Du er her:

Pakkeliste: Cykelturen i Danmark

(+ længere væk)


I det sene forår 2020 tog jeg på cykeltur med en kammerat for at filme tv-progammet ’Ekspedition Lorryland’ til TV2 Lorry – en tur rundt på Sjælland med overnatning i sheltre og på overnatningspladser. Her er min pakkeliste. Advarsel! Det her er ikke en pakkeliste, hvor vi fokuserede på at pakke let. Tværtimod var der fokus på at have det godt. At kunne gøre det hyggeligt i lejren. Kunne overnatte på forskellige måder. Og selvfølgelig på at være klædt godt på, så vi var klar til blæst, regn og kolde aftener og morgener. Vi kunne sagtens have pakket lettere, men vores dagdistancer var korte, så et par ekstra kilo spillede ingen rolle. Det afspejler flere valg på listen. Til gengæld sparede vi gevaldigt på værktøj, da der aldrig er langt til en cykelsmed, og vi ikke skulle cykle specielt langt. På længere ture er det klart værd at sikre sig bedre (se f.eks. hvad jeg ).  Der er for øvrigt en god del af udstyret her på listen, som vi tidligere har testet i Opdag Verden, som jeg har linket til. Her kan du se de 7 afsnit af 'Ekspedition Lorryland' Lejren: det nødvendige Telt: Der er ingen grund til at ligge og gnubbe sig op ad teltdugen, og det er heller ikke så vigtigt, at det er det letteste telt. Vi brugte et Vaude Power Lizard SUL 2-3P + et Robens Osprey 2EX. Underlag: Sea to Summit Etherlight XT Insulated og Sea to Summit Ultralight Insulated klarede ærterne på fin vis. Sovepose: Vores soveposer til turen var en smule til den varme side, men jeg vil hellere kunne lyne lidt og få noget luft ind, hvis jeg bliver for varm, i stedet for potentielt at komme til at fryse. Vi brugte en Helsport Rago Superligt og en Sea to Summit Spark II. Oppustelig hovedpude: Ikke absolut nødvendig, men det gør altså søvnen en smule sødere med en pude. Vi brugte Sea to Summit Aeros Down Pillows. Lækkert. Pandelampe: Princeton Tec Remix 300 gjorde det en pandelampe til den her type ture skal gøre. Lejren: ekstra udstyr Hængekøje + Tarp + Myggenet: Sjov og anderledes måde at sove på i tæt kontakt med naturen. Vi brugte Sea to Summit Jungle Hammock samt en Sea to Summit Ultralight Hammock + Hammock Bug Net + Hammock Tarp. Bivibags: Vejret vist sig desværre fra sin værste, vådeste side, da vi skulle have brugt vores Trekmates Dew Point Bivi Bag og ville sove direkte på stranden (hvor man ikke må slå telt op), så vi fik aldrig brug dem. Lanterne: Det skaber lidt ekstra hygge i lejren at kunne sætte en lille lampe og, og det klarede Princeton Tec Helix Backcountry. Økse: Her er vi ude i et af de tungere tilvalg, men vi brugte vores Helko Werk Traditional Black Forest Hatchet hver aften, når der skulle tændes bål. Hyggeligt. Turkøkkenet Brænder: Jetboil Flash – superpålidelig og så hurtig at koge vand med, at der altid er tid til en kaffepause. Kaffegrej: Jetboil Coffee Press, som passer direkte ned i Jetboil Flash, betyder, at der er stempelkaffe på tur. Foldekop: Sea to Summit X-Cup er let og praktisk. Foldetaller...

For 1 krone kan du læse denne artikel

PRØV et Opdag Verden medlemskab i 30 dage for en krone, herefter
betaler du 29 kroner om måneden (uden binding)

Du får rabat i Eventyrsport og Friluftsland, læs magasinet hver anden måned,
medlemsture, foredrag og meget mere

Skrevet af: Tore Grønne
Den 24. jul 2019
Senest opdateret den 12. jun 2021

Andre spændende artikler


20-årige Søren cykler alene til New Zealand

20-årige Søren cykler alene til New Zealand

25 x 1000 miles uden motor

25 x 1000 miles uden motor

3 af verdens vildeste cykelruter

3 af verdens vildeste cykelruter

3000 kilometer på grøn juice

3000 kilometer på grøn juice

Alaskas kulde vs. Australiens hede ørken

Alaskas kulde vs. Australiens hede ørken

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind