Du er her:

På vandretur med 3 børn i Dolomitterne

- med overnatning i hyggelig hytte


For syv år siden lovede vi os selv at komme tilbage til en bjerghytte i Dolomitterne med vores nu tre børn. Nu, hvor vi er tilbage, kan vi ikke helt genkende stien – men landskaberne og hytten er lige så smukke som sidst. Det er med krydsede fingre i zip-off-lommerne, at vi pakker det lille firemandstelt, som vi fem de seneste nætter har overnattet i på skønne Camping Seiser Alm. Nu vil vi have pigerne med på en rigtig vandretur med overnatning i bjerghytte. Og det er ingen selvfølge, at det vil gå strygende. Alma og Ingeborg på 5½ er ikke ligefrem glade for at gå. De foretrækker fars skuldre eller mors ryg. Med Johanne på 8 ved man aldrig. Men lovning om chokolade og ting i næste souvenirbutik hjælper på det. Efter at have ompakket rygsækken, så vi kun har lidt skiftetøj, vand og proviant til turen, kører vi mod den lille bjergby Tiers. For syv år siden var vi her med lille Johanne i bærestol. Da var det en flerdagestur i bjergene fra hytte til hytte, men jeg husker tydeligt, da vi veludhvilede efter overnatning i den familiedrevne Tschafon Hütte begav os ned mod bilen. Da snakkede vi om, at turen den modsatte vej; op vil hytten, ville være ideel om nogle år at gå med børn. Ruten var forholdsvis flad, ingen stejle nedstigninger og en god sti. Det ville vi gøre, lovede vi os selv og hinanden. Og nu står vi her så; i Tiers med udsigt til bjerget, bag hvis træklædte rygning hytten gemmer sig. “Det er bare lige deroppe bagved”, siger vi til børnene.
Første stykke går over en frodig græseng, hele tiden med den smukke by og kirkeurets kvartalslag i baggrunden. “Jeg hader bjerge”Første stykke går over en frodig græseng, hele tiden med den smukke by og kirkeurets kvartalslag i baggrunden. Så op mellem spredte huse og bauernhofs, til vi når skoven. Vi er nu èn frokostpause, èn tand tabt i et stykke længe ventet hasselnøddechokolade og to stedsanser mindre. Vi mindes på ingen måde, at det var her vi gik dengang for syv år siden. Men vi er her nu, og vi kan ikke gå ned igen.Den næste times vandring byder på nærmest hele fortællingen om Jesu liv gennem kors opsat med billeder og påskrifter på tysk om epoker i livshistorien; die Geburt, die Taufe, die Kreuzigung, die Auferstehung osv. En rigtig fin børnemotivation for at gå – at se, hvad næste kors byder på. Vi voksne har i mellemtiden fundet ud af, at vi er gået op fra den forkerte by. Den her opstigning er kortere, men meget, meget stejlere. Det siger vi ikke højt. Efter et hvil ved det fredfyldte kapel fortsætter vi op. Enden på Jesu liv er symbolsk nok et lille kapel, som også er udgangspunktet for selve vandresti 4. Efter et hvil ved det fredfyldte kapel fortsætter vi op gennem fyrreskov, som langsomt bliver mindre tæt. Der kommer luft mellem stammerne, og pludselig er det kun høje slanke lærketræer, der giver ruten et lysegrønt, eventyragtigt skær. Blødt mos indbyder til en hvilestund, men længere fremme skimtes en sø og en lysning. Der kan vi få chokolade, sige...

For 1 krone kan du læse denne artikel

PRØV et Opdag Verden medlemskab i 30 dage for en krone, herefter
betaler du 29 kroner om måneden (uden binding)

Du får rabat i Eventyrsport og Friluftsland, læs magasinet hver anden måned,
medlemsture, foredrag og meget mere

Skrevet af: Sarah Buchdal Nielsen
Den 14. apr 2021
Senest opdateret den 18. maj 2021

Andre spændende artikler


Friluftsliv med småbørn

Friluftsliv med småbørn

Ekspedition: 45 dage i Danmarks vildmark

Ekspedition: 45 dage i Danmarks vildmark

Familievandring i Alperne

Familievandring i Alperne

Familievandring på Camino Primitivo

Familievandring på Camino Primitivo

Fjeldliv med ungerne på ryggen

Fjeldliv med ungerne på ryggen

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind