Du er her:
  • Europa
  • Italien
  • Dolomitterne er garanti for dramatiske vandreture

Dolomitterne er garanti for dramatiske vandreture

Italien viser tænder


Tag på vandring i Dolomitterne, og du er garanteret dramatiske oplevelser. Du vil finde bjergformationer til ethvert temperament. Stejle, flade, skarpe, bløde, grå, røde og grønne. Der er sat hegn op for at stoppe stenskred, inden de rammer vandrestien. Udsigten fra Refugio Lagazuoi er imponerende. Hamrende imponerende. Vi er lige kommet op fra 2109 til 2750 meters højde, og nu overvældes vi af den fantastiske udsigt. Planen var egentlig, at vi ville tage ud på en hurtig vandretur i området, inden solen går ned, men vi kan simpelthen ikke løsrive os fra udsigten her på toppen. I stedet køber vi to kopper varm kakao og glæder os til den vandretur, vi har planlagt heroppe i højderne i morgen. Imens snakker vi om dagens netop overståede vandretur længere nede i dalen, og den kan slet ikke hamle op med de udsigter, vi imponeres over lige nu. Verdenskrig og vandrestiEn smuk solopgang hilser os godmorgen, mens vi hælder morgenmaden i os, så vi hurtigst muligt kan komme ud på vandrestierne. Vi når lige at vinke farvel til de andre gæster i Refugio Lagazuoi, da vi som de første smutter ud på vandrestierne i de lave morgenstråler. Allerede hundrede meter nede ad bjerget kommer vi forbi en gammel militær fæstning fra Første Verdenskrig. Netop bjergkæden, som Lagazuoi er en del af, brugte østrigerne som forsvarsskanse mod italienerne. Herfra var det let for østrigerne at forsvare sig, når italienerne kom op ad bjerget, og det førte til en tunnelkrig. Soldaterne fra begge sider hakkede, gravede og sprængte sig vej i bjergsiden, og det er tunneller, som det stadig er muligt at udforske i dag, hvis du ikke har klaustrofobi og er en øvet vandrer/klatrer med egen hjelm og lygte. Vi tager ikke selv turen ned gennem tunnellen, men nøjes med at nyde udsigten gennem østrigernes gamle skydehul, inden vi fortsætter vores vandring ned fra Lagazuoi. Vores tur går ned mod passet Forcella Lagazuoi langs med det, der i vinterhalvåret tjener som skipiste. Lige nu er det dog kun skarpe og rå sten, der er at se på bjergsiden, mens vi zigzagger os ned. Ti minutter senere drejer pisten rundt om Lagazuoi og fortsætter ned i dalen, men vi fortætter rundt gennem passet hvor et kæmpe, gult bjerg rejser sig lige på venstre side af os. Her er tit stenskred, kan vi se, da der er sat hegn op for at stoppe de rullende sten, inden de rammer vandrestien. Et lille varsel om, hvad der venter os senere på turen, men det er vi fortsat lykkeligt uvidende om, så vi fortsætter i højt humør på vandrestien, der et par hundrede meter længere fremme drejer mod venstre ad stien 20b og fortsætter op langs de stejle, gule bjerge. Vi får en flot udsigt ud over dalen på denne østlige side af bjerget, som morgensolen får til at lyse op i stærke gule og orange farver, der står i fin kontrast til den grønne dal længere nede. Målet med turen er at gå ned langs bjerget, krydse det på midten, hvor det er muligt at skære sig vej op gennem et stejlt pas, og så dreje tilbage mod Refugio Lagazuoi...

For 1 krone kan du læse denne artikel

PRØV et Opdag Verden medlemskab i 30 dage for en krone, herefter
betaler du 29 kroner om måneden (uden binding)

Du får rabat i Eventyrsport og Friluftsland, læs magasinet hver anden måned,
medlemsture, foredrag og meget mere

Den 20. aug 2015
Senest opdateret den 28. nov 2016
Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind