Du er her:

Kyststien - Bornholm rundt

Fire dage på klippeøen


Kyststien rundt om Bornholm er den oplagte vandrerute, hvis man har mindre end en uge til rådighed og gerne vil på vandretur ved både strand, gennem skov og forbi dramatiske klippekyster. Opdag Verden gik de 110 kilometer på fire dage. Det er stadig tidlig morgen, da jeg træder væk fra asfalten i Rønne, og lyden fra mine skridt bliver til en knasen fra grus. Foran mig knejser træer over buske og græs, til venstre kan jeg se de bygninger, der huser Bornholms Forsvarsmuseum, til højre ligger havet og bølgerne fra Østersøen, der dovent slår ind mod kysten. Det er det til højre, der er mest interessant. Eller i hvert fald hovedingrediensen i turen, for jeg har netop taget de første skridt ud på det, der er døbt Kyststien. 110 kilometer afmærket sti rundt om den såkaldte solskinsø herude i Østersøen. 
Denne dag er navnet velvalgt. Der hænger lidt havgus over det grønne område, Galløkken, som jeg bevæger mig gennem, men solen er godt i gang med at brænde gennem det, ser jeg, da jeg kigger op. Mit blik bliver automatisk trukket den vej, da en høj brummen bryder den morgen, der ellers kun har fuglefløjt og bølgeskvulp som lydtæppe. Det er et fly på vej ned mod Bornholms Lufthavn, som kyststien går så tæt forbi, at man i bogstaveligste forstand går langs med trådhegnet, der omkranser lufthavnen, inden et orangefarvet piktogram, kyststiens kendemærke, angiver, at stien tager et 90 graders sving ned mod stranden. På sydkysten er en del af stranden militært område, som man skal udenom. Hvor der er adgang forbudt, er temmelig tydeligt.  Puslen i krattetJeg følger den ned ad en stejl trappe mod en strand af den slags, som er tungt sand og rullesten. Da jeg har moslet mig frem gennem det nogle timer, sender jeg en venlig tanke til vedkommende, der fandt på at anlægge det første stykke af stien langs hegnet ind til lufthavnen. Selv om jeg her på stranden er så tæt på havet, at duften af saltvand hænger i næseborene, og jeg næsten kan se, hvad de fiskere, der står i waders ude i havet, fanger, er det forholdsvis hårdt. Det er strækningen efter det, der tidligere var et fiskerleje og i dag privat jollehavn, Boderne, til gengæld ikke. Området ned til kysten er anlagt som skydebane og hører under militæret, og på kortet over kyststien læser jeg, at man kun må gå på stranden, ...

For 1 krone kan du læse denne artikel

PRØV et Opdag Verden medlemskab i 30 dage for en krone, herefter
betaler du 29 kroner om måneden (uden binding)

Du får rabat i Eventyrsport og Friluftsland, læs magasinet hver anden måned,
medlemsture, foredrag og meget mere

Skrevet af: Tekst og foto: Gitte Holtze
Den 15. sep 2019
Senest opdateret den 17. maj 2021

Andre spændende artikler


11 af verdens længste vandreruter

11 af verdens længste vandreruter

12 nye 'Signatur-ruter' i Sverige

12 nye 'Signatur-ruter' i Sverige

Fjällräven Classic Danmark

Fjällräven Classic Danmark

Friluftsliv med småbørn

Friluftsliv med småbørn

Over passet til regnbuebjerget

Over passet til regnbuebjerget

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind