Du er her:

Hyldest til vandring & piger på eventyr

2 nye bøger om vandring & friluftsliv


BoegerEn hyldest til vandringen

Vi befinder os midt i en ny guldalder for gå- og vandreture.

Omkring 90 procent af alle danskere, på tværs af landet og på tværs af alder, går ture i fritiden. Denne bog er en hyldest til fodturen i alle dens afskygninger – men også en guide til vandringens kunst.

For mange er det blevet en del af hverdagen at søge ud på vejene, ud på stierne og ud i naturen. Samtidig er vi i fuld gang med at genopdage vores egen nation som geografi og natur. Vi flokkes i skove og ved strande, vi indtager heden igen, vi går på byvandringer, og vi genopdager øerne over hele landet – til fods!

I ’GÅ – En hyldest til vandringen’ tager en række danske skribenter os med ud på tur – og udlægger nogle af de centrale historiske, eksistentielle og æstetiske sider af vandringens vilde verden. De kommer vidt omkring: Fra den daglige spadseretur på Strøget til den æstetiske flaneren i storbyerne, fra den raske gåtur ud i landskabet til den systematiske opmåling af egetræer i Dyrehaven, fra den langstrakte dannelsesrejse til den eksistentielle vandringsmand.

Ambitionen er enkel: At stimulere lysten til at komme ud og være på farten – og teksterne kan med udbytte nydes før, under og efter gå- og vandreture.

GÅ – En hyldest til vandringen. 256 sider. 249,95 kr. www.gad.dk 


Piger guider til yndlingssteder & aktiviteter

Jenter på eventyr er et outdoor­fællesskab for piger.

Her er det hverken vigtigt, hvor meget erfaring du har, hvor meget udstyr du kan prale med, eller hvor langt væk og højt oppe du har været. Jenter på eventyr søger de små eventyr, som kan bryde med hverdagens ensformighed og udfordre vores selvbillede.

Ordet ’eventyr’ forbindes ofte med aktiviteter som bjergbestigning i Himalaya, riverrafting i Amazonas eller overlevelsesture i de norske fjelde. Men faktisk kan mindre eventyr være lige så utrolige og berigende.

Denne bog bygger på en overbevisning om, at alle kan tage på eventyr uanset køn, alder og erfaring. Jenter på eventyr tager dig i hånden, mens en række forskellige piger guider dig til deres yndlingssteder og aktiviteter. Om det er på longboard i Roskilde, eventyr på Ærø, trailløb ved Furesøen eller til bålhygge på Kalvebod Fælled, så viser jenterne, at hverdagens eventyr venter på alle, der finder værdi i fællesskabet og den friske luft.

Bogen er en inspirationskilde til eventyr i Danmark. Du møder seje piger, der bruger naturen og udendørslivet til alt fra skateboarding, SUP-surf og vandring til klatring, mountainbiking og ’bålkos’.

Jenter på eventyr af Nikoline Skaarup, Tine Ewé Jensen. 249 sider. 299,95 kr. www.muusmann-forlag.dk 

 

 

Skrevet af: Redaktionen
Den 01. jun 2021
Senest opdateret den 01. jun 2021

Andre spændende artikler


Fjällräven Classic Danmark

Fjällräven Classic Danmark

Friluftsliv med småbørn

Friluftsliv med småbørn

10 vandreruter i Danmark

10 vandreruter i Danmark

10.000 ulovlige skilte langs danske kyster

10.000 ulovlige skilte langs danske kyster

15 tips & tricks til vandring i mørke

15 tips & tricks til vandring i mørke

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind