Du er her:

Mors rundt til fods

Debut på Kystruten


Mor og datter sætter sammen ud på deres første vandretur med oppakning og overnatninger undervejs. I seks dage vandrer de Mors rundt, sover i shelter, møder fremmede, får vabler, oplever smukke landskaber og stille stunder – mest af alt får de en uforglemmelig oplevelse. Sammen. Det er søndag aften, gæsterne fra min mors fødselsdag er netop taget hjem, og vi finder rygsække, sovegrej, sokker, undertøj, vandrestøvler, pulvermad, powerbanks og alt det andet, vi skal have med, frem. Min far tager sig til hovedet. Han synes, det er en smule uoverskueligt. Og det er det også. Min mor, Ena, og jeg skal på vores første vandretur med oppakning, så vi er ikke helt sikre på, hvad der giver mening at tage med. Min mor har tidligere vandret dagspilgrimsture og har fået smag for at komme ud i naturen og vandre – uden nogen planer. Jeg har netop boet i en camper i to år, hvor min kæreste og jeg har rejst rundt i Europa – også uden planer, i et langsomt tempo og med meget tid i naturen. Vi har begge lyst til at sætte tempoet ned og bare gå. Nyde den friske luft, kroppens bevægelser og de smukke landskaber. Næste morgen starter vi ved Flade på Nordmors, der kunne minde om nogle af de områder i New Zealand, hvor Ringenes Herre er optaget. Her finder man Mors’ højeste punkt med udsigt over øen, Limfjorden og helt til Thy. Her er grønne, bløde bakker, og grå-hvide molerskrænter falder brat ned mod stranden og den blå fjord. Et perfekt sted at starte og slutte vandreturen. Det er så fedt at vide, at den næste uge skal vi ikke andet end at vandre. Det har jeg aldrig prøvet før. Samtidig er det også vildt fedt, at vi kan dele oplevelsen med hinanden. Jeg tror aldrig, min mor og jeg har været på ferie bare os to.
Ena nyder en kop kaffe og en is fra caféens bænk på Ejerslev Havn, mens hun nyder 360 graders udsigten over lagunen, lystbådehavnen, Limfjorden og molerskrænter. Limfjordens smukkeste havnVi går helt nede på stranden. Vi snakker. Humøret er højt. Midt på eftermiddagen når vi Ejerslev, spiser en is og drikker en kop kaffe på en bænk. Der er vand til alle sider samt smukke molerskrænter til den ene side og lystbådehavnen til den anden side. Ejerslev Havn skulle være en af de smukkeste havne i Limfjorden, og jeg kan sagtens se hvorfor. Vi vil sove i shelters hele ugen, og min mor glæder sig til at sove i ét for første gang. Vi tjekker shelter-app’en, og der er et shelter på sportspladsen i Sdr. Dråby 10 km væk. Det går fint; først på de sidste fem kilometer er vi slidte og trænger til at komme frem og smide støvlerne. På sportspladsen i Sdr. Dråby er der petanque-aften, og ikke nok med at petanque-spillerne bidrager til underholdningen, mens vi tilbereder og spiser pulverkartoffelmos – de kommer også med kage og kaffe til os. Det falder på et tørt sted efter en dag med 25 kilometer i benene. Vi kravler i soveposerne og lukker øjnene. Det er skønt at vågne godt udhvilede næste morgen i den friske luft. Vi har ligget behageligt og min mors første nat i shelter har været en god oplevelse. Det bliver dog den eneste nat på turen, hvor hun holder varmen og sover rigtigt igennem - måske fordi hun var så udkørt efter første dag med 25 kilometer i benene. Resten af ugen ryster hu...

For 1 krone kan du læse denne artikel

PRØV et Opdag Verden medlemskab i 30 dage for en krone, herefter
betaler du 29 kroner om måneden (uden binding)

Du får rabat i Eventyrsport og Friluftsland, læs magasinet hver anden måned,
medlemsture, foredrag og meget mere


Find ruten i turbasen

Kystruten Mors Rundt

Den 150 km lange vandrerute går langs kysten hele vejen rundt om øen Mors i Limfjorden. Du vælger selv, hvor du starter og slutter og går så øen rundt - det meste af tiden med udsigt til Limfjorden - enten fra strandkanten eller højere oppe i landskabet.

Skrevet af: Mette Fuglsang / Foto: Mette Fuglsang & Ena Fuglsang
Den 05. apr 2020
Senest opdateret den 17. maj 2021

Andre spændende artikler


12 nye 'Signatur-ruter' i Sverige

12 nye 'Signatur-ruter' i Sverige

10 grejtips til den sikre dagstur

10 grejtips til den sikre dagstur

10 vandreruter i Danmark

10 vandreruter i Danmark

15 råd til en varm nat i soveposen

15 råd til en varm nat i soveposen

20 råd til den gode lejrplads

20 råd til den gode lejrplads

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind