Du er her:

Kajaktur omkring Anholt

Padlende gennem i ingenmandsland


Der er ikke mange, der tager en kajaktur omkring Anholt. Men de få, der gør, får en rå oplevelse omkring en vindblæst ø, hvor du virkelig får fornemmelsen af at være helt alene i verden.Anholt ligger ude midt i Kattegat, hvor den lille ø er ret udsat for både strøm, bølger og blæst. Men hvis vejrudsigten er god kan du her få nogle helt unikke oplevelser i din havkajak. Trækplasteret her er en rå og næsten uberørt natur, som er helt unik. Da der ikke er kajakudlejning på Anholt, og det både er besværligt og dyrt at få kajakken med færgen, er der god sandsynlighed for, at du ikke vil møde andre kajakroere på din tur. Så hvis det er den uforstyrrede naturoplevelse, du jagter, er Anholt måske lige præcis stedet, du søger. Peter Joachim Unold sidder i bestyrelsen i Dansk Kano og Kajak Forbund, og han mener, at en kajaktur rundt om Anholt kan give dig en helt unik oplevelse: ”Roning rundt om Anholt er en glimrende tur. Sydkysten er en kyst, der minder meget om den jyske vestkyst. Man kan ro ved en kyst, hvor man føler sig alene i verden, fordi Anholt er så øde, og fordi det er så særligt et sted. Og så skal det være for at få nogle af de smukke naturoplevelser med inde på land bagefter også.” Ved sælreservatet øst for Anholt skal du dog i kajak ro et godt stykke ud fra kysten for at komme udenom, og her er der brug for en del erfaring, når du kommer ud på det åbne vand. ”Jeg vil mene, det kræver erfaring, der svarer til EPP3 eller mere. Ellers kan man sejle samme tur tilbage, hvis man ikke er så tryg ved åbent vand,” fortæller Peter Joachim Unold og understreger, at der på en god, stille sommerdag oftest kun er ganske få bølger på vandet omkring Anholt. Ro selv til Anholt Synes du, at færgen både er for dyr og for besværlig, findes der selvfølgelig også den mulighed, at du selv kan padle ud til øen fra fastlandet. Det er en tur, Peter Joachim Unold selv har taget tre gange, men det er kun noget, han vil anbefale til yderst rutinerede kajakroere, da det er en farlig og lang tur over åbent vand.  Find flere kajakruter i Danmark På www.udinaturen.dk kan du finde flere detaljerede kajakruter i Danmark. Her kan du på Udinaturen-kortet klikke af i ”Roning og Sejlads” og så vil du få et overblik over en lang række kajakruter i Danmark. Siden årsskiftet har det nemlig også været muligt at uploade kajakruter til kortet. Det har det været, fordi Dansk Kano og Kajak Forbund og Skov- og Naturstyrelsen her indgik en aftale om at gøre det muligt at indtegne kajakruter på kortet også. Kortet er derfor ret nyt, så man regner med, at der vil komme endnu flere ruter i den nærmeste fremtid.

For 1 krone kan du læse denne artikel

PRØV et Opdag Verden medlemskab i 30 dage for en krone, herefter
betaler du 29 kroner om måneden (uden binding)

Du får rabat i Eventyrsport og Friluftsland, læs magasinet hver anden måned,
medlemsture, foredrag og meget mere

Den 19. aug 2015
Senest opdateret den 05. dec 2016
Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind