Du er her:

Lun efterårsvandring i Europa

Lille rygsæk & store oplevelser


Det behøver hverken være forfærdeligt hårdt eller spor koldt at vandre i efteråret. I hvert fald ikke hvis man drager en smule mod syd. Vi kigger her på to områder, der er perfekte til dagsture, og en vandretur fra landsby til landsby med masser af kultur. Man kan vandre alle tre ture med en lille, let rygsæk, spise godt undervejs og sove i en varm seng om natten. Dagsture på MadeiraPortugal Madeira er formet af vulkaner, der for længst er faldet i søvn. Inden de takkede af, skabte de landskaberne, der rejser sig over Atlanterhavets vande langt nok mod syd til, at vejret er behageligt og varmt, når temperaturerne begynder at dale herhjemme. Faktisk kan man vandre på Madeira året rundt, da klimaet er subtropisk. Og øen har et væld af vandreruter. Man kan snildt få en forlænget weekend, en uge eller endnu længere tid til at gå med at udforske landskaberne. Her er forrevne, klippefyldte kyststrækninger. Tætte, mystiske tågeskove. Skyggefulde skove i dybe dale. Luftige bjergplateauer under spidse tinder. Og så er der selvfølgelig levada’erne, som man ikke kommer uden om, når talen falder på vandring på Madeira. Det gamle virvar af afvandingskanaler – nogle af dem er mere end 500 år gamle – forgrener sig ud i bjerglandskaberne, og langs dem er der mere end 2000 kilometer sti at udforske. Madeira har noget for de fleste. Korte slentreture. Mellemlange vandringer, der får sveden til at pible en smule frem på panden, men ikke får den til at drive ned ad ryggen. Strabadserende dagsture, der mærkes i lår og lunger. Det handler blot om at vælge. Klipper, kyst og skovVil du helt til tops på øen, op hvor træerne ikke længere gror, og klippetoppene strækker sig vidt mod horisonten, så sæt ud på den ganske korte Vereda do Pico Ruivo. Ruten bringer én så højt til vejrs, man kan komme på øen; op i 1.962 meter over havets overflade. Rundturen frem og tilbage er på små tre kilometer, men som altid skal man huske, at det går langsommere i bjergene. Har du mod på mere den samme dag, så starter tre andre stier det samme sted. Fra Achada do Teixeira kan du for eksempel vandre op på øens næsthøjeste top, Pico do Areeiro, eller følge Encumeada-stien, der i lidt over 11 kilometer følger den takkede klippebjergryg højt på øen. Kigger man i den modsatte ende af højdeskalaen, ned mod vandet, kan man vandre Vereda da Ponta de São Lourenço. Stien snor sig ud over den vulkanske halvø, hvor bratte klipper forsvinder ned i Atlanterhavets hvide skumsprøjt. Her er stort, åbent og fri for træer. Vinden blæser ofte ind fra det store hav. Stien er på fire kilometer og ganske velegnet til en halvdagstur i en fuldstændig anderledes natur, end den man finder i bjergene. Men præcist lige så smukt. Man kommer som sagt ikke uden om levada’erne, når det kommer til Madeira, og der er et utal af stier langs de gamle kanaler at vælge mellem. Prøv for eksempel kræfter med Levada do Rei, som begynder i São Jorge.  I løbet af godt fem kilometer vandrer man med panoramiske udsigt...

For 1 krone kan du læse denne artikel

PRØV et Opdag Verden medlemskab i 30 dage for en krone, herefter
betaler du 29 kroner om måneden (uden binding)

Du får rabat i Eventyrsport og Friluftsland, læs magasinet hver anden måned,
medlemsture, foredrag og meget mere

Skrevet af: Tore Grønne
Den 19. okt 2018
Senest opdateret den 18. maj 2021

Andre spændende artikler


11 af verdens længste vandreruter

11 af verdens længste vandreruter

12 nye 'Signatur-ruter' i Sverige

12 nye 'Signatur-ruter' i Sverige

Fjällräven Classic Danmark

Fjällräven Classic Danmark

Friluftsliv med småbørn

Friluftsliv med småbørn

Over passet til regnbuebjerget

Over passet til regnbuebjerget

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind