

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind