Du er her:

Vandring ved Amalfi-kysten


Amalfi_Thomas_Barrat.jpgEr du til afslappende vandring på dramatiske kyster med udsigter over det dybblå Middelhav, så er Amalfi-kysten i Italien et oplagt sted at bruge en uge. Her kan du kombinere vandreture med italiensk atmosfære.

Syd for Napoli ligger den smukke, idylliske Amalfi-kyst. Små muldyrstier kringler sig fra det blå hav op i højderne på de smukke kystbjerge og forbinder små kystlandsbyer med hinanden. Landskabet er smukt, kulturen rig, og området skaber den noget nær perfekte ramme om en afslappende ferie med fine dagvandreture i et område, hvor vejret som oftest er i top.

Vandreturene henvender sig til stort set alle, der har mod på at få en smule sved på panden, men samtidig nyder afslapning i skønne omgivelser og små landsbyer.

Positano_Laura_Frenkel.jpgDramatisk kyst på Gudernes sti
De omtrent fire en halv timers vandring på Il Sentiero degli Dei, Gudernes Sti, byder på dramatiske udsigter ud over den forrevne kyst med klipperne, der brat forsvinder ned i Middelhavet. Start ved kirken på torvet i landsbyen Bomerano og begiv dig ud ad en række små stier, der snart fører dig til middelaldergrotten Grotta Biscotto med de middelalderlige vægmalerier af dyr. Udsigterne fra den smalle, gamle muldyrsti bliver spektakulære, som du bevæger dig hen langs de stejle klipper, kommer højere op i landskabet og snart befinder dig på de gamle terrasser højt over havet. Stien bølger let op og ned – altid med udsigten som vandremakker – ind til du når den lille flække Nocelle og derefter målet i Positano. Orange-røde pletter markerer ruten.

Ravello_pippa_west.jpgRavello til Amalfi
Ravello er udgangspunkt for en række glimrende dagvandreture. En af dem går til Amalfi, og undervejs er der mulighed for et par fine afstikkere med smuk natur og et af de ældste vagttårne på Amalfi-kysten. Trapper fører fra vejen nær Ravello op i landskabet til landsbyen Pontone. Herfra er der vist af til vagttårnet, Torre dello Zirro, der ligger med en blændende smuk udsigt, efter du har bevæget dig op og op gennem karakteristisk Middelhavsvegetation og skov. En anden mulighed fra Pontone er at følge en sti i et par kilometer langs floden til et gammelt jernværk i Valle delle Ferriere og videre forbi en gammel papirmølle, der producerede håndlavet papir, til Amalfi.

Fra landsby til landsby
Der er rigeligt med muligheder for at tage dagsvandreture fra Ravello, der fører dig fra den ene hyggelige landsby til den anden, hvor du kan puste ud på pladser og lade det døsige landsbyliv sætte sig. Du kan for eksempel vandre fra Ravello til Minori, hvor du blandt andet passerer en kirke, der stammer fra det 10. århundrede, under citrontræer og forbi klosterruiner.

Skrevet af: Daniel Duvald
Den 05. aug 2009
Senest opdateret den 18. maj 2021

Andre spændende artikler


3 alpestier vi drømmer om

3 alpestier vi drømmer om

3 Alpeture fra hytte til hytte

3 Alpeture fra hytte til hytte

3 pilgrimsture

3 pilgrimsture

4 tinder for de fleste i Europa

4 tinder for de fleste i Europa

6 forrygende vandreruter

6 forrygende vandreruter

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind