Du er her:

Kajaktur langs Jyllands østkyst

Eventyr i Danmark


Vandet i Århusbugten er seks grader varmt. I dag kommer det til at blæse op til 10 sekundmeter fra vest. Det er april måned. Foran mig ligger fire dage og 200 kilometer i kajak fra Århus til Mellerup inde i Randers Fjord. Jeg står alene på stranden i skiundertøj, shorts og en tynd jakke.  ”Hvorfor gør jeg det her,” spørger jeg for mig selv. Men jeg er ikke i tvivl om svaret. Jeg er på jagt efter eventyret, som man ikke behøver at rejse ud i verden for at finde. Nej, der er masser af eventyr lige her i Danmark, og mit begynder lige nord for Århus.Hårdt vejrKajakken ligger roligt på vandet ved siden af broen. Jeg presser de vandtætte paksække med tøj og mad ned gennem den lille, runde luge. Bag sædet er der lige plads til en femliters paksæk med kamera, snacks og en slukket mobiltelefon. Til sidst presser jeg en Ortlieb vandpose med fire liter ind under rorpinden. Kysten ligger i læ for vestenvinden, men det er alligevel bidende koldt, da jeg skubber mig fri af broen og begynder min tur. Der er ingen andre både på vandet. Det er bare havet, kajakken og mig. Det er sådan, jeg vil have det. I bunden af Århusbugten går jeg i land ved Kalø Slotsruin. Her er koldt og forblæst. Jeg slubrer suppe i mig og varmer fingrene over flammen fra min Trangia, mens jeg skuler ned langs vestsiden af bugten. Vinden står direkte ind på kysten og presser bølgerne op. Om kort tid skal jeg passere indsejlingen til Knebel Vig, som er et par hundrede meter bred. Det er livsfarligt at kæntre der, fordi jeg ikke kan redde mig op i en turkajak alene, og så er den eneste mulighed er at svømme i land. Det kan hurtigt blive for langt, når vandet kun er seks grader varmt. Men det er den vej, jeg skal, så jeg vader ud i bølgerne med kajakken og giver mig til at padle. At tage chancerJeg ror lige uden for brændingen, men bølgerne slår alligevel op i ansigtet på mig, da jeg ror ned forbi Vrinners. Ved indsejlingen til Knebel Vig lader jeg pagajen hvile et øjeblik. Jeg kigger ud over det åbne vand foran mig. Der er søgang, men jeg kan nok godt komme over uden at kæntre, tænker jeg. Det er en omvej på to timer at ro hele vigen rundt. Skal jeg løbe den kalkulerede risiko? Jeg tænker på faren ved at være låst af målet. På at turen er nu og her. Så drejer jeg ind i Knebel Vig. Her er vandet stille, og solen begynder at varme. Det føles som om, jeg lige har valgt livet. Ved ottetiden har jeg rundet Skødshoved og tilbagelagt mindst 50 kilometer. Jeg slår lejr i haven foran et ubeboet sommerhus. På den anden side af bugten kan jeg se Århus, hvor jeg startede i morges. Der er kun få kilometer derover i fugleflugtslinje, men i oplevet tid ligger byen flere dage bag mig. Næste morgen er vinden svag og himlen skyfri. Kajakken glider tæt forbi kystens stejle skrænter og det hvide sand i Begtrup Vig. Jeg er nødt til at droppe de 20 smukke kilometer rundt om Helgenæs for at nå forbi Ebeltoft Hage i dag. I morgen vil det være umuligt, da der er varslet kraftig vind fra sydø...

For 1 krone kan du læse denne artikel

PRØV et Opdag Verden medlemskab i 30 dage for en krone, herefter
betaler du 29 kroner om måneden (uden binding)

Du får rabat i Eventyrsport og Friluftsland, læs magasinet hver anden måned,
medlemsture, foredrag og meget mere

Den 25. aug 2015
Senest opdateret den 11. jan 2017
Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind