Du er her:

Sicilien til fods

Vulkaner, klippegrave og sicilianske urter


På Sicilien, hvor gamle muldyrsstier zigzagger op og ned over bjerge og langs kyster, er der et væld af vandremuligheder. Her ligger olivenlunde, blomsterenge og citronplantager ikke langt fra bjerge, som vinteren overdrysser med sne, og aktive vulkaner, der ryger og af og til endda spyer. Med blikket indstillet på uendelig skuer man ud over Middelhavets vande, inden snørklede gyder leder ind i gamle, hyggelige landsbyer. Og undervejs er øens historie altid nærværende, hvad enten man dykker ned i beretninger om den sicilianske mafia eller nærstuderer græske og romerske oldtidsruiner. Her er tre vandreture, der giver dig varieret indtryk af en Middelhavsø, der har det hele. 1. Til tops på Etna Bestigningen af Etna er langt fra nogen hemmelighed, men det er ikke desto mindre et must at begive sig til tops på øens højeste bjerg, der samtidig er Europas største, aktive vulkan. Etna lurer ofte over én på øen, og turen til toppen samt udsigten ud over den ganske ø vil på mange måder være tur-kronen på vandreferien. Det er samtidig en tur gennem adskillige klimazoner, som man begiver sig fra frugtplantagerne i det subtropiske op gennem bøgetræsskove, videre ind i en vulkansk verden, hvor intet gror, og op til sneen der store dele af året pudrer toppen. Start turen fra Rifugio Citelli, hvorfra der er cirka 1100 højdemeter til toppen. Den markerede sti er nem at følge, men husk, at det er en aktiv vulkan, hvor udbrud kan vare fra timer til dage. 2. Til de dødes by Fra bjergbyen Sortino kan du vandre tilbage i tiden til nekropolis-området Pantalica, der var Siciliens bronzealderhovedstad. Sitet er på UNESCO’s verdensarvsliste. Her vandrer du ned i dramatiske, dybe kløfter, hvor op omtrent 5000 grave er hugget ind i klipperne, som de dødes huler og endelige hvilested. De lysegrå sandstensklipper lyser op i et spektakulært, frodigt og grønt landskab med tæt vegetation, hvor klare floder skaber liv og mulighed for at køle ned. Da turen fra Sortino er den mest krævende – uden på nogen måde at være uoverkommelig – tilgang til de dødes by, er det også den mindst travle. Alt i alt byder turen på en glimrende kombination af fin vandring og et kig langt tilbage i tiden. 3. Højt over det græske teater Landsbyen Taormina finder man på de fleste programmer over en tur til Sicilien. Det skyldes ikke mindst et af øens mest kendte og formidable ruin-områder – det oldgamle græske teater, hvorfra der er udsigt til såvel monumentale Etna som ud over Middelhavets blå vande og småøer i det fjerne. Efter at have udforsket ruinerne, sætter du af sted på muldyrstier mod toppen, Monte Venere. Ruten tager dig langt væk fra hurlumhejet, og snart er du på ensomme stier flankeret af duftende urter og sicilianske orkidéer. Stop op til en snack i skyggen i lille Castelmola, inden du fortsætter mod toppen, der selvfølgelig blot byder på endnu mere vidtrækkende udsigter ud over øen, Messina-strædet, havet og øerne. Har du mod på mere i området, kan turen til Castello Sarace...

For 1 krone kan du læse denne artikel

PRØV et Opdag Verden medlemskab i 30 dage for en krone, herefter
betaler du 29 kroner om måneden (uden binding)

Du får rabat i Eventyrsport og Friluftsland, læs magasinet hver anden måned,
medlemsture, foredrag og meget mere

Skrevet af: Redaktionen
Den 30. okt 2014
Senest opdateret den 11. jun 2018
Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind