Rekordtidligt og stort snefald i Sverige

KlappenKan du ikke vente med at få langrendsskiene ud på løjperne eller suse ned ad slalompisterne, behøver du ikke vente længe. Løjper og pister åbner nemlig rekordtidligt i år, og du kan tage af sted allerede i efterårsferien.

Der er dømt rekordtidligt og stort snefald i Sverige, og skidestinationer som som Kläppen, Lofsdalen og Idre Fjäll arbejder på højtryk for at gøre klar til skiløbere.

Faktisk er det muligt at tage på skiferie allerede i næste uges efterårsferie, da en dansk favorit, Idre Fjäll, allerede åbner langrendsløjperne fredag den 12. oktober.

Idre Fjäll har en særstilling, når det kommer til tidlig sne, da destinationen har specialiseret sig i at bevare sneen fra foregående sæson og desuden kan producere sne i sin snefabrik, selv inden temperaturen falder til vinterniveauer.

Også i år er der sne på lager fra sidste år, og det betyder således, at skiløberne kan komme rekordtidligt i gang.

Allerede ugen efter, den 19. oktober, åbner den alpine del samme sted med to pister og en lift.

Der er langrendspremiere i Kläppen den 23. november, og skal snedækket hjælpes lidt på vej, er der masser af snekanoner til rådighed. Og så åbnes der for alpinski og hele liftsystemet den 14. december.

I Stöten har sneen også prydet naturen i et stykke tid, da det første hvide guld faldt allerede den 28. september, og siden er blevet fulgt op af en del mere.

I smukke Lofsdalen kom sneen den 29. september, og det fine snelag på bjerget øges for hver dag.

 

Tags:

Sverige
Skrevet af: Redaktionen, Skrevet Onsdag, 10 Oktober 2018, opdateret 10 Oktober 2018, læsninger: 2682

Log ind

Log ind