Du er her:

Eventyrblod i årerne

Jorden rundt i 80 år med Eventyrernes Klub


Peter Freuchen stiftede Eventyrernes Klub i 1938. Her ses han med træben og sin tredje kone, Dagmar Cohn. Foto: Irving Penn I et nyt mammutværk slår Eventyrernes Klub for første gang dørene op til et kig ind i klubben. I selskab med Alex Frank Larsen og Bjørn Harvig kigger jeg nærmere på bogen og dykker ned i fortællingen om en legendarisk klub, et helt særligt kammeratskab og en overflod af usædvanlige oplevelser.Alex Frank Larsen, Bjørn Harvig og jeg er kammerater. Vi er alle tre med i en klub, hvor vidt forskellige mænd i vidt forskellige aldre med vidt forskellige interesser og overbevisninger samles om én ting: Eventyret. Vi er kammerater i Eventyrernes Klub, som for første gang åbner døren for offentligheden til et kig indenfor. Det sker i form af bogen DE EVENTYRLIGE – Jorden rundt i 80 år med Eventyrernes Klub. En kleppert af et værk på 2,6 kilo og 650 sider, der åbner op for historien om klubben, som gennem tiderne har været samlingspunkt for ”selvlærte vagabonder, forfattere, billedkunstnere, kokke, journalister, politifolk, ambassadører, soldater, tandlæger, fotografer, håndværkere, erhvervsledere, filmmagere, arkitekter, læger, rejseledere, flyvere, jægere, professorer, søfolk, videnskabsmænd, litterater, undervisere, ingeniører og langsnakkende lommefilosoffer. Tidligere også spioner, som i en rigtig røverhule,” som Alex skriver i starten af bogen. Det Runde Bord i Eventyrernes Klub. Alle medlemmernes navne er skåret ind i bordet, hvor man også finder et klippestykke fra toppen af Mount Everest, et stykke farvetræ fra slaveskibet Fredensborg, der forliste i 1768, en sten fra verdens nordligste ø, Oodaaq Ø, og en stump træ fra den robåd, som Niels Ventegodt forliste med i Biscayen i 1926. Foto: Alex Frank Larsen Den atypiske eventyrerDet er Alex, der har samlet historierne og redigeret bogen, der har set dagens lys i forbindelse med klubbens 80-års jubilæum. Bjørn er klubbens formand. Og så er han for øvrigt også klubbens yngste mand, godt 60 år yngre end den ældste – den legendariske globetrotter, filmmand og forfatter Jens Bjerre. Jeg har sat Alex og Bjørn i stævne for at tale om bogen, klubben og det som Alex i bogens indledning kalder ’det andet’. For selvom det i høj grad er individualister med masser på hjerte, anekdoter i ærmet og planer på tegnebrættet, der er med i Eventyrernes Klub, så er det kammeratskabet, der binder os sammen. ”Den typiske eventyrer er altid atypisk. Man kan ikke være typisk i Eventyrerens Klub. Det ville være svært at komme ind i klubben, hvis man ikke bryder sig om forskellighed. Mangfoldighed. Vi går ikke i takt eller har uniform på, og det ser man i bogen,” fortæller Alex. ”Peter Freuchen skabte med Eventyrernes Klub et sted, hvor man var kammerater og fortalte de historier, der ellers ville gå i glemmebogen. Det er essensen af, hvad klubben også er. Vi er storytellers. Fortæller vi ikke vores historier, så er vi ikke eventyrere for andre end os selv,” siger Bjørn. ”Eventyrernes Klu...

For 1 krone kan du læse denne artikel

PRØV et Opdag Verden medlemskab i 30 dage for en krone, herefter
betaler du 29 kroner om måneden (uden binding)

Du får rabat i Eventyrsport og Friluftsland, læs magasinet hver anden måned,
medlemsture, foredrag og meget mere

Skrevet af: Tore Grønne
Den 04. dec 2018
Senest opdateret den 04. dec 2018
Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind