Du er her:

NATUREVENTYR MED FAMILIEN

 3 gode aktiviteter i naturen


Det er ikke altid nemt, når hele familien skal på eventyr sammen i naturen. Jes Lindrum Brinch, der er uddannet i pædagogik med speciale i naturoplevelser, står for Opdag Verdens ture og kurser og kommer her med tre gode aktiviteter til en eventyrlig dag i naturen.   1 Kims leg “Den, der styrer legen, samler nogle ting i naturen: bær, frugter, blade, grene – ting, der har hjemme forskellige steder i naturen. Dæk dem til med et tæppe og saml børn og voksne. Løft tæppet i et par minutter, så man kan se de 5-10 ting; måske en svamp, nogle hindbær og hvad man ellers kan finde. Dæk det hele til igen, og så gælder det om i hold at huske, hvad der var under tæppet og komme ud i naturen og finde tingene på tid. Man skal altså arbejde sammen. Huske, hvad der er under tæppet. Snakke sammen om, hvor man finder den der svamp. Man er på opdagelse. Og så synes børnene, at konkurrencedelen er sjov. Den virker hver gang, passer til alle aldre, kan laves alle steder og i alle naturtyper, også i byparker, og man lærer naturen rigtig godt at kende. Du kan gøre den nem med tre ting eller svær med 20 ting.” 2 Kunstværker i naturen ”En mere fordybende aktivitet. Børnene samler materialer; grene, blade osv. De finder måske en træstub, de kan lave til en trold. Lav en fortælling om kunstværket. Hvad hedder trolden? Hvor gammel er han? Få en historie på kunstværket. Børn kan bare noget med det der. De ser f.eks. en sten eller en træstub og er tit hurtigere til at finde øjnene, armene osv. end de voksne. Deres fantasi kommer i spil, og det er fedt for børnene at se, at de tit er bedre til det her end deres forældre. Som familier er det fedt, at det er børnene, der har bukserne på. Det er meget fleksibelt, og du kan lave hvad som helst. Man mærker samtidig materialerne i naturen; der er noget sanselighed i det.” 3 Den hyggelig base ”Der vil være et tidspunkt på en dag i naturen, hvor det giver rigtig meget mening at slippe børnene fri på egen hånd. Hav en base, hvor mor og far er, som de kan komme tilbage til. Det virker supergodt. Lav et ordentligt bål, der ikke ryger. Hav noget varmt med at sidde på; et skind eller en pude eller et fleecetæppe. Så kan børnene se, at der er en hyggelig og rar base, de kan komme tilbage til. En lille lygte eller en petroleumslampe er med til at gøre det til ens eget sted. Det virker for børnene. Og når man har bålet, så lav en skumfidus, snobrød eller en pølse over det. Det kan alle gøre. Mad foran bålet er genialt med børn. Også selvom de har gjort det ti gange før.” 3 gode råd Gå i børnehøjde: I stedet for at fortælle børnene, hvad man kan finde i naturen, så stil spørgsmål sammen med dem: ”Hvad mon vi kan finde af dyr og planter her?” Man fortæller børnene, at man ved lige så lidt som dem. Det motiverer dem. Der er en pointe i at undre sig sammen og starte sammen fra scratch; det er ikke noget med, at far og mor ved det hele, men vi er sammen om det her. Som voksen går man lidt i børnehøjde, og jeg tror, det...

For 1 krone kan du læse denne artikel

PRØV et Opdag Verden medlemskab i 30 dage for en krone, herefter
betaler du 29 kroner om måneden (uden binding)

Du får rabat i Eventyrsport og Friluftsland, læs magasinet hver anden måned,
medlemsture, foredrag og meget mere

Skrevet af: Tore Grønne / Foto: Jes Lindrum Brinch
Den 02. aug 2020
Senest opdateret den 17. maj 2021

Andre spændende artikler


Friluftsliv med småbørn

Friluftsliv med småbørn

Ekspedition: 45 dage i Danmarks vildmark

Ekspedition: 45 dage i Danmarks vildmark

Familievandring i Alperne

Familievandring i Alperne

Familievandring på Camino Primitivo

Familievandring på Camino Primitivo

Fjeldliv med ungerne på ryggen

Fjeldliv med ungerne på ryggen

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind