Du er her:

Guide: 3 kanoture i Østjylland

Høj på søhøjlandet


Landskabet mellem Skanderborg og Silkeborg er spækket med stejle bakker, store skove, skønne søer og livlige åer. Her er tre turforslag i kano eller havkajak, som kan kombineres til én lang tur. Foto: Silkeborgsøerne set fra oven. Magnus Torfoss Tur 1: Skanderborg til Ry – via Jyllands største sø En september-eftermiddag satte jeg sammen med tre venner ud i to kanoer fra Sølyst ved Skanderborg. Vi var for sent på den. Det blæste lidt for meget ude på Skanderborg-søerne. Endda fra siden. Kanoerne var i kæntringsfare, men det gik lige. Da vi kom ind på Tåning Å, løjede vinden af. I stedet begyndte det at styrtregne. Halvvejs langs Mossøs sydbred var det bælgmørkt. Kun lyden af regndråberne mod søspejlet i ørene. Og padlerne i vandet. Vi kunne ane, hvordan de skovklædte, regntåge-indhyllede bakker rejste sig stejlt syd for os. Kanalen ind til Klostermølle og teltpladsen fandt vi med et miks af intuition og pandelamper. Det var en fed dag.
Turlængde: Turforslaget er en 2-dages tur med overnatning på teltpladsen ved Klostermølle. Der er cirka 20 km fra start ved Skanderborg til Klostermølle. Derfra er der cirka 11 km til Ry. RUTENLæg i ved siden af broerne ved Restaurant Sølyst. Padl sydpå langs med kysten. Først passerer du en lille ø med det eksotiske navn Sankt Thomas. På din højre hånd ser du snart Slotskirken, og snart passerer du også Æbleø. Når du runder en pynt, kommer et større farvand til syne, og nogle kilometer væk afgrænses søen af en lang tange, hvor toglinjen mellem Skanderborg og Horsens løber. Er der ikke for meget vind, kan du krydse direkte over søfladen: Sigt lidt til højre for spidsen af Lognæs på den modsatte bred. Ellers følger du bredden, hvor du passerer vandrehjemmet og Skanderborg Roklubs bådebro. Du skal ind under toglinjen via en kanal og viadukt. Nu folder en ny sø sig ud. Sceneriet gentager sig. Nu skal du ind under en tange, hvor E45 løber. Efter den 2. kanal er du i den vestligste del af Skanderborg Sø med motorvejslyde i ørene. I bunden af søen snæver vandet sig ind til Tåning Å. Nogle hundrede meter inde i åen, passerer du en offentlig shelterplads, markeret med røde pæle og en lille landgangsbro. Efter små tre kilometers åsejlads skal du bære fartøjet over en befærdet vej. Der er en slæbevogn – måske skal du hente den på den anden side af vejen først. Når du er på vandet igen, har du kun ca. 500 meter å ud til Jyllands største sø. Mossø er omkring 10 kilometer lang. ...

For 1 krone kan du læse denne artikel

PRØV et Opdag Verden medlemskab i 30 dage for en krone, herefter
betaler du 29 kroner om måneden (uden binding)

Du får rabat i Eventyrsport og Friluftsland, læs magasinet hver anden måned,
medlemsture, foredrag og meget mere

Skrevet af: Peter Nordholm Andersen
Den 28. jun 2020
Senest opdateret den 30. maj 2021

Andre spændende artikler


16 dages kanotur i Yukon-territoriet

16 dages kanotur i Yukon-territoriet

5 fantastiske kanoture i Sydsverige

5 fantastiske kanoture i Sydsverige

Dansk Ny Guinea-farer klar med eventyrlig bog

Dansk Ny Guinea-farer klar med eventyrlig bog

Dansk verdensrekord: Ny Guinea rundt i kano

Dansk verdensrekord: Ny Guinea rundt i kano

En efterårstur langs Gudenåen

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind